• شنبه / ۲۲ اسفند ۱۳۸۳ / ۱۰:۱۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 8312-08851.29333
  • خبرنگار : 71021

رئيس سازمان حج و زيارت: مبناي حمايت سازمان در قبال شركت‌هاي عامل عدالت است در صورت افزايش اماكن اقامتي در عربستان تعداد زائران عمره افزايش مي‌يابد

رئيس سازمان حج و زيارت:
مبناي حمايت سازمان در قبال شركت‌هاي عامل عدالت است
در صورت افزايش اماكن اقامتي در عربستان تعداد زائران عمره افزايش مي‌يابد

رييس سازمان حج و زيارت گفت: در صورت افزايش اماكن اقامتي در عربستان تعداد زائران حج عمره تغيير مثبتي مي‌كند.

«سيد احمد زرهاني» در گفت‌وگو با خبرنگار «حج و زيارت ايسنا» با اشاره به اعلام قبلي سازمان حج و زيارت مبني بر اعزام 500 هزار زائر به حج عمره تصريح كرد: عوامل اعزامي به همراه زائران كمتر از 50 هزار نفر است؛ ولي بايد امكانات اقامتي و هتل‌هاي موجود در عربستان را در نظر گرفت.

وي با بيان اينكه چندين هتل جديد به امكانات قبلي اضافه شده است، افزود: در صورت توافق طرفين براي اجاره‌ي اين هتل‌ها با قيمت مناسب مي‌توان در تعداد زائران عمره تغييراتي ايجاد كرد؛ ولي براساس قرارداد منعقد شده در سال 84، حدود 450 هزار زائر اعزام مي‌شود.

رئيس سازمان حج و زيارت با اشاره به تغييرات اخير در وزارت حج عربستان و تاثير بر عمره‌ي كشورها، خاطرنشان كرد: اين تغييرات بر روند طبيعي قراردادها تاثير گذاشته و تعويق در اجراي اعزام زائران كه نوروز 84 مورد نظر بود را به دنبال خواهد داشت.

وي با بيان اينكه اعزام معتمران از نيمه‌ي دوم فروردين ماه آغاز مي‌شود، گفت: تغييرات اخير در وزارت حج عربستان، تشكيل كاروان‌ها، دريافت گذرنامه و تشريفات صدور ويزا، زمان اعزام را به تعويق انداخت و امكان اعزام زائران پيش از آغاز سال وجود ندارد.

زرهاني با اشاره به بحث‌هاي كارشناسي ميان شركت‌هاي ايراني و سعودي، تصريح كرد: اين بحث‌ها طبيعي است ولي موجب طولاني شدن اجراي كار شد، حال آنكه اگر يك ماه قبل اين بحث‌هاي كارشناسي خاتمه مي‌يافت، اعزام زائران نيز از هفته‌ي اول سال 84 آغاز مي‌شد.

وي در خصوص اختلاف حساب رسي ميان شركت‌هاي خصوصي عامل در ايران و طرف سعودي در عمره‌ي سال گذشته، گفت: گستره‌ي حج با وجود نيم ميليون زائر بسيار وسيع است و اختلاف در حدود يك درصد را به دنبال دارد؛ ولي سازمان حج و زيارت با اتخاذ روش‌هاي منصفانه و گوش كردن به منطق طرفين در پي حل مشكلات است.

رئيس سازمان حج و زيارت مبناي اين سازمان و وزارت حج عربستان را عدالت دانست و افزود: وزارت حج عربستان و سازمان حج و زيارت ايران بر اساس اصول اسلامي و اخلاقي به طور مشترك از شركت‌هاي عامل ايراني و سعودي دفاع مي‌كنند و در اين زمينه همدلي وجود دارد.

وي با بيان اينكه سازمان به طور طبيعي از حقوق شركت‌ها و زائران ايراني در صورتيكه از طرف سعودي حقي ضايع نشود، حمايت مي‌كند، تاكيد كرد: مبناي حمايت سازمان حج و زيارت و وزارت حج، حق است و نه جانبداري از طرفين.

زرهاني درباره‌ي جايگاه شركت‌هاي خصوصي در سفرهاي زيارتي يادآور شد: طبق سياست‌هاي مصوب نظام، حج و عمره در سازمان حج و عمره متمركز شده ولي عتبات عاليات و سفرهاي زيارتي سوريه با هدايت سازمان توسط بيش از يك هزار دفتر زيارتي و در قالب 30 شركت متمركز در استان‌ها صورت مي‌گيرد.

وي افزود: اين 30 شركت مجاز هستند مقدمات سفرها را فراهم و قراردادها را نيز منعقد كنند.

رئيس سازمان حج و زيارت با اشاره به اينكه سازمان حج و زيارت منتظر توافق وزارت امور خارجه با هيات عراقي است، تاكيد كرد: سازمان حج و زيارت تمايل دارد سفرهاي زيارتي به عتبات، در زماني كه امنيت در عراق برقرار و جان و مال زائران محترم شمرده شود، صورت گيرد.

زرهاني با بيان اينكه اگر هيات بلندپايه‌ي دو كشور به توافق برسند از طريق رسانه‌ها اعلام مي‌شود، افزود: تاكنون هياتي به ايران اعزام نشده است؛ ولي اميدواريم امنيت در عراق برقرار شده و گردش كار روند طبيعي خود را طي كند.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha