گزارش ايسنا از گشايش هتل پرسپوليس شيراز: 15 تا 20 درصد اقتصاد شيراز از محل گردشگري است طبق مصوبه شوراي شهر شيراز هتلها از پرداخت عوارض معاف شدند
با حضور مقامات سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، اعضاي شوراي شهر شيراز، شهردار و ديگر مقامات شهري
هتل پرسپوليس شيراز با 60 ميليارد ريال اعتبار گشايش يافت.
به گزارش خبرنگار ايسنا در آئين افتتاح هتل پرسپوليس شيراز که دکتر طه هاشمي، معاون سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، معاون عمراني استاندار، شهردار شيراز و اعضاي شوراي اسلامي اين شهر حضور داشتند، شهردار شيراز اعلام كرد كه طبق مصوبه شوراي شهر شيراز، هتلها از پرداخت عوارض معاف شدند .
دکتر جعفر قادري با بيان اينکه تحرک در بخش گردشگري ميتواند در بسياري از بخشها تاثير گذار باشد افزود: فراهم کردن زمينه براي جذب گردشگر در طول سال از جمله وظايف ما است و تلاش ميکنيم که فعاليتهاي فرهنگي را رونق دهيم.
شهردار شيراز با اشاره به مصوبه شوراي شهر براي معافيت هتلها از پرداخت عوارض گفت: شهرداري شيراز نيز تسهيلات ويژهاي به اين مصوبه اضافه خواهد كرد.
هم چنين مدير هتل تازه تاسيس پرسپوليس صنعت گردشگري را يکي از امور پر درآمد در دنيا دانست وگفت: آمار جهانگردي نشان از 700 ميليون گردشگر دارد که اين رقم به ميزان 11 درصد از اشتغال را به خود اختصاص داده است.
سيادتيان زيربناي اين هتل را 10 هزار متر مربع اعلام کرد وگفت: هتل پرسپوليس در 7 طبقه و 105 اتاق دو تخته همراه با سوييت ساخته شده و داراي سالنهاي متعدد براي سمينارها، سالن بيليارد، فروشگاه صنايع دستي، کافي شاپ و رستوران ميباشد که بالغ بر 100 نفر پرسنل دارد.
معاون عمراني استاندار فارس نيز در اين آيين، وجود ميراث فرهنگي درکشور را از مولفههاي مهم جذب گردشگر دانست وگفت: در کشور ما گردشگري بدون توجه به ميراث فرهنگي چندان جايگاهي ندارد و اگر شيراز ارزش دارد، به خاطر اماکن فرهنگي آن است.
وي افزود: وجود حافظ به عنوان نهاد عرفان و جامعه شناسي چون سعدي در شيراز و همچنين مجموعه پارسه در اين شهر حکايت از اين دارد که شيراز شهر تمدني ايراني و اسلامي است. بنابراين توجه بيشتر به بخش گردشگري در شهري چون شيراز ضروري و اجتناب ناپذير است.
رئيس کارگروه ميراث فرهنگي و گردشگري استان فارس با اشاره به آمار مسافران نوروزي شهر شيراز گفت: اگر يک ميليون و 500 هزار نفر گردشگر ايام عيد هرکدام فقط 30 هزار تومان هزينه کرده باشند 50 ميليارد تومان به اقتصاد شهر شيراز اضافه شده و اين رقم يعني اينکه 15 تا 20 درصد اقتصاد شهر ما از محل گردشگري است، لذا داشتن شهري زيبا ، تميز و امن بستر مناسبي براي گردشگري است و محيطهاي اقامتي مناسب براي گردشگر و هتلهايي که خدمات مناسبي را به گردشگران بدهند، از اولويتهاي بخش گردشگري است.
وي به گردشگران کشورهاي حاشيه خليج فارس اشاره کرد وگفت: در حالي که اين گردشگران کشورهاي اروپايي را براي مقصد گردشگري خود انتخاب ميکنند، ما در شيراز ميتوانيم بهترين زمينه را براي آنها بوجود بياوريم، اما متاسفانه سطح خدمات ما بالا نيست.
مهندس رجاء با تاکيد بر ساخت مجتمع تجاري خليج فارس اظهار داشت: هتل در دست احداث شمال غرب شيراز قطعا 7 ستاره است و بايد ساخته شود.
وي توجه بيشتر به اماکن فرهنگي ، تاريخي را خواستار شد و اضافه کرد: اماکن براي بازديد در شيراز کم نيستند اما عدم توجه به اماکن باعث از دست رفتن فرصتها شده، لذا انتظار بيشتري از سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري داريم به عنوان مثال مجموعه زنديه در شيراز بايد بسيار بيشتر از اين که هست جلوه کند همانگونه که امروز وقتي در باغ جهان نما قدم ميزنيم، احساس هويت به ما دست ميدهد.
معاون استاندار فارس عرفان حافظ را متعلق به عرفان ديني ايران دانست وگفت: حتي پادشاهان هخامنشي ما نيز جايگاه بالايي دارند و از کوروش به عنوان ذوالقرنين ياد ميشود، اما متاسفانه وقتي به پارسه مي رويم برخي نميدانند مقبره کوروش در چند کيلومتري آن قرار دارد.
وي در پايان يادآور شد: متقاضي دهکده توريستي در منطقه دروازه قرآن حاضر به سرمايهگذاري 100 ميليون دلاري است و 100 تا 150 ميليون دلار براي ايجاد پارک تمدنها تدارک ديده شده است.
معاون سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري گفت: اگر به تاريخ تمدني خود اعتقاد کنيم و از آن به عنوان يک سند زنده از ملتي بزرگ يادکنيم، شيراز بدون شک در صدر اين تمدن است.
به گزارش خبرنگار ايسنا طه هاشمي در آئين گشايش هتل پرسپوليس شيراز افزود: وظيفه همگان است که نسبت به معرفي اين ذخاير تاريخي و شناساندن آن به دنيا اهتمام کنند.
وي ايجاد و ساخت هتل در شيراز را يکي از گامهاي اساسي در توسعه صنعت گردشگري دانست وگفت: اميدواريم سهم خودمان را در بازار گردشگري جهان بگيريم و برنامهها بايد به گونهاي تدوين شود که در افق 20 ساله دو درصد از درآمد گردشگري و 5/1 درصد جذب گردشگر را کسب کنيم.
طه هاشمي با بيان اينکه دولت نبايد رقيب بخش خصوصي شود گفت: اتکاي ما به بخش خصوصي است و دولت عمدتا نماد دلگرمي بخش خصوصي است و نقش تضمين سرمايه و حمايت از آنان رابرعهده دارد.
وي اضافه کرد: دولت، مجلس و حاکميت نيز به اين نتيجه رسيدند که بخش گردشگري در 20 سال گذشته مغفول بوده و به رغم تلاشهاي انجام شده طي سالهاي اخير هنوز نتوانستيم در تبليغات جهاني جاذبههاي تاريخي فرهنگي، مذهبي و طبيعي خود را به جهانيان معرفي کنيم، لذا معرفي جاذبههاي گردشگري به دنيا براي ما يک اولويت است و برنامههايي که داريم رساندن کشور به سطح مناسب وگرفتن سهم خود از بازار است. لذا درآمد ما در سال بايد 25 ميليارد دلار باشد و اين مساله به هيچ عنوان بلند پروازانه نيست.
معاون سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري با اشاره به برخوردهاي نامناسب اوايل انقلاب با آثار تاريخي اظهار داشت: اوايل انقلاب باور برخي اين بود که اگر تخت جمشيد را تبليغ کنيم، تعرض به اسلام است، و اين باور اشتباه بزرگي بود در صورتي که اگر دنيا متوجه شود، اسلام وارد سرزميني چند هزار ساله شده بيشتر به عظمت اسلامي پي مي بريم چرا که اسلام بدون خونريزي وارد تمدني چند هزار ساله شده بود.
وي تصريح کرد: با حفظ اصول و اعتقادات خود ميتوانيم توريسم را توسعه دهيم، درست برخلاف بسياري که اعتقاد دارند براي جذب گردشگران بايد از معيارهاي اخلاقي و معنوي خود دست برداريم.
رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري فارس هم گفت: افزايش تعداد واحدهاي اقامتي فارس با عنوان هتل در درجه بندي يک تا 5 ستاره از 27 واحد با ظرفيت 2094 تخت در سال 1378 به 42 واحد با ظرفيت 3850 تخت در سال 1384 يعني رشدي نزديک به 100درصد در افزايش تعداد تختهاي اقامتي هتلهاي استان درکمتر از 6 سال را همراه داشته است.
به گزارش خبرنگار ايسنا عليرضا قائديان در آئين افتتاح هتل پرسپوليس شيراز اظهار داشت: هتل پرسپوليس با
سرمايهگذاري بالغ بر 60 ميليارد ريال که 5/13 ميليارد ريال آن از محل تسهيلات بانکي در اختيار سازمان تامين گرديده از اين تاريخ رسما آغاز به کار کرد.
وي يادآور شد: مجوز احداث اين واحد در زمستان 79 صادرگرديد و با توجه به پيشينه ساخت هتل آپادانا توسط مديريت فعلي هتل پرسپوليس نسبت به موفقيت احداث اين هتل در فاصله زماني کوتاه بسيار اميدوار بوديم و امروز بسيار خوشحاليم که در امر هتل سازي در شيراز تجربه بسيار موفقي داريم.
قائديان سپس به دستاوردهاي ديگر سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري فارس در ساليان اخير اشاره کرد وگفت: دفاتر خدمات مسافرتي و جهانگردي استان به عنوان برنامه ريزان و مجريان اصلي فعاليتهاي گردشگري و مسافرت ، از تعداد 20 واحد در سال 78 به 90 واحد در سال 84 و با توزيع در اکثر شهرستان هاي استان افزايش کمي و ارتقاکيفي دانش راهنمايان گردشگري واجد شرايط از تنها 6 نفر در سال 78 به 143 نفر در سال جاري نشان از تلاش زحمت کشان بخش خصوصي و برنامه ريزان بخش گردشگري استان دارد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري استان فارس با تاکيد بر نقش آموزش در حوزه گردشگري افزود: توجه به نيروي انساني آموزش ديده به عنوان ضرورت اوليه توسعه ، ارتقاء کيفيت و استاندارد سازي در ارايه خدمات مطلوب از مهمترين فعاليتهايي بوده است که سازمان با همراهي نهادهاي صنفي و مراکز آموزشي استان در انجام آن توفيق يافته است. به گونه اي که از تعداد تنها 141 نفر آموزش ديدگان کوتاه مدت بخش تا سال 1378 ، در طي 5 سال گذشته بيش از 40350 نفر موفق به طي دورههاي آموزشي کوتاه مدت و ميان مدت گرديدهاند.
قائديان تصريح کرد: اقدامات انجام شده در زمينه ياد شده در شرايطي است که بخش گردشگري استان با ايجاد اشتغال مستقيم نزديک به 4هزار نفر ، نقش انکار ناپذيري در ايجاد اشتغالهاي وابسته و غير مستقيم در حوزههاي مختلف فني و خدماتي ، اعم از حمل و نقل، تاسيسات و تجهيزات ، توليدات محصولات فرهنگي و صنايع دستي را به عهده داشته است و در حال حاضر نيز عليرغم بعضي از نارساييي ها در حوزه هاي مختلف اقتصادي ، تنها در حوزه ايجاد واحدهاي اقامتي و پذيرايي با عملکرد گردشگري توسط بخش خصوصي شاهد احداث 24 مجموعه با ظرفيت اقامتي 3500 تخت با پيش بيني سرمايهگذاري بيش از 1000 ميليارد ريال در شهر شيراز و اقصي نقاط فارس هستيم.
وي افزود: تعداد تختهاي واحدهاي هتلهاي استان فارس را با اجراي دو برنامه سوم و چهارم توسعه 4 برابر خواهد شد و به 8 هزار تخت خواهد رسيد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري استان فاذس با بيان اينکه از سال 79 تاکنون به قيمت ثابت نزديک به 650 ميليارد ريال توسط بخش خصوصي هزينه شده است افزود: در راستاي حمايت از اين سرمايهگذاري از سوي منابع تسهيلات ملي و استاني در اختيار سازمان نيز بالغ بر 320 ميليارد ريال به صورت تسهيلات تصويب و پرداخت شده است.
وي همچنين به اعتبارات عمراني هتل گردشگري استان فارس اشاره کرد وگفت: اعتبارات عمراني فصل گردشگري استان از مبلغ 5/1 ميليارد ريال در سال 78 به 10 ميليارد ريال در سال 79 و در جمع 5 سال گذشته به 140 ميليارد ريال بالغ گرديده که بسياري از زير ساخت هاي اوليه توسعه بخش از محل اين اعتبارات فراهم شده است.
قائديان در ادامه گفت: شناسايي و مطالعه و طراحي قطبها و مناطق نمونه گردشگري ، تجهيز محورهاي
گردشگرپذير با علايم استاندار و هدايت گردشگران ، ايجاد 11 دفتر اطلاع رساني توريست در فرودگاههاي بين المللي شيراز، لار ، لامرد و در شهرهاي فيروزآباد ، کازرون ، سپيدان ، شيراز و مرودشت با امکان ارايه اطلاعات مکتوب گردشگري به 8 زبان مختلف از ديگر اقدامات بخش گردشگري استان در سالهاي اخير ميباشد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي وگردشگري فارس اضافه کرد: تدوين و اجرا استانداردهاي تاسيساتي و خدماتي واحدهاي گردشگري ، راه اندازي دفاتر پليس توريست، راه اندازي دفتر صدور رواديد گردشگري در فرودگاه بين المللي شيراز ، تجهيز فرودگاه شيراز ، لار و لامرد به عنوان سه مرز هوايي بين المللي همراه با گسترش ناوگان پروازي در منطقه فارس و کشورهاي خليج فارس توسط شرکتهاي هواپيمايي به ويژه ايجاد ايستگاه دائمي استقرار هواپيما در فرودگاه شيراز ، ايجاد خدمات اوليه براي بازديد کنندگان در بيش از 35 جاذبه مهم تاريخي ، مذهبي و طبيعي استان ، ايجاد سرويسهاي بهداشتي و نمازخانه در محورهاي ارتباطي فارس، برگزاري 3 دوره نمايشگاه بين المللي گردشگري با عنوان بازار گردشگري خاورميانه در شيراز و حمايت از حضور بخش خصوصي در نمايشگاهها،
موزههاي موضوعي درکنار توجه به حفاظت ، مرمت و معرفي ميراث بزرگ تاريخي و فرهنگي استان و توجه به تدوين برنامهها و سياستهاي کوتاه مدت، ميان مدت و دراز مدت سند چشم انداز 20 ساله کشور و برنامه چهارم توسعه از ديگر توفيقات بخش است.
وي بر لزوم توجه به گردشگري داخل و امکان استفاده از حضور گردشگران منطقهاي در استان فارس تاکيد کرد وگفت: تشکيل دفاتر خدمات مسافرتي تخصصي با رويکردهاي گردشگري طبيعي ،گردشگري فرهنگي و مذهبي ، گردشگري پزشکي، گردشگري ورزشي در استان از جمله اين موارد است.
قائديان در پايان از اقدام شوراي شهر شيراز در معافيت از پرداخت عوارض ساخت و توسعه واحدهاي اقامتي در شيراز و تصويب قانون فروش مالکيت زماني واحدهاي اقامتي در مجلس شوراي اسلامي ابراز خوشحالي کرد وگفت: اين مساله باعث کاهش خطرپذيري در سرمايهگذاري و تشويق سرمايهگذاران در بخش گردشگري شده است و علاوه بر اين با استفاده از امتياز فروش مالکيت زماني واحدها، علاوه بر ايجاد نقدينگي مناسب براي مالکين امکان مشارکت عمومي را نيز فراهم خواهد آورد که اين امر در شيراز مورد توجه تعدادي از مديران واحدهاي اقامتي و واحدهاي در حال ساخت قرار گرفته است.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات