• سه‌شنبه / ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / ۱۰:۴۵
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1404023021584
  • خبرنگار : 71573

نعمت ییلدریم عنوان کرد

گسترش زبان فارسی در مدرسه‌های ترکیه

گسترش زبان فارسی در مدرسه‌های ترکیه

نعمت ییلدریم، عضو افتخاری فرهنگستان زبان و ادب فارسی و استاد زبان فارسی دانشگاه ارزروم با تأکید بر نقش انکارناپذیر ترکان در گسترش و ترویج زبان فارسی، گفت: ما در تاریخ خدمات بزرگی به زبان فارسی کرده‌ایم.

به گزارش ایسنا، نعمت ییلدریم که میهمان «نشست زبان و ادب فارسی در شبه‌قاره؛ از دیرباز تا امروز» بود، در بخشی از این نشست به سخنرانی پرداخت و در آغاز سخنان خود گفت: نه تنها ایران، بلکه هندوستان و ترکیه نیز پرچم زبان شیرین و زیبای فارسی را بالا برده‌اند. درواقع، این سه اقلیم، سه ستون در کنار یکدیگر بوده‌اند که باعث دوام زبان فارسی شده‌اند. در کنار ایران و هندوستان، ترک‌ها هم خدمات بزرگی به زبان و ادب فارسی کرده‌اند. مقالاتی با عنوان «هزار سال خدمات ترکان به زبان و ادب پارسی» وجود دارد. در دورۀ غزنویان و سلاجقه یک کتاب هم به زبان ترکی نوشته نشده است. کتاب‌های دینی و مذهبی عربی نوشته می‌شد و کتاب‌های غیردینی به فارسی نوشته می‌شد. در کاخ‌های امپراتوری عثمانی تا جمهوری الفبای عثمانی به کار برده می‌شد که ما آن را هم از ایرانیان گرفتیم.

عضو افتخاری فرهنگستان زبان و ادب فارسی با تأکید بر نقش انکارناپذیر ترکان در گسترش و ترویج زبان فارسی، گفت: ما در تاریخ خدمات بزرگی به زبان فارسی کرده‌ایم. باید بگویم که از دوران جمهوریت به بعد آموزش زبان فارسی بر عهده دانشگاه‌ها گذاشته شد. قبلاً در سه شهر کشورمان کرسی ادبیات فارسی برپا بود که اکنون به ۱۶ کرسی زبان و ادب فارسی رسیده است که از این میان، ۹ دانشگاه، دانشجو قبول می‌کنند. در سال‌های اخیر، در مدارس و دبیرستان‌ها به طور رسمی در شهرهای وان، قونیه، استانبول و آنکارا، زبان فارسی آموزش داده می‌شود که در چند سال گذشته مجدداً آغاز شد و ان‌شاءالله بر تعداد آن افزوده می‌شود. در هفتۀ گذشته با چند دانشجوی دورۀ دکتری در ترکیه روبه‌رو شدم که آموزگار زبان فارسی بودند. آنها به ۶۰ دانش‌آموز زبان فارسی آموزش می‌دهند.

استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه ارزروم ادامه داد: در همایش مولوی که ۳۰ استاد از ۹ کشور آمده بودند، شب‌ها در شب‌نشینی یا حتی در دل همایش، زبان مشترک ما در قونیه زبان فارسی بود. زبان فارسی راه خود را باز کرده است و از صفحات تاریخ راهش را به امروز ما باز کرده است. یکی از استادان برجسته که متن سخنرانی خود را به انگلیسی نوشته بود، به ایشان تأکید کردیم که به زبان فارسی صحبت کند و انگلیسی را رها کند. من این استاد را ایستاده تشویق کردم و از میزان تسلط ایشان بر زبان فارسی واقعاً متحیر شدم و این امر باعث افتخار ماست. زبان مشترک ملل مسلمان یا شرق، همان زبان فارسی است.

ییلدریم افزود: در آناتولی شاعرانی داشتیم که به زبان فارسی شعر می‌گفتند و این قلمرو، مهد بزرگی برای این زبان بود. ما هم به عنوان خادمان زبان فارسی که از ترکیه آمده‌ایم این خدمت را ادامه خواهیم داد و گسترش امیدوارکننده زبان فارسی در دبیرستان‌های ترکیه، نشانگر تلاش‌های چشمگیر این کشور در راستای حفظ و اشاعۀ زبان فارسی است. حتی در مدارس دینی غیررسمی هم این کار آغاز شده و بسیار نویدبخش است.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
امروز ۱۱:۱۹

بدون تعصب و اغراق زبان فارسی شیرین ترین زبان دنیاست. مخصوصا شعرهاش.دیگران چون فارسی بلد نیستن از درک شیرینی آن عاجزند.