• شنبه / ۴ مرداد ۱۴۰۴ / ۲۳:۳۸
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 1404050402063
  • خبرنگار : 71342

در سینما و تئاتر چه خبر است؟

در سینما و تئاتر چه خبر است؟

در این بسته خبری بر مهم ترین خبرهای رسیده سینما و تئاتر مروری داریم.

رویداد نمایش «قابیل» با حضور مهمانان ویژه و استقبال مخاطبان در خانه هنرمندان برگزار شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی گروه، رویداد نمایش «قابیل» به مناسب آغاز اجراهای این نمایش در خانه هنرمندان، تماشاخانه انتظامی، شب گذشته ۳ مرداد ۱۴۰۴ با حضور مهمانان ویژه و استقبال مخاطبان برگزار شد.

میکائیل شهرستانی، علی ژکان، نسرین نکسیا، توماج دانش بهزادی از جمله مهمانان ویژه این رویداد بودند. از دیگر مهمانان این رویداد می‌توان به محسن خیمه دوز، منتقد تئاتر و اکبر مددی مهر، بازیگر اشاره کرد.

«قابیل» با متنی از فردریش کوفکا و کارگردانی، دراماتورژی و تهیه‌کنندگی مریم عبدلی از ۳۱ تیر ۱۴۰۴، ساعت ۱۹ در خانه هنرمندان، تماشاخانه انتظامی به صحنه رفته است.

بازیگران این نمایش (به ترتیب ورود به صحنه) گودرز هاجری، مرسده افشار، محمد جوادی، مرضیه(شادی) بازیار و مریم عبدلی هستند. میکائیل شهرستانی نیز صداپیشه نقش آدم در این اثر است.

در خلاصه این نمایش آمده: هابیل و قابیل فرزندان آدم و حوا، برای نخستین بار هم‌سخن می‌شوند. 

در سینما و تئاتر چه خبر است؟

در تماشاخانه «هما» چه خبر است؟

تماشاخانه هما این روزها میزبان نمایش‌های «گزارش به آکادمی» به کارگردانی مائده طهماسبی، «ماهی رها» به کارگردانی ژاله صامتی، «قلب نارنگی» به کارگردانی داریوش علیزاده، «روزهای بی‌باران» به کارگردانی امین بهروزی، «مغازه خودکشی» به کارگردانی حسین نصیری، «این زندگی مال کیه» به کارگردانی درسا آقایی، «ماجرای عجیب سگی در شب» به کارگردانی حمیدرضا خسروی لرگانی و «یوزف‌کا» به کارگردانی شهروز دل‌افکار است.

بر اساس اعلام روابط عمومی، در حالی که سالن‌های تئاتر روزهای شنبه تعطیل هستند و اجرایی ندارند اما تماشاخانه هما، روزهای شنبه هر هفته میزبان آثار نمایشی است و روزهای یکشنبه تعطیل است.

اجرای ۳ نمایشنامه‌خوانی 

نمایشنامه‌های «روشنایی شب»، «انفجار صلح جهانی» و «کمد» در تماشاخانه پانیذ خوانش می‌شوند.

به نقل از روابط عمومی، نمایشنامه‌های «روشنایی شب»، «انفجار صلح جهانی» و «کمد» طی روزهای شنبه و یکشنبه، چهارم و پنجم مرداد با حضور و داوری سلما سلامتی و حامد آقایی خوانش می‌شوند.

نمایشنامه «روشنایی شب» به نویسندگی کورت گتس با ترجمه داریوش لطیف‌پور و کارگردانی محمدرضا غریب‌زاده، روز شنبه چهارم مرداد ساعت ۲۰:۱۵ با حضور مهسا اصغری، مریم رجبی، رها ملاحسنی، دینا ملاحسنی، مرضیه یعقوبی، زهرا قویمی و فرشته سهی خوانش می‌شود.

محمدرضا دلیر به عنوان صحنه خوان و دستیارکارگردان در این پروژه حضور دارد.

در خلاصه داستان این نمایش آمده است: «در طی تمرین جنرال یک نمایش، بازیگر از بازی کردن مونولوگ سرباز می‌زند... کارگردان به وی هجوم می‌برد و متوجه می‌شود که به دلایل منطق شخصی‌اش بازیگر انجامش نمی‌دهد... عوامل که کلافه وبی حوصله اند، آرام نمی‌نشینند و از بازیگر دلیل قانع کننده می‌خواهند اما در همان لحظه برق می‌رود و همه چیز تغییر می‌کند...»

نمایشنامه «انفجار صلح جهانی» به نویسندگی کورت گتس با ترجمه داریوش لطیف‎پور و کارگردانی رامیار مشایی یکشنبه پنجم مرداد ساعت ۲۰:۱۵ دقیقه خوانش می‌شود.

سمانه محبیان، دینا آقایوسفی، فاطمه طباطبایی، امید محمدی، یاسمن محمدی، فرامرز ناروئی و نگار نظام‌الملکی نقش‌خوانان این نمایشنامه‌خوانی هستند.

در خلاصه داستان این اثر می‌خوانیم: «ساعت سه بامداد، لرد چارلز چارلستون، نخست‌وزیر انگلستان، در ویلای خود در حومه لندن، میزبان جمعی از دیپلمات‌های برجسته جهان است. همسرش، لیدی ماریان، که زنی زیرک، صریح و نکته‌سنج است، در آماده‌سازی پذیرایی و گفتگوها نقش فعالی دارد. سفیران کشورهای فرانسه (فرانسیس)، آلمان (هر فون اشتودلر)، روسیه (فرمانده گروچنکو)، ایالات متحده (جان فالکنر)، سوئیس (دکتر پارکر) و یک استاد دانشگاه هلندی به نام پروفسور ماین‌هِر وان هاین پاین والد در این جلسه حضور دارند.»

نمایشنامه‌خوانی «کمد» به نویسندگی کورت گتس با ترجمه داریوش لطیف‌پور و کارگردانی فرزانه میرزایی، ساعت ۲۱:۱۵ خوانش می‌شود.

فاطمه طرسکی، شیما طلاجوران، مریم بذرافشان، نسیبه گرجی، سمیرا طلاجوران، پارمیدافیلمی، سمیه آبادی و لیلی تقی‌زاده خوانشگران این اثر هستند.

دیگر عوامل این نمایش عبارتند از نوازنده: آدرینا منیعی.

در خلاصه داستان این نمایشنامه می‌خوانیم: «در این نمایشنامه، آقای «بالتازار فرولیش» که به او «بابا» می‌گویند، همراه با همسرش «ایدشن»، فرزندانش «فیلیپ» و «ماری»، و خواهرزن مسنّش «کلرشن»، در محله‌ای در آلمان مرکزی زندگی می‌کنند. بالتازار سرپرست آرایشگران و گریمورهای محلی است که روزی «هوف تئاتر» نامیده می‌شد. محبوبیت او و ارتباطش با هنرپیشه‌ها باعث احترام مردم به وی شده است و ...»

ارسال آثار به جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی همچنان ادامه دارد

مهلت ارسال آثار به دومین جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی تا اطلاع ثانوی تمدید شد.

به گزارش روابط عمومی دومین جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی؛ بنا بر اعلام دبیرخانه این رویداد، متاثر از شرایط جامعه، جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و درخواست فیلمسازان مبنی بر تمدید مهلت ارسال آثار به دومین جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی، تا اطلاعیه بعدی دبیرخانه این جشنواره آماده دریافت آثار هنرمندان و فیلمسازان عزیز است.

دوره دوم این رویداد سینمایی، با نگاه و تمرکز ویژه بر اهمیت همبستگی ملی، کشف استعدادهای بومی مناطق قوم‌نشین و آثار فاخری که در سایر جشنواره‌های ملی و بین‌المللی فرصت حضور پیدا نکرده‌اند، در پنج بخش اصلی؛ سینمای ایران، فیلم کوتاه داستانی، مستند، انیمیشن و فیلمنامه برگزار خواهد شد.

همچنین برگزاری دومین دوره این رویداد که توسط موسسه فرهنگی هنری "فصل هنر" طراحی و اجرا می‌شود، با توجه به شکننده بودن آتش‌بس، منوط به برقراری ثبات سیاسی و اجتماعی خواهد بود و فرآیندهای اجرایی این رویداد با توجه به مساعد بودن شرایط پیش خواهد رفت.

گفتنی است متقاضیان شرکت در جشنواره می‌توانند برای ثبت‌نام و کسب اطلاعات بیشتر به وب‌سایت رسمی جشنواره به نشانی www.aghvamfilm.com مراجعه کنند و یا با شماره تماس ۰۹۲۰۶۳۶۴۶۲۶ تماس بگیرند.

همچنین فرم ثبت‌نام همچنان در سایت جشنواره فعال بوده و آثار هنرمندان تا اطلاع ثانوی از سوی دبیرخانه دریافت می‌شود.

سفر «گل‌های کاغذی» به ایتالیا
انیمیشن کوتاه «گل‌های کاغذی» ساخته رامک امین کاظمی در تازه‌ترین حضور جدید جهانی، در نهمین جشنواره «سینما نبرودی» در ایتالیا روی پرده می‌رود.

به گزارش روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی، نهمین جشنواره Nebrodi Cinema از هفت تا سیزدهم مهرماه 1404 در مسینای ایتالیا برگزار می‌شود. «گل‌های کاغذی» در بخش مسابقه این دوره نمایش داده می‌شود.

«گل‌های کاغذی» داستان نویسنده ای سرشناس است که پس از استقبال سرد از کتاب دومش، به عمارت دورافتاده‌ای در دل باغی متروک پناه می‌برد. این انیمیشن کوتاه، پیشتر در فستیوال تریس ایتالیا، جشنواره زنان ازمیر، جشنواره کازان، جشنواره بابیلون عراق، و جشنواره پویانمایی تهران نمایش داده شده و جایزه بهترین انیمیشن فستیوال کازان روسیه، جایزه پنجمین جشنواره سینمای حقیقی روسیه و جایزه بهترین طراحی لباس جشنواره فومی انگلستان را در کارنامه دارد.

نویسنده و کارگردان «گل‌های کاغذی» رامک امین کاظمی است و این فیلم تولید مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی است.
انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha