مدير پژوهشي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مازندران: سفالهاي پيداشده در محوطهاي نزديك كارخانهي آب معدني دليلي بر وجود استقرار نيستند
مدير پژوهشي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان مازندران دربارهي سفالهاي پيداشده در محوطهاي نزديك كارخانهي آب معدني پلور، معتقد است: اين سفالهاي شكسته، دليلي بر وجود يك استقرار يا تپهي باستاني در اين محل نيستند.
علي ماهفروزي در گفتوگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه به نظر ميرسد، گزارش اين موضوع از ابتدا اشتباه اعلام شده است، اظهار كرد: همكاران باستانشناس ما به محل رفتند و معتقدند، اين سفالهاي شكسته به كوچروها ميتوانند متعلق باشند.
او ادامه داد: استان مازندران بهدليل شرايط اقليمي و آبوهوايي، الگوهاي استقراري نزديك بههم و زندگي كوچنشيني داشته است. به نظر ميرسد، افراد كوچرو در زمان عبور و مرور بخشي از وسايل زندگي خود را باقي گذاشته باشند كه ممكن است، همين سفالهاي شكسته باشند.
وي با بيان اينكه اين سفالها دليلي بر اين نيستند كه در اينجا اثري باستاني وجود دارد، توضيح داد: تپهاي كه از آن ياد ميشود، يك تپهي طبيعي يا ناهمواري كوهستاني است كه در محور هراز قرار دارد و در كنار آن، يكسري سفال پيدا شدهاند.
ماهفروزي با اشاره به اينكه كارشناسان از محل ديدن كردهاند و قطعا از هركس ديگري بيشتر نگران آسيب رسيدن به آثار تاريخي هستند، افزود: حتا در فاصلهي 15 تا 20 متري اين پروژه، ديواري تاريخي به طول سه متر از سنگ و آهك وجود دارد كه ما از شركت پيمانكار تعهد گرفتهايم، در صورت نزديك شدن به محدودهاي كه در اطراف اين ديوار مشخص كردهايم، پروژه را متوقف كنند.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات