• دوشنبه / ۱۳ آذر ۱۳۸۵ / ۱۳:۱۴
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 8509-07242

"هيچ" چهارمتري پرويز تناولي در دبي ماندگار مي‌شود «براي دفاع از هويت "خليج فارس" در نخستين نمايشگاه بين‌المللي هنري در خاورميانه شركت مي‌كنم»

"هيچ" چهارمتري پرويز تناولي در دبي ماندگار مي‌شود
«براي دفاع از هويت "خليج فارس" در نخستين نمايشگاه بين‌المللي هنري در خاورميانه شركت مي‌كنم»

هم‌زمان با برپايي نخستين نمايشگاه بين‌المللي هنري در خاورميانه، پرويز تناولي مجسمه‌ي بزرگ "هيچ" را در مركز تجاري و اقتصادي دبي نصب مي‌كند.

به گزارش خبرنگار بخش هنرهاي تجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، برگزاركنندگان اين نمايشگاه از پنج مجسمه‌ساز انگليسي و يك مجسمه‌ساز ايراني دعوت كرده‌اند كه مجسمه‌هايي را براي نصب در مراكز تجاري، اقتصادي، توريستي و... دبي بسازند.

"سابوز كرخر"، "برايان انو"، "ماريكو موري"، "جيمز تورل"، "جورج ارتا" و "پرويز تناولي" هفته‌ي گذشته به دعوت دولت امارات متحده‌ي عربي، به دبي سفر كرده و مكان نصب آثارشان را انتخاب كرده‌اند.

پرويز تناولي كه قرار است هيچي را با ارتفاع چهار متر بسازد، به خبرنگار ايسنا گفت: اين مجسمه تا فروردين ماه سال آينده و هم‌زمان با برپايي اين نمايشگاه هنري بين‌المللي آماده خواهد شد.

اما مسوولان امارتي، اين نمايشگاه را "خليج" نام نهاده‌اند؛ تناولي با يادآوري اينكه گالري‌داران ايراني گويا به‌دليل هزينه‌هاي زياد اجاره‌ي غرفه، به دعوت برگزاركنندگان پاسخ نداده‌اند، درباره‌ي علت شركتش در چنين نمايشگاهي با اين مشخصات، تاكيد كرد كه حضورش اقدامي جهاني براي دفاع از ماهيت واقعي و حقيقي "خليج فارس" است.

او گفت: دلم مي‌خواهد وارد جريان شوم و از طريق بلندگويي كه در اختيار هنرمندان مي‌گذارند، سخن خود را به دنيا اعلام كنم.

به‌گمان تناولي، كنار كشيدن از اين جريان كمكي به دفاع از هويت ملي ما نخواهد كرد.

بنا بر اين گزارش، 40 گالري پيش‌رو هنرهاي معاصر و مدرن در ماه فروردين سال آينده در دبي به يكديگر مي‌پيوندند تا نخستين نمايشگاه بين‌المللي هنري خليج [فارس] را برپا كنند.

اين نمايشگاه با حمايت‌هاي شاهزاده حيا بنت الحسين، همسر شيخ محمد بن رشيد المكتوم - معاون رييس‌جمهور و نخست‌وزير امارات متحده‌ي عربي -، و نيز با استفاده از كمك‌هاي مردمي تدارك ديده شده است.

نمايشگاه يادشده با حضور مجموعه‌داران بين‌المللي براي ديدن بهترين نمونه‌هاي هنر معاصر در سواحل شهر جوميرا همراه است.

جان مارتين، دبير اين نمايشگاه، اعلام كرده است كه دوبي تلاش مي‌كند تا به مركز بزرگي براي هنر جهاني تبديل شود و به‌دليل اينكه از لحاظ جغرافيايي دسترسي خوبي به روسيه، هند و جنوب شرق آسيا دارد، از بهترين شرايط براي تبديل شدن به بازار هنري جهان برخوردار است و اين نمايشگاه اميدوار است تا به مركز پيشرو آسيا در هنرهاي معاصر تبديل شود.

طبق اعلام، برنامه‌ي آموزشي سه روزه با حمايت ساتبي نيز تدارك ديده شده است كه از سخنگويان هنري بين‌المللي دعوت مي‌كند تا به جنبه‌هاي مختلف هنر معاصر بپردازند.

گويا درآمد حاصل از فروش بليط اين نمايشگاه براي ساخت يك مركز فرهنگي با نام "آغاز" استفاده مي‌شود كه در اين مركز به تشكيل كارگاه‌هاي هنري در جوامع محروم در خاورميانه، شمال آفريقا و جنوب آسيا مي‌پردازد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha