• جمعه / ۱۵ آبان ۱۳۸۸ / ۱۲:۵۳
  • دسته‌بندی: فرهنگ2
  • کد خبر: 8808-00456.133976
  • خبرنگار : 71191

در بازديد حميد بقايي از بخش‌هاي آتش‌گرفته بازار تبريز؛‌ «مرمت معابر سوخته شده بلافاصله در دستور كار قرار گرفت»

در بازديد حميد بقايي از بخش‌هاي آتش‌گرفته بازار تبريز؛‌ 
«مرمت معابر سوخته شده بلافاصله در دستور كار قرار گرفت»

در پي آتش‌سوزي بازار تبريز، مديركل روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اعلام كرد: در بازديدي كه رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و تيم كارشناسي ارزيابي از بازار تبريز پس از آتش‌سوزي انجام دادند، اين سازمان تعهد كرد مرمت معابر بخش‌هاي سوخته شده را بلافاصله در دستور كار قرار دهد.

حسن محسني در گفت‌وگو با خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ادامه داد: در بازديدي كه رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري - حميد بقايي، رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري آذربايجان شرقي - تراب محمدي و معاون اين سازمان - بهروز عمراني - به همراه تيم كارشناسي ارزيابي از بخش‌ «ايكي قاپيلار» معروف به دودري‌ها در بازار تبريز داشتند، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري تعهد كرد: بازسازي معابر بخش‌هاي سوخته شده را بلافاصله در دستور كار قرار دهد و در كوتاه‌ترين زمان ممكن آن‌ها را بازسازي كند.

وي افزود: آتش‌سوزي روز چهارشنبه حدود ساعت شش بعدازظهر از منطقه دودري‌ها به دليل برگشتن يك چراغ والر به روي زمين در يكي از مغازه‌ها شروع شده است و پس از آن از سراي كفاشان به طرف بازار پوشاك كشيده شده است كه در اين ميان حدود 120 مغازه خسارت ديده‌اند و پس از شش تا هفت ساعت آتش‌سوزي مهار شده است.

او ادامه داد: با ارزيابي خسارت‌ها، شهرداري و هيأت امناي بازار تبريز نيز تعهد كردند كه بخش‌هاي ديگر را مورد بازسازي قرار دهند، خود مغازه‌ها را نيز مالكان آن‌ها مرمت و بازسازي مي‌كنند.

وي در پاسخ به پرسش خبرنگار ايسنا، درباره ميزان آسيب‌هاي واردشده به بخش‌هاي مرمت‌شده بازار تبريز قبل از آتش‌سوزي اظهار كرد: به نظر مي‌رسد شدت آتش‌سوزي مانند آتش‌سوزي اخير بازار تهران در سراي حاج حسن كه حدود 70 تا 90 درصد تخريب به همراه داشت به آن‌صورت تخريبي نبوده است، چون در بازار تبريز مرمت‌ها به صورت اصولي و خوب انجام شده‌اند، اما به دليل اين‌كه بافت تاريخي نيز در آن قرار داشته است خسارت‌هايي ديده است و كاملا قابل بازسازي است.

مديركل روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ادامه داد: بعضي از مكان‌هاي آتش‌گرفته به دليل مرمت‌هاي اصولي انجام‌شده فقط به به‌سازي و مرمت نياز دارند حتي به بازسازي نيازي ندارند.

او با تأكيد بر پيگيري شهرداري، هيأت‌امناي بازار، كسبه و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در زمينه مرمت بخش‌هاي سوخته شده بازار تبريز اضافه كرد: بعد از حدود شش ساعت آتش‌سوزي خسارت واردشده به بازار خسارت تخريبي نيست.

محسني هم‌چنين درباره خلل واردشدن به ثبت بازار تبريز در فهرست ميراث جهاني پس از آتش‌سوزي بيان كرد: قاعدتا احتمال ايجاد يكسري خلل محدود وجود دارد اما چون نماينده يونسكو مدتي پيش در بازديد از اين بازار ارزيابي خوبي از مرمت‌هاي انجام‌شده داشت پس از به‌سازي خطر عمده‌اي براي ثبت ايجاد نمي‌كند، چون خسارت وارد شده به بخش‌هاي آتش‌گرفته تخريبي نيست و بلافاصله بازسازي و مرمت خواهند شد. به همين دليل روند ثبت بازار در فهرست ميراث جهاني را مختل نمي‌كند ولي قاعدتا مي‌تواند يك‌سري مسايلي را به وجود آورد و باز هم به بازرسي مجدد و بررسي كارشناسي نياز دارد.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha