به گزارش ایسنا، مسئولان حراجی مشهور «کریستیز» گزارش دادند که مجموع فروشهای حراجی آن در نیمه اول سال ۲۰۲۵ به ۲.۱ میلیارد دلار رسیده است.
۲.۱ میلیارد دلار با بازهی زمانی مشابه در سال گذشته میلادی یکسان است، به این معنا که بازار هنر ممکن است سرانجام در حال رسیدن به ثبات باشد. اما همان ۲.۱ میلیارد دلار در سال گذشته میلادی نیز نشاندهندهی افت ۲۲ درصدی نسبت به ۶ ماه اول سال ۲۰۲۳ بود، بنابراین ممکن است بازار در سطحی بسیار پایینتر از اوجهای اخیر خود به ثبات رسیده باشد.
«بانی برنان»، مدیرعامل کریستیز و دیگر مدیران ارشد این شرکت به آمارهای مثبتی اشاره کردند: نرخ فروش (sell-through rate) در نیمه اول سال از ۸۷ درصد به ۸۸ درصد افزایش یافت و قیمت نهایی فروش در مقایسه با برآورد حداقل، از ۱۱۱ درصد به ۱۱۵ درصد رسید.
خانهی حراج کریستیز موفق شد هفت مورد از ۱۰ اثر پرفروش در نیمه اول سال را به فروش برساند، از جمله اثر «ترکیببندی با سطح قرمز بزرگ، خاکستری مایل به آبی، زرد، سیاه و آبی» (۱۹۲۱) اثر «پیت موندریان» که از مجموعهی «لئونارد ریجیو»، بنیانگذار Barnes & Noble، با قیمت ۴۷.۶ میلیون دلار به فروش رفت. مجموعهی «ریجیو» در مجموع ۲۷۲ میلیون دلار فروخت.
در بحبوحهی بازاری ضعیف، مجموعهدارها برای ارسال آثار بسیار گرانقیمت به بازار مردد بودهاند.
نیمهی اول سال ۲۰۲۵ فاقد مجموعههای برجسته و بزرگ بود، مانند مجموعههای «پل آلن» در سال ۲۰۲۲ و «پگی و دیوید راکفلر» در سال ۲۰۱۸، که در دورههایی بسیار پررونقتر ارائه شدند.
فروشهای لوکس در کریستیز ۲۹ درصد افزایش داشتند. بدون در نظر گرفتن فروش خودرو، فروشهای لوکس ۱۲ درصد افزایش داشتند.
دستهی آثار استادان قدیم نقاشی(Old Masters) نیز رشد ۱۵ درصدی داشت و این درحالی است که فروش آثار هنر آسیایی و آثار کلاسیک به ترتیب ۲۸ درصد و ۳۲ درصد کاهش یافت.
درخصوص ترکیب خریداران، آمریکا با ۴۵ درصد در صدر قرار داشت، در حالی که منطقهی (اروپا، خاورمیانه و آفریقا) سهم ۳۴ درصدی و منطقهی آسیا-اقیانوسیه (APAC) سهم ۲۱ درصدی داشتند.
انتهای پیام
نظرات