/زمان رسيدگي به وضعيت اسفناك پاسارگاد كي ميرسد؟/ يك باستانشناس: گمانهزني تپههاي اطراف پاسارگاد از حدود 70 سال پيش رها شده است
يك باستان شناس معتقد است كه براساس گمانه زنيهاي انجام شده، آثار فراواني در تپههاي اطراف پاسارگاد وجود دارد.
غلامرضا معصومي در گفت و گو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي ايسنا، اظهار داشت: در حدود سال 1933 در تپههايي چون شيرتپه و دوتلان تپه، گمانهزنيهايي انجام شد، ولي بعد از آن تاريخ، كاوش در آن تپهها پيگيري نشده است. به نظر ميرسد كه اگر اين مناطق كاوش شود، آثاري از زير خاك بيرون بيايد. از سوي ديگر، در دشت پاسارگاد ممكن است آثار ديگري باشد كه ميتوان پس از تهيهي نقشهاي از محلهاي حفاري شده، به كاوش ديگر نقاط پرداخت.
وي با اشاره به اينكه پاسارگاد در حدود سال 1884 ميلادي براي نخستين بار كاوش شد و مرحوم علي سامي در سال 1329 هجري شمس به حفاري در پاسارگاد پرداخت، گفت: پاسارگاد يا دشت مرغاب قديميترين پايتخت هخامنشيان بوده است كه چون كوروش و داريوش اول از قبيلهاي بهنام «پاسارگاداي» بودند، نام اين مكان را پاسارگاد گذاشتند.
او اضافه كرد: پاسارگاد از نخستين بناهاي دورهي هخامنشي است كه براي ساخت آن از دورهي عيلامي و مخصوصاً چغازنبيل تقليد كردهاند؛ به گونهاي كه آرامگاه كوروش، ششظ طبقهي سنگي روي صفهاي دارد كه ارتفاع آن به 12 متر ميرسد.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات