• سه‌شنبه / ۴ مرداد ۱۳۹۰ / ۱۱:۲۱
  • دسته‌بندی: فرهنگ2
  • کد خبر: 9005-02805
  • خبرنگار : 71191

براي اطلاع مسؤولان! تخريب خانه‌ي تاريخي «صداقت» كليد خورد

براي اطلاع مسؤولان!
تخريب خانه‌ي تاريخي «صداقت» كليد خورد

تخريب خانه‌ي قاجاري «صداقت» يكي از آخرين بناهاي باارزش منطقه‌ي منيريه در محدوده‌ي تاريخي سنگلج آغاز شده است.

به گزارش خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تخريب خانه‌ي صداقت واقع در محدوده‌ي تاريخي سنگلج تهران و متعلق به دوره‌ي قاجار، با وجود ارزش‌هاي منحصربه‌فردش، به گفته‌ي مردم منطقه از روز گذشته كليد خورده است.

سرپرست معاونت ميراث فرهنگي اداره كل ميراث فرهنگي و گرشگري استان تهران 23 اسفندماه سال گذشته درباره‌ي اين خانه‌ي تاريخي و وضعيت آن به خبرنگار ايسنا گفت: اين خانه از جمله بناهاي باارزش منطقه‌ي منيريه و در محدوده‌ي تاريخي سنگلج تهران است كه در اواخر دوره‌ي قاجار ساخته شده و از جمله آثار نادر شهر تهران به‌لحاظ معماري و تزيينات آجري منحصربه‌فرد است.

بهروز جلالي درباره‌ي وضعيت ثبت اين خانه‌ي تاريخي در فهرست آثار ملي نيز توضيح داد: اگرچه پرونده‌ي ثبتي اين بنا در سال 1380 تهيه شد، ولي به‌دليل مخالفت‌ها و دست‌اندازي‌هاي مالك كنوني، در فهرست آثار ملي به ثبت نرسيده است؛ اما با توجه به ارزشمندي اين خانه، بناهاي اطراف ملك و املاكي كه متقاضي ساخت‌وساز بودند، با محدوديت‌هاي ارتفاعي روبه‌رو شده‌اند.

مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران ـ محمدابراهيم لاريجاني ـ نيز 24 اسفندماه سال گذشته درباره‌ي اين خانه‌ي تاريخي به خبرنگار ايسنا گفت: ثبت يك ملك به‌جز اين‌كه حفظ يك بناي تاريخي است، بازگوكننده‌ي يك دوران معماري و يك اصل است. با اين كار، همه‌ي تفكرات معمار و هنرهاي آن دوره حفظ مي‌شود. در تهران نيز با توجه به پايتخت بودن و قدمت 200 ساله‌اش، همچنين توسعه‌ي شهرسازي، بناهايي مانند خانه‌ي «صداقت» كه در محدوده‌ي ديوار (حصار) ناصري شهر تهران قرار گرفته‌اند، بايد حفظ شوند تا با توسعه‌ي شهري، هويت خود را از دست ندهيم.

براساس ديده‌هاي خبرنگار ايسنا كه امروز (سه‌شنبه، چهارم مردادماه) در اين منطقه حضور يافت، تخريب اين خانه‌ي تاريخي از پشت بام آغاز شده و تخريب در بخش‌هايي از داخل خانه نيز اتفاق افتاده است. برخي مردم اين محله هنگام عبور از كنار خانه‌ي «صداقت» با حسرت سري تكان مي‌دادند و مي‌گفتند، چرا نبايد هيچ خاطره‌اي از گذشته براي ما باقي بماند؟ چند سال ديگر، بايد حسرت ديدن چنين خانه‌هايي را در تهران داشته باشيم. حتا چند نفر نيز با اعتراض به‌دنبال مالك بنا بودند تا دليل اين تخريب را جويا شوند.

براساس اين گزارش، فضاهاي معماري اين بنا به‌شكل ساختمان‌هاي دوره‌ي تحول معماري به‌صورت كلاسيك طراحي شده و ساختمان آن در دو طبقه و در راستاي محور شرقي ـ غربي بنا شده است، به‌گونه‌اي كه بنا در بخش غربي و حياط آن در ضلع شرقي قرار دارد.

اين ملك نبش كوچه‌اي بن‌بست به‌شكل دوبر ساخته شده و پنجره‌هاي چوبي بزرگي به سمت خيابان شرقي دارد و كوچه در ضلع شمالي بنا است. ساختمان آن نيز در دو طبقه ساخته شده است و پلكان مركزي دارد. سقف بنا همچنين به‌صورت شيرواني با ورق گالوانيزه و خرپاي چوبي است. نماي بنا در تمام وجوه با آجر قزاقي ساخته شده است.

خانه‌ي تاريخي صداقت بين چهارراه لشگر و ميدان منيريه، در خيابان معيري، كوچه‌ي صداقت قرار گرفته است.

انتهاي پيام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha