• پنجشنبه / ۱۹ تیر ۱۴۰۴ / ۲۰:۴۸
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 1404041911827
  • خبرنگار : 71635

یک غفلت تاریخی، سنت فراموش‌شده و عشق یک مرد

مرور اخبار فرهنگ و هنر ایسنا در هفته‌ای که گذشت

مرور اخبار فرهنگ و هنر ایسنا در هفته‌ای که گذشت
تعزیه روز یازدهم محرم - نوش آباد کاشان

از این مدیر چه انتظاری می‌توانیم داشته باشیم؟، هتل‌ها در ایران دو نرخی می‌شوند؟، انتظار برای بِرندهای جدید محرمی و مداحان پُرتکرار آنتن، مردی که یک عشق داشت، شهری که آرزو می‌کند زمان بایستد...، برای طراحی لباس‌ ایرانی فقط دنبال بته‌جقه نباشیم، از «کودتای نقاب» چه می‌دانید؟ و ... از جمله اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.

به گزارش ایسنا، کارگردان نمایش «آداب شکار روباه» که از شهر بجنورد برای اجرای این نمایش به تهران آمده است، می‌گوید: ما برای اجرای این نمایش ۶۹۰ کیلومتر راه آمده‌ایم تا به تهران برسیم و امیدوارم مسئولان هنری به این شرایط توجه داشته باشند و فرصتی بیشتر برای دیده شدن زحمات گروه ما در نظر بگیرند.

از این مدیر چه انتظاری می‌توانیم داشته باشیم؟

سرانجام بعد از ماه‌ها انتظار، روز چهارشنبه، یازدهم تیر ماه در آستانه تعطیلاتی چندروزه به مناسبت ایام سوگواری تاسوعا و عاشورا، مدیر جدید اداره کل هنرهای نمایشی معرفی شد.

از یک غفلت تاریخی تا ضرورت یک ساز و کار حمایتی 

بابک مینایی مستندساز با اشاره به تجربه ساخت مستند «حاج مرزوق» از غفلت تاریخی در حفظ میراث مذهبی می‌گوید و ضرورت ایجاد سازوکار حمایتی برای مستندسازان این عرصه را یادآور می‌شود.

سنتی در تهران که با تخریب یک میدان فراموش شد + ویدئو

«سبزه میدان» از میدان‌های مهم دارالخلافه تهران و میدان اصلی شهر در دوره قاجار بود. تا پیش از تخریب های گسترده این میدان در دوره پهلوی اول، سبزه میدان محل روضه خوانی و عزاداری محرم به ویژه روز عاشورا بود. با تغییراتی که بعدها در وضع آن انجام شد، آن سنت و شیوه عزاداری در سبزه میدان نیز به فراموشی سپرده شد.

هتل‌ها در ایران دو نرخی می‌شوند؟

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درحالی‌که گردشگری خارجی از حمله رژیم صهیونیستی متأثر شده و به حالت تعلیق درآمده است، طرح «ارزی شدن نرخ هتل‌ها» را به نظرسنجی گذاشته که البته با مخالفت‌هایی از سوی تورگردانان و مجریان سفر گردشگران خارجی به ایران مواجه شده است.

وزیر باید تصمیم بگیرد

رئیس پایگاه جهانی بازار تبریز درباره مسئله بحث‌برانگیز گازکشی در این میراث جهانی، با تاکید بر اینکه چنین اقدامی در تضاد با ضوابط یونسکو است و امکان دارد جایگاه جهانی این بازار را به خطر اندازد، گفت: تصمیم نهایی در این‌باره باید توسط وزیر میراث فرهنگی، ‌گردشگری و صنایع دستی و در سطح وزارتخانه گرفته شود.

انتظار برای بِرندهای جدید محرمی و مداحان پُرتکرار آنتن

تلویزیون در دهه اول محرم شاهد ویژه‌برنامه‌های مختلفی بود که سهم برنامه‌های گفتگومحور و مداحی در آن قابل توجه به نظر می‌رسید.

توضیح درباره تیتر حاشیه‌ساز یک روزنامه/لطفا با «دیپلماسکی» آشنا شوید!

در پی برخی مطالب مطرح‌شده درباره تیتر روز دوشنبه «هفت صبح»، مدیرمسئول این روزنامه با دفاع از عملکر تیم تحریریه، این واژه را نوآوری بلندینگ (ترکیب‌سازی) خواند که مخاطب امروز را هدف گرفته اما منتقدان سنتی از درک آن بازمانده‌اند.

چگونه مقامات جهان را مقابل دوربین تلویزیون و رسانه‌های ایران بنشانیم؟

محمد دلاوری ـ خبرنگار و مجری صداوسیما ـ تولید و پخش گفت‌وگوهای چالشی با حضور شخصیت‌های سیاسی جهان مقابل دوربین‌های رسانه‌های ایران را منوط به ساخت برنامه‌هایی مستمر با اعتبار و نام‌آشنایی جهانی دانست.

مردی که یک عشق داشت

مهدی آذریزدی بالاترین لذت را در خواندن کتاب یافته بود و به گفته خودش «جنون کتاب» داشت. این موضوع از چشم دیگران هم پنهان نمانده بود. محمدعلی اسلامی ندوشن در این‌باره گفته بود: «من کسی که این‌قدر عاشقانه با کتاب و کاغذ برخورد کند ندیده‌ام. وی با پشتکاری عجیب و با بی‌ادعایی فقط یک معشوق در زندگی داشته است و آن کتاب است.»

همسایه؛ مهمان قرض می‌دهی؟!

رسم و رسوم وابسته به آیین‌های ماه محرم با وجود شباهت‌هایی که در نقاط مختلف به هم دارند، اما در عین حال با شیوه خاص همان منطقه برگزار می‌شود. در هر شهر و روستا، مردم با آیین‌ها و رسم‌هایی که نسل به نسل منتقل شده است، سوگواری خود برای شهادت امام حسین (ع) را نشان می‌دهند.

وقتی حقیقت را حواله قَسَم حضرت عباس (ع) می‌دهند

بعضی قسم‌ها فقط حرف نیستند؛ پشتشان تجربه‌ای جمعی و باورهایی قدیمی وجود دارد. «قسم حضرت عباس» از همان سوگندهایی‌ است که در دل فرهنگ مردم جا خوش کرده است. در بسیاری از شهرهای ایران، وقتی پای اثبات راست‌گویی یا جلب اعتماد وسط باشد، هنوز هم نام حضرت عباس (ع) کارساز است. قسم‌خوردن به این نام نه‌ فقط نشانه‌ای از باور مذهبی، که بخشی از سازوکار اعتماد در روابط اجتماعی است؛ رسمی قدیمی که همچنان در فرهنگ عامه زنده است.

رنگ شلوار لی از آبی ایرانی آمده/ برای طراحی لباس‌ ایرانی فقط دنبال بته‌جقه نباشیم

مشاور هنری سیزدهمین جشنواره مد و لباس فجر با تاکید بر اینکه مردم عادی مخاطب این جشنواره نیستند درعین حال تاکید کرد که خروجی این رویداد نباید لباس‌هایی برای استفاده روزمره باشد و صرفا باید ایده‌پردازی برای تولیدکنندگان صورت گیرد و گفت: در همین راستا ایده «مدام» در طراحی لباس خلق شد تا لباس‌های ایرانی برخلاف تصور تنها در طرح فرش و بُته جِقه خلاصه نشود و امکان به‌روزرسانی بر اساس شرایطِ روز طراحی را داشته باشند.

پیشنهادهایی برای خواندن:

شهری که آرزو می‌کند زمان بایستد...

عملیات‌های عاشورایی دوران دفاع‌مقدس در یک نگاه

اولین مقتل فارسی در جغرافیای عثمانی

خبری که در میان اسرا پیچید

حضور دختران تعزیه را گرم تر می‌کند

ماجرای تغییر یک نام و چند خاطره

آنچه باید از فرماندهی «جنگ ناهمتراز» توسط شهید ستاری بدانید

کشف ویرانه‌های معبد ۱۴۰۰ساله

از «پیامک» تا «لقمک» و «کلوچک»

از «کودتای نقاب» چه می‌دانید؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha