• سه‌شنبه / ۱۳ خرداد ۱۴۰۴ / ۲۰:۱۵
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1404031308902
  • خبرنگار : 71461

وزیر ارشاد:

ارتباط با خانواده‌های شهدا، به همه حرکت‌های نظام، قدرت مضاعف می‌دهد

ارتباط با خانواده‌های شهدا، به همه حرکت‌های نظام، قدرت مضاعف می‌دهد

سیدعباس صالحی گفت: طرح ملی سه‌شنبه‌های تکریم در دولت دوازدهم آغاز شد و با این نگاه که ارتباط با خانواده شهدا همچون اکسیر، قدرت مضاعف به همه حرکت‌های نظام می‌دهد، استمرار یافته است.

به گزارش ایسنا، دومین نشست از سلسله نشست‌های «سه‌شنبه‌های تکریم» صبح امروز (سه‌شنبه، ۱۳ خرداد) با حضور سیدعباس صالحی- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین علی ملانوری، رئیس ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد کشور و حجت الاسلام والمسلمین موسوی مقدم، نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در تهران و ائمه جمعه مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها به صورت برخط و شرکت حضوری و مجازی خانواده ۷۸ شهید کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور برگزار شد.

بنابر این گزارش، سید عباس صالحی در این نشست طی سخنانی ضمن تسلیت به مناسبت شهادت امام محمد باقر(ع)، ایام رحلت امام خمینی (ره) و گرامیداشت یاد بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی و همچنین درود به روح شهدای والا مقام، اظهار کرد: حضور در این محفل و در خدمت خانواده شهدا بودن را که در تقارن با مناسبت‌های مذکور است، به فال نیک می گیریم.

ارتباط با خانواده شهدا، قدرت مضاعف حرکت‌های نظام

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: طرح ملی سه‌شنبه‌های تکریم در دولت دوازدهم آغاز شد و با این نگاه که ارتباط با خانواده شهدا همچون اکسیر، قدرت مضاعف به همه حرکت‌های نظام  می‌دهد، استمرار یافته است؛ پس اگر بخواهیم از این مسیر و در این مسیر باشیم و بهره‌برداری کنیم باید با فضای شهادت ارتباط پیدا کنیم که این امر در قالب طرح سه شنبه های تکریم در مرکز و استان ها دیده شد و کانون های مساجد اولین قدم را در این عرصه برداشتند.

وی با اشاره به ۷۶ شهید کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، گفت: در این مجال به برداشتی که از نگاه امام خمینی (ره) نسبت به شهادت دارم اشاره خواهم کرد؛ در واقع ویژگی امام راحل این بود که در مورد مسایل مختلف بازخوانی و فرآوری و آن را غنی‌سازی و نهایتاً تبدیل به یک پروسه پیشران می‌کرد؛ عناصری که شاید در فضای میراث فرهنگی و دینی ما وجود داشت با این وجود امام خمینی (ره) از آنها ادبیاتی ایجاد کرد و امتداد داد و توانست تا انقلاب و دفاع مقدس را پیش ببرد و تا به امروز این بازخوانی و بازسازی که امام (ره) در مفاهیم مختلف از جمله در حوزه شهادت داشت به کمک انقلاب آمد؛ اگر به برداشت امام خمینی(ره) و نوع نگاه ایشان توجه کنیم، مفاهیم و آینده انقلاب نیز آینده دیگری خواهد بود.

صالحی تصریح کرد: آنچه خانواده شهدا به دست آوردند حد عظیمی است و مسیری که در کشور وجود دارد مرهون تلاش های آنان است؛ ما تلاش می کنیم که در مسیر این کرامت حرکت کنیم؛ شهدا و خانواده آنان تکریم شده حضرت حق هستند و نیازی ندارند که ما آنان را تکریم کنیم.

امام خمینی(ره) شهادت را قدرت نرم تعریف کردند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با بیان اینکه در حوزه نگاهشان به مساله سیاست، قدرت سیاسی و اینکه شهادت را با دیدگاه خاصی مورد توجه قرار دادند چندین نکته وجود دارد به ویژه در عرصه سیر و سلوک معنوی؛ اینکه این ادبیات و قدرت نرم چیست که در کنار قدرت سخت و ارتش و سلاح این چننی فایق آمده است؛ به هر روی چیزی به نام قدرت نرم هست و امام خمینی (ره) شهادت را در حوزه قدرت نرم بازتعریف و از آن استفاده بزرگی کردند.

وی ادامه داد: امام خمینی (ره) توانستند فضایی را ایجاد کنند که قدرت سیاسی معنا پیدا کند، روحیه ای که امام (ره) در انقلاب و دفاع مقدس داشت و بعدها نگاه مقام معظم رهبری نسبت به شهادت و البته روحیه شهادت طلبی که دارند، همواره قابل توجه بوده و است؛ در واقع هر جامعه ای که بتواند از جان خود بگذرد؛ خستگی ناپذیر و شکست ناپذیر است، امام راحل توجه کردند که در معادلات قدرت سیاسی به این عنصر توجه شود چراکه وقتی این بذر کاشته و پرورده شود جامعه شکست ناپذیر خواهد شد و این همان قدرت نرم است که در حوزه علوم سیاسی معنا پیدا می کند و امام (ره) این مهم را در عمل نشان دادند.

تعبیر خاص امام درباره شهادت

صالحی تصریح کرد: همین قدرت از جان گذشتن و شهادت بود که در مقابل همه قدرت های تا دندان مسلح و ارتش‌ها فایق آمد؛ قدرتی که بتواند در مرحله خاص تصمیم بگیرد و این قدرت را داشته باشد که این از جان‌گذشتگی را ترجیح بدهد جایگاه والایی دارد و پیروز است؛ این مساله که امام خمینی (ره) چگونه شهادت و عنصر شهادت طلبی را در رهبری و قدرت سیاسی به عنوان یک نقش مهم مورد توجه قرار دادند و از سوی دیگر بازخوانی در مفهوم شهادت  و شهادت طلبی داشتند، بسیار قال توجه است؛ ما در تاریخ میراث دینی، فرهنگی و ولایی خودمان در مورد شهادت مطالب زیادی داریم اما امام خمینی (ره) به عنوان یک عارف که از وجوه بسیار برجسته‌ای برخوردار بودند نظر بسیار قابل تاملی در مورد شهادت داشته‌اند؛ ایشان که حداقل از دوره جوانی تا پایان حیات در سیر و سلوک ویژه معنوی بود؛ امام (ره) در مورد شهادت فرمودند: «مقام شهادت، خود اوج بندگی و سیر و سلوک در عالم معنویت است».

 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اینکه امام خمینی (ره) فرمودند: «من به جوانان عزیز و غیوری که جان خود را نثار راه دوست کرده‌اند، حسرت می‌برم. آوای انقلاب بزرگ ایران در کشورهای اسلامی و دیگر کشورها طنین انداز و افتخارساز است»، اینکه امام(ره) فرمودند: حسرت می خورم قابل تامل است چراکه سیر و سلوک در آن وجوه والای معنویت امام چیز دیگری بود؛ امام می گفتند: من به این جوانان حسرت می خورم و این یعنی به مقام آنها حسرت می خورم؛ چنانکه فرمود: «شهدا ره صد ساله را یک‌شبه طی کردند»؛ مفهوم این عبارت آن است که آنچه عارفان آرزویش را داشتند شهدا ناگهان به دست آوردند و این اغراق نیست چراکه انسان می خواهد با شیطان نفس مبارزه کند و از این مرحله به مرحله دیگر عبور کند خود مسیری طولانی است اما شهدا همه را به دست آوردند.

نظر شهید به وجه الله

صالحی در ادامه به آیه «وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْیَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ» اشاره کرد و گفت: نکته روشن این است که شهدا زنده و جاودانه هستند؛ شهدای ما و شهدای تاریخ ما حیّ و و عند ربهم یُرْزَقُونَ هستند؛ این مقام برای شهدا است که در عرش مقابل حضرت حق بنشینند؛ به بیان امام خمینی (ره) شهید نظر به وجه الله می‌کند. به اعتقاد امام راحل شاید حجاب هایی بین ما و حق تعالی است و حجاب در واقع خود انسان است، امام فرمود: «اگر کسی در راه خدا و برای خدا، این حجاب (یعنی هر مانع و حجب بین انسان و خدا) را بشکند و جان خود را تقدیم کند، این عمل، موجب نزدیکی انسان به خداوند و گشوده شدن درهای معرفت و نورانیت می‌شود».

وی گفت: شهدا این حجاب را برداشتند و این آخرین منزل است و امام خمینی (ره) با آن پشتوانه وسیع عرفانی و دینی شهادت را در این قالب توصیف می کند و این امر را به عنوان راهی برای رساندن به آخرین منزل می داند.

بر پایه این گزارش، در ادامه از خانواده شهیدان شاهرخ دایی پور، مهدی بختیاری، عین الله مصطفایی، مرتضی مصیب زاده، سید مصطفی صادق، شهید حجت الاسلام تمام زاده، که در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور داشتند توسط سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و حجت الاسلام ملانوری، رئیس ستاد هماهنگی کانون های مساجد کشور تقدیر به عمل آمد.

در این بخش همسر شهید حجت الاسلام تمام زاده گفت: باید قدر این شهیدان و این نعمات را بدانیم که سرمایه بزرگی هستند، همه شهیدان در وصیت نامه خود در مورد حجاب تاکید داشتند و من خواستار آن هستم روی مساله حجاب کار شود.

همچنین همسر شهید عین الله مصطفایی اظهار کرد: آن شهید از نیروهای زبده و خبره در سپاه قدس بود، سال ۱۳۹۴ آخرین مامویت ایشان بود و شش شال از او بی خبر بودیم و حقیقتا برایمان جانفرسا بود تا اینکه سال ۱۴۰۰ پیکر مطهرشان در جنوب حلب شناسایی شد.

در ادامه والدین شهید مهدی بختیاری ضمن تشکر از برگزاری این مراسم، از صلابت آن شهید یاد کردند؛ همچنین خانواده شهید شاهرخ دایی‌پور در سخنان کوتاهی عنوان کردند: او بازنشسته بود اما به سمت تخصصی که داشت از ایشان دعوت و در جنگ حاضر شد و در نهایت به عنوان شهید مدافع حرم به این مقام رفیع رسید.

 همزمان با برگزاری این مراسم در تهران از تعدادی از خانواده شهدا در استان‌های فارس، مازندران، سمنان، ایلام، آذربایجان شرقی، یزد، کرمان، ایلام، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، همدان، گیلان، هرمزگان و ... با حضور ائمه جمعه و استانداران تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha