وام احياي شعربافي پس از گذشت پنجسال هنوز بلاتكليف است! تفاهمنامهي ديگري با صندوق مهر رضا (ع) براي پرداخت وام به شعربافان كاشان امضا شد
مدير ادارهي ميراث فرهنگي و گردشگري كاشان گفت: براساس تفاهمنامهاي كه بين صندوق مهر امام رضا (ع) و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بسته شده است، به هنرمندان شعرباف كه كمتر از 55سال سن دارند، 10ميليون تومان وام داده ميشود.
حسين يزدانمهر در گفتوگو با خبرنگار بخش صنايع دستي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: اين وام در مراحل پاياني واگذاري است و وقتي ابلاغ شود، با بهرهاي خيلي كم پرداخت ميشود.
او همچنين در توضيح وضعيت رشتههاي صنايع دستي در حال منسوخ شدن كاشان، گفت: امسال در بخش آموزش و ترويج صنايع دستي دست كم 400 نفر به كار مشغول ميشوند. همچنين شناسايي و مستندنگاري هنرهاي سنتي و صنايع دستي در حال منسوخ شدن اين منطقه در حال انجام است تا اين آثار احيا شوند.
يزدانمهر توسعه و راهاندازي هنرهاي سنتي مانند مخملبافي، زريبافي و مسگري را از جملهي برنامههاي بخش صنايع دستي براي امسال دانست.
اواخر آبانماه 1385، پس از بازديد سرپرست پيشين معاونت صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري همراه گروه كارشناسي از كارگاههاي شعربافي كاشان، ميان بانك مركزي و اين معاونت توافق شد تا از محل وامهاي قرضالحسنه 300ميليون تومان به شعربافان كاشاني پرداخت شود كه پس از تعيين بانك عامل، مشخص شد كه براساس قوانين موجود، وامهاي قرضالحسنه 500هزار تومان است و بيشتر از اين مبلغ پرداخت نميشود. بنابراين كار متوقف شد.
بانك مركزي پس از پيگيري مسؤولان صنايع دستي و بررسي اين مشكل، در مردادماه 1386 بار ديگر اعطاي 300ميليون تومان وام را براي 60 شعرباف كاشاني به بانكهاي عامل ابلاغ كرد. بانك تجارت بهعنوان بانك عامل، پيشتر اعلام كرده بود اين موضوع مغاير با قوانين وامهاي قرضالحسنه است. بنابراين درخواست كرده بود، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري بخشي از اين وام را تقبل كند؛ اما هيچ حركتي در اينباره انجام نشد.
تهمينه دانيالي زماني كه بهتازگي كار خود را در معاونت هنرهاي سنتي و صنايع دستي آغاز كرده بود، در مهرماه 1388 به خبرنگار ايسنا گفت كه اعتبار لازم براي احيا و ساماندهي كارگاههاي شعربافي كاشان تا يكماه ديگر پرداخت ميشود.
از وعدهي دانيالي تا كنون حدود يكسال ميگذرد و هنوز از پرداخت وام براي احياي كارگاههاي شعربافي خبري نيست. در اين مدت، بسياري از هنرمندان شعرباف خانهنشين و ازكارافتاده شدهاند. كارگاههاي برخي از اين هنرمندان نيز تعطيل شده است و برخي ديگر با همان اوضاع نامناسب، در كارگاههاي خود به كار ادامه ميدهند تا اين هنر در حال منسوخ شدن، دست كم منقرض نشود.
انتهاي پيام
- در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
- -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
- -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
- - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد معذور است.
- - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نظرات