• پنجشنبه / ۲۶ تیر ۱۴۰۴ / ۱۹:۴۳
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 1404042616589
  • خبرنگار : 71635

مرور اخبار فرهنگ و هنر در هفته‌ گذشته

خبرهایی از رئیس جمهور خیانتکار، ماجرای یک گنج‌یابی و خرج میلیاردی برای نوروز

خبرهایی از رئیس جمهور خیانتکار، ماجرای یک گنج‌یابی و خرج میلیاردی برای نوروز

۲۱ میلیارد هزینه برای دو شب معرفی نوروز، احتمال ثبت «روز تجاوز اسرائیل به خاک ایران» در تقویم رسمی کشور، حرف‌های یک سینماگر از تلفات پنهان جنگ و راه‌های کم شدن استرس جامعه،‌ مجوز انتشار «سووشون» صادر شد، ساخت سریال درباره جنگ ۱۲ روزه، یک هشدار؛ صورت مسأله را پاک نکنید، بازسازی ساختمان شیشه‌ای صداوسیما، شوخی‌بردار نیست!، جزئیات حفاری گنج‌یابی در امامزاده عبدالله ری، رئیس‌جمهور خیانتکار اما باوجدان و ... از جمله اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.

به گزارش ایسنا، سرانجام گمانه‌زنی‌ها درباره رقم ۲۰ میلیاردی جشن نکوداشت نوروز و عید فطر فرهنگی، با اعلام ریزهزینه‌کردها توسط وزارت ارشاد به تایید رسید و مشخص شد، ستاد اجرایی برای برگزاری دو جشن نوروزی، مبلغ ۲۱ میلیارد و ۸۷ میلیون تومان هزینه کرده است. اما آنچه فارغ از بررسی این ارقام اهمیت می‌یابد، میزان تاثیرگذاری چنین برنامه‌هایی آن‌هم در شرایطی است که برخی کشورهای همسایه درباره مالکیت نوروز ادعاهایی را مطرح می‌کنند.

وقتی بازی خارجی را رایگان می‌گیرند چرا بابت بازی ایرانی پول بدهند؟!

در حالی‌ که صنعت بازی‌های رایانه‌ای در کشور همچنان با چالش‌هایی نظیر نبود کپی‌رایت، فقدان سرمایه‌گذاری مؤثر، موازی‌کاری‌های بین نهادی و ... مواجه است، مدیرعامل بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با تشریح جزئیات بیشتری از روند تدوین سند ملی این حوزه، بر لزوم شتاب در اجرای آن و جدی گرفتن صنعت بازی‌سازی تأکید کرد و هشدار داد که تعلل در این زمینه می‌تواند ایران را از رقابت منطقه‌ای باز دارد.

احتمال ثبت «روز تجاوز اسرائیل به خاک ایران» در تقویم رسمی کشور

دبیر شورای فرهنگ عمومی با اعلام این خبر که احتمالا یک روز در تقویم رسمی کشور به نشانه جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اسرائیل علیه ایران نام‌گذاری می‌شود در عین حال مهم‌ترین اولویت‌های این شورا در شرایط پساجنگ را تبیین کرد.

بازخوانی محمدعلی باشه‌آهنگر از جنگ ۱۲ روزه و تابویی که سرانجام شکست

محمدعلی باشه‌آهنگر که فیلم «سینما متروپل» او با وجود قرابت داستانی با این روزها همچنان بدون اکران مانده، معتقد است: در دورانی که جنگ رسانه‌ای از جنگ فیزیکی قدرتمندتر شده، لازم است که قدر وفاق و حضور مردم بیشتر دانسته شود و فرصت پژوهش به هنرمندان برای خلق اثر با هدف پاسخ به پرسش‌های افکار عمومی درباره جنگ ۱۲ روزه داده شود.

یک هشدار؛ صورت مسأله را پاک نکنید

یک مستندساز با انتقاد از سیاست دور نگه داشتن مستندسازان از صحنه‌های بحران، خطاب به مسئولان هشدار داد: «با این کار صورت مسئله را پاک می‌کنید، هراس از اینکه اشتباهات فردی و جمعی در قاب مستندثبت شود چاره کار نیست. مستندنگاری و مستندسازی در بحران‌ها، مسئولان را از نقاط ضعف و قوت خود آگاه می‌کند.‌»

این مستند مطالبه‌گر است / هر کسی که دوربین دست گرفت مستندساز نیست!

مستند «قوی‌دل» که این روزها اکران آنلاین می‌شود، به پرونده خون‌های آلوده و مسیر پرچالش یک کنشگر اجتماعی می‌پردازد. کارگردان این اثر می‌گوید: «خوشحالم که این اثر بدون ممیزی و حذفیات به نمایش درآمده است. شاید برخی صحنه‌ها را خودم تصمیم گرفتم در فیلم نگذارم، ولی پس از نهایی شدن، هیچ نهادی نه تهیه‌کننده و نه سرمایه‌گذار چیزی را حذف نکرد».

حرف‌های یک سینماگر از تلفات پنهان جنگ و راه‌های کم شدن استرس جامعه

تهیه‌کننده فیلم «سینما متروپل» با بیان اینکه اکران این فیلم را در روزهای جنگ و پس از آن به عنوان هدف اصلی قصه فیلم دنبال می‌کند، گفت: در شرایطی که ذهن بسیاری از مردم پر از پرسش و تحلیل از جنگ ۱۲ روزه است، نباید فکر کنیم که فقط فیلم‌های طنز می‌توانند حال مردم را خوب کنند.

اشک‌های گیتی قاسمی و اندوه رویا میرعلمی و آیه کیان‌پور برای یعقوب صباحی

گیتی قاسمی، رویا میرعلمی و آیه کیان‌پور که برای شرکت در نشست نمایش «عامدانه، عاشقانه قاتلانه» در ایسنا حضور داشتند، از اندوه و حسرت خود برای درگذشت یعقوب صباحی گفتند.

خبرنگار ایرانی چگونه با گورباچف مصاحبه کرد؟

«زمانی که با گورباچف مصاحبه‌ می‌کردم به من گفت ۶ ماه فقط مطالعه کردیم که تو که هستی و از کجا آمدی، شبکه خصوصی هستی یا دولتی، چقدر بیننده دارد و اصلا خود تو که هستی. اینگونه نیست که خیلی راحت بروی جلوی رئیس‌جمهور یک کشور بایستی و از او سوال کنی. مگر الکی است؟ ما در داخل این کارها را کردیم.»

اینجا عزاداری ساده هدف نیست!

تهیه‌کننده برنامه «دل و دلدار» در رادیو صبا درباره ساخت برنامه مناسبتی ویژه محرم تاکید می‌کند: «ما می‌خواهیم نگاهی عمیق‌تر به موضوع عاشورا داشته باشیم و تنها به عزاداری ساده بسنده نکنیم. هدف ما این است که به محب واقعی امام حسین (ع) تبدیل شویم و موضوعاتی مانند استقامت، صبر، ایثار و وفای به عهد را بررسی کنیم.»

مجوز انتشار «سووشون» صادر شد

تهیه‌کننده «سووشون» از صدور مجوز انتشار و رفع توقیف این سریال توسط ساترا خبر داد.

ساخت سریال درباره جنگ ۱۲ روزه

معاون سیما، تأکید کرد ساخت آثار نمایشی درباره جنگ ۱۲روزه قطعی است؛ چراکه این رویداد یکی از درگیرکننده‌ترین موضوعات ۳۰-۴۰ سال اخیر انقلاب اسلامی بوده است و هیچ هنرمندی نسبت به آن بی‌تفاوت نیست.

ساختمان شیشه‌ای صداوسیما تا سال آینده بازسازی می‌شود

رییس سازمان صداوسیما از بازسازی و احیای ساختمان شیشه‌ای تا یک سال آینده خبر داد و گفت: اراده ما این است که حداکثر تا یک سال آینده و شاید کمی بیشتر، این ساختمان به همان شکل زیبایی که قبلا بود، برگردد.

مهندس ناظر ساختمان شیشه‌ای: برای بازسازی، مسابقه برپا نکنید!

به دنبال آسیب‌دیدگی ساختمان شیشه‌ای صداوسیما در جریان حمله اخیر رژیم صهیونیستی و طرح پیشنهاد ثبت ملی این بنای شاخص معماری مدرن، گیتی اعتماد ـ معمار و ناظر اجرای طرح پس از انقلاب ـ تأکید کرد که مرمت این بنا باید بدون هیچ‌گونه تغییر و بر اساس تصاویر موجود انجام شود و برگزاری مسابقه‌ای بین‌المللی برای بازسازی آن، غیرقابل توجیه است.

بازسازی ساختمان شیشه‌ای صداوسیما، شوخی‌بردار نیست!

حیف است این فرصت را نادیده بگیریم

یک مرمتگر و احیاگر بناهای تاریخی گفت: ساختمان شیشه‌ای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران (اثر دفتر معماری عبدالعزیز فرمانفرمائیان) نماد شفافیت است با مزه معماری ایران. این عمارت نماد مرحله‌ای از تکامل اجتماعی ایران است. برای احیای این عمارت زخمی و تیرخورده، از عنوان‌های دقیق و درست باید استفاده کرد. این عمارت باید «مرمت» و «احیا» شود، نه «بازسازی» یا «بازآفرینی».

دعوت طالبان از گردشگران آمریکایی!

چهار سال پس از سقوط کابل و بازگشت طالبان به قدرت، ویدئویی تبلیغاتی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که در آن افغان‌ها با لحنی طنزآمیز، شهروندان آمریکایی را به سفر توریستی به این کشور دعوت می‌کنند.

چگونه در ۲۰ متری آثار تاریخی برای یک معدن مجوز صادر کردند؟

یک کنشگر میراث فرهنگی هشدار داد:‌ معدن‌کاوی تهدیدی جدی برای یادمان‌های تاریخی و فرهنگی روستای هدف گردشگری «دِهمورد» بختگان است و با وجود مخالفت‌های پِیاپی مردم، دِهیاری و شورای شهر و ادارۀ کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس، بهره‌بردار با زیر پا گذاشتن قانون و ضابطه‌ها، همچنان به کار خود اصرار دارند و ادامه می‌دهد.

جزئیات حفاری گنج‌یابی در امامزاده عبدالله ری

رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان ری درباره حفاری غیرمجاز به انگیزه یافتن گنج در یکی از مقبره‌های واقع در محدوده امام‌زاده عبدالله گفت: این حفاری با سواستفاده از شرایط جنگ در کشور، در یکی از مقبره خصوصی این امامزاده رخ داده که اکنون پلمب شده و عامل آن تحت پیگرد قضایی است. هنوز به قطعیت مشخص نشده اما احتمال می‌دهیم متخلفان با نیت دستیابی به آثار ارزشمند تاریخی دست به حفاری زده‌اند.

کتاب جدید نویسنده پرفروش تعلیق شد

انتشار کتاب جدید «رینور وین»، نویسنده پرفروش کتاب «مسیر نمک»، از سوی انتشارات پنگوئن به‌دلیل جنجال‌های اخیر درباره صحت ادعاهای مطرح‌شده در خاطرات او به تعویق افتاد.

چرا فردوسی «شاهنامه» را سرود؟

زریاب خویی محرک فردوسی برای به نظم درآوردن شاهنامه را جنبه ایران‌دوستی و ملت‌دوستی او می‌خواند و می‌گوید: شاهنامه فردوسی عکس‌العمل روح اقلیت پاسدار فرهنگ قدیم است در برابر وضع موجود مادی واقعی خارجی. محرک آفرینش شاهنامه همین است و عوامل صوری دیگر از قبیل کسب معاش و تقرب به سلطان و غیره عوامل تبعی و ثانوی است.

رئیس‌جمهور خیانتکار اما باوجدان!

در کتاب تازه‌ای با عنوان «جان اف. کندی: عمومی، خصوصی، پنهان»، جی. رندی تارابورلی نویسنده سرشناس، تصویری صمیمی و در عین حال تکان‌دهنده از سی‌وپنجمین رئیس‌جمهور آمریکا ارائه می‌دهد.

برای بقا دست به دامن حاشیه می‌شوند/ از جاستین بیبر تا تتلو

انتشار آلبوم جدید جاستین بیبر در حالی خبرساز شده که ماه‌هاست رفتارهای عجیب و حاشیه‌ساز این خواننده در فضای مجازی ذهن مخاطبان را درگیر کرده؛ اتفاقی که نشان می‌دهد در دنیای سلبریتی‌ها، جنجال گاهی نه‌تنها نشانه بحران نیست، بلکه گاهی استراتژی برای بقا در دنیای ثروت و شهرت است.

پیشنهادهایی برای خواندن:

از راهبرد «تعقیب متجاوز» در جنگ تحمیلی چه می‌دانید؟

حمید سمندریان و ماجرای رویایی که محقق نشد

«ای ایران»؛ سرود بزنگاه‌های تاریخی بعد از ۸۰ سال

وقتی دشمن آتش به جان خود انداخت

تغییرات نقاشی‌های هنرمند مرموز

هرگز از آمدن به ایران پشیمان نخواهم شد

مرور روزهای شیمیایی «خیبر»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha