یدالgه رحمانی چهارشنبه ۲۵ تیر در دیدار با محسنی بندپی معاون وزیر گردشگری، به تشریح قابلیتهای استان پرداخت و افزود: این استان حدود یک درصد وسعت و یک درصد جمعیت کشور را دارد، اما در حوزههای مختلف از جمله نفت، گاز، جنگل، کشاورزی و گردشگری، ظرفیتهای چشمگیری داریم. این استان ۲۵ درصد تولید نفت خام کشور را دارد و دومین تولیدکننده گاز به شمار میرود. ۵۶ درصد مساحت استان را جنگل تشکیل میدهد که سرانه آن به ازای هر نفر شش برابر متوسط جهانی است.
وی با اشاره به ظرفیت استان در حوزه کشاورزی و شیلات و رتبه سوم تولید ماهی در کشور با ۲۵ هزار تن تولید سالانه، خاطرنشان کرد: ۳۹ درصد انواع گیاهان دارویی کشور در این استان یافت میشوند که ۴۵ قلم گیاه منحصربهفرد است.
رحمانی داشتن ۱۰ درصد از آبهای روان کشور در این استان را از دیگر قابلیتها دانست و با اشاره به پتانسیلهای گردشگری، تصریح کرد: ۳۰۰ اثر طبیعی، دو هزار اثر تاریخی که ۷۷۸ اثر از آنها ثبت ملی شدهاند و بلادشاپور بهعنوان تنها اثر ثبت جهانی، بخشی از ظرفیتهای گردشگری استان هستند.
وی ادامه داد: ۳۰۰ جاذبه مذهبی با دارا بودن ظرفیتهای بومگردی و جوامع عشایری از دیگر ظرفیتهای استان کهگیلویه و بویراحمد است، اما با وجود این ظرفیتها، به دلیل برخی چالشها نتوانستهایم گردشگری را آنطور که شایسته است رونق بخشیم.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: شرایط خاص جغرافیایی و اینکه ۵۶ درصد مساحت استان دارای شیب بالای ۱۵ درصد است، اجرای پروژهها را پرهزینه کرده است.
رحمانی ضوابط سختگیرانه استقرار صنایع در مناطق جنگلی را از دیگر چالشها دانست و تاکید کرد: نبود آزادراه و خط ریلی از دیگر چالشهاست، اگرچه پیگیریهایی برای اتصال به شبکه ریلی کشور در حال انجام است، اما نیازمند حمایت در سطح ملی هستیم.
وی محدودیتهای فرودگاهی و تسهیلات تکلیفی ناکافی را از دیگر مشکلات دانست و گفت: ۵۰ پروژه نیمه تمام در حوزه گردشگری وجود دارد که بیش از ۱۶مورد آن دارای پیشرفت فیزیکی ۵۰ تا ۹۰ درصد است که به دلیل ممنوعیت اعطای تسهیلات مجدد متوقف شدهاند.
او خواستار تأمین اعتبار برای تکمیل موزه میراث فرهنگی استان شد و افزود: پروژه ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تکمیل به ۴۰ میلیارد تومان نیاز دارد، در حال حاضر بیش از هشت هزار و ۹۰۰ قطعه شی تاریخی در شرایط نامناسبی نگهداری میشوند.
وی اظها کرد: امیدواریم با رفع این چالشها، گردشگری بتواند به جایگاه واقعی خود در اقتصاد استان برسد.
همچنین انوشیروان محسنی بندپی، معاون وزیر گردشگری هم در این دیدار با اشاره به پتانسیلهای بینظیر استان گفت: کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن جنگلهای متراکم، رودخانههای خروشان، چشماندازهای کوهستانی و زندگی عشایری، یکی از غنیترین مناطق کشور در حوزه طبیعتگردی است و این استان میتواند به عنوان مقصدی برتر برای گردشگران داخلی و خارجی مطرح شود.
وی افزود: سالها از ظرفیتهای گردشگری کشور غفلت شده است، درحالی که این صنعت میتواند نقش کلیدی در اقتصاد مقاومتی، اشتغالزایی، توسعه منطقهای و حتی دیپلماسی عمومی ایفا کند.
محسنی بندپی با اشاره به برنامههای این وزارتخانه اظهار کرد: وزارتخانه سه راهبرد ارتقای جایگاه گردشگری در حکمرانی ملی، فعالسازی دیپلماسی گردشگری و جذب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی را دنبال میکند.
معاون وزیر گردشگری با اشاره به حضور فعال ایران در نمایشگاههای بینالمللی مانند دبی خاطرنشان کرد: پس از یک دهه وقفه، با حمایت مالی وزارتخانه، غرفه ایران در نمایشگاه دبی برپا شد تا فرصتی برای معرفی جاذبههای کشور به جهانیان باشد.
محسنی بندپی با اشاره به محدودیت منابع مالی تصریح کرد: برای تحقق پروژههای گردشگری از صندوق توسعه ملی چهار همت و از بانک مرکزی ۲۰ همت اوراق قرضه جذب شده است. همچنین با پیگیریهای انجامشده برای اولین بار بخشی از منابع صندوق پیشرفت و توسعه به پروژههای بومگردی و صنایع دستی اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: با اولویتدهی به پروژههای بالای ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی میتوانیم از هدررفت منابع جلوگیری کنیم و استان کهگیلویه و بویراحمد نیز نیازمند شناسایی پروژههای شاخص، مانند هتلهای سه ستاره و بالاتر است تا در اولویت تخصیص بودجه قرار گیرد.
معاون وزیر گردشگری با تأکید بر لزوم معرفی بهتر استان بیان کرد: میتوان با برگزاری نمایشگاه یا همایش تخصصی سرمایهگذاری در تهران یا یاسوج، فرصتهای گردشگری کهگیلویه و بویراحمد را به سرمایهگذاران داخلی و خارجی معرفی کرد و این رویداد میتواند همراه با بازاریابی هدفمند و دعوت از آژانسهای مسافرتی باشد.
انتهای پیام
نظرات