رييس انجمن كوهنوردي ايران: ساخت جاده در اثر طبيعي و ملي دماوند خلاف قانون است سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در مسائل حفاظت از آثار كند است
رييس انجمن كوهنوردان كشور گفت: كوه دماوند در فهرست آثار طبيعي كشور ثبت شده است و ساخت جاده چه داخل حريم و چه خارج از آن، تفاوتي نميكند. در هر صورت، عملي خلاف قانون انجام شده است.
عباس محمدي در گفتوگو با خبرنگار بخش گردشگري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: از حدود يكسال پيش، جادهسازي در كوه دماوند مطرح بود و ما گوش به زنگ بوديم كه اگر اتفاقي افتاد، اقدام كنيم. اين موضوع در استانداري مازندران از مدتها پيش مطرح شده بود؛ ولي سه چهار روز است كه زيرسازي و آسفالت اين جاده آغاز شده است.
وي ادامه داد: حدود 20 سال پيش، افرادي سودجو بدون گرفتن مجوز، راهي فرعي را كه از پلور به رينه منشعب شده بود، غيرفني ايجاد كردند كه حدود 8 تا 10 كيلومتر از ارتفاع 2000 تا 3500 متر كوه دماوند را شامل ميشد. از همان ابتدا، ساخت اين جادهي خاكي هيچ ضرورتي نداشت.
او با بيان اينكه با توجه به جنس خاك كوه آتشفشاني دماوند، هر برشي كه در اين كوه ايجاد شود، رانش بزرگي را ايجاد ميكند، گفت: اين جادهسازي به ضرر مراتع و كاملا براي كوهستان مضر است.
رييس انجمن كوهنوردان كشور اظهار داشت: جادهي خاكي ديگري را از سمت جنوب غربي و غرب كوه دماوند براي ايجاد پناهگاه ساختهاند كه بهدليل مطالعه نكردن، اين اقدامها كاملا به ضرر اين اثر طبيعياند.
وي به هدف ساخت اين جاده در كوه دماوند براي جذب بيشتر گردشگر و ارائهي تسهيلات به آنها اشاره كرد و افزود: وقتي اثر طبيعي معرفي ميشود، قطعا بهدليل طبيعي بودن آن، براي گردشگران جذاب است، نه اينكه در اين مناطق طبيعي، فضاي شهري ايجاد شود، اين توجيه آقايان نادرست است.
محمدي با خلاف قانون دانستن ساخت جاده در اثر طبيعي ثبتشده در فهرست ملي كشور، گفت: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بهقدري در مسائل مربوط به حفاظت از آثار كند است كه دربارهي رسيدگي به اين موضوع اصلا به اين سازمان اميدي نيست.
وي ادامه داد: تا جايي كه اطلاع دارم، اين سازمان هنوز حريم دماوند را مشخص نكرده و حريم چهارهزار متري به سازمان حفاظت از محيط زيست مربوط است. همچنين هفت كيلومتر جادهاي كه اكنون در دماوند زيرسازي كردهاند، تا ارتفاع 3500 متري كوه ميآيد.
رييس انجمن كوهنوردان كشور بيان كرد: مهم نيست كه اين جاده در حريم حفاظتشده و ثبتي كوه دماوند قرار دارد يا خير، در هر صورت نبايد آسفالت شود؛ اين كار چه توجيهي دارد؟
وي اظهار كرد: ما در كوه دماوند، مشكل آسفالت جاده نداريم، بلكه بايد مسايل مربوط به رفتوآمد زياد گردشگران و كوهنوردان كه از كنترل خارج شده است و زبالههاي رهاشده در اين كوه بايد رفع شوند.
به گفتهي او، وقتي جادهاي را در كوه دماوند آسفالت ميكنيم، يعني راه را براي ورود بيشتر خودروها آسان ميكنيم. با اين كار، فضا براي زمينخواري آماده شده است و كوه شاكلهي طبيعي خود را از دست ميدهد.
محمدي تأكيد كرد: بايد تا جايي كه امكان دارد، كوه دماوند را بهشكل طبيعي خود بازگردانيم.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات