• چهارشنبه / ۸ آذر ۱۳۹۱ / ۰۷:۲۴
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 91090803354
  • منبع : نمایندگی آذربایجان غربی

دکترای تاریخ، فرهنگ و تمدن ملل اسلامی دانشگاه آزاد ارومیه:

توجه به اقتدار امام حسین(ع) باعث افزایش جسارت مسلمانان در مبارزه علیه مستکبران می‌شود

توجه به اقتدار امام حسین(ع) باعث افزایش جسارت مسلمانان در مبارزه علیه مستکبران می‌شود

دکترای تاریخ، فرهنگ و تمدن ملل اسلامی دانشگاه آزاد ارومیه گفت: توجه و تاکید بر بعد اقتدار امام حسین(ع) در صحنه نبرد روز عاشورا باعث افزایش قدرت و جسارت مسلمانان برای مبارزه علیه مستکبرانی می‌شود که همواره به شکل تحقیرآمیز به شیعیان می‌نگرند.

دکترای تاریخ، فرهنگ و تمدن ملل اسلامی دانشگاه آزاد ارومیه گفت: توجه و تاکید بر بعد اقتدار امام حسین(ع) در صحنه نبرد روز عاشورا باعث افزایش قدرت و جسارت مسلمانان برای مبارزه علیه مستکبرانی می‌شود که همواره به شکل تحقیرآمیز به شیعیان می‌نگرند.

پرویز علی اصل در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران|(ایسنا)، منطقه آذربایجان غربی افزود: عزاداری برای امام حسین(ع) برای نخستین بار توسط توابین یعنی توبه کنندگان به خاطر این‌که حضرت سیدالشهدا(ع) را دعوت به کوفه کرده ولی یاری‌اش نکرده بودند، آغاز شد و آنان با رفتن به آرامگاه امام(ع) و سردادن شیون و زاری، آیین سوگواری برای آن حضرت را در عالم تشیع باب کردند.

به گفته وی، این عزاداری‌ها از آن زمان مقدمه‌ای برای قیام علیه کفر و ستم شد و حتی در برخی از دوران تاریخی به شدت با این قضیه برخورد شد و متوکل آرامگاه امام حسین(ع) را تخریب و حتی برای کشاورزی آن‌جا را شخم زد.

وی در ادامه افزود: در دوران حکومت آل بویه در سال 322 هجری به بعد، عزاداری روز عاشورا بسیار جدی گرفته شد که اوج این سوگواری‌ها در دوران حکومت صفویه که آیین آن‌ها مبتنی بر فقیه شیعه بود شکل گرفت و تا اکنون نیز ادامه پیدا کرده است.

علی اصل، موتور محرک تاریخ بشر را آزادگی و عدالت‌خواهی دانست و گفت: انسان از زمان خلقت، تلاش برای نیل به آزادی را داشته است و امام حسین(ع) نیز قهرمانانه در برابر آن همه ظلم و بیداد زمانه خود مقاومت کرد و به دشمنان فرمود که اگر دین ندارید حداقل آزاده باشید و کفران نعمت‌های خداوند را نکنید چون خداوند در وجود تمام انسان‌ها نیاز به آزادی را نهاده است.

به گفته استاد دانشگاه آزاد ارومیه، امام حسین(ع) به این خاطر یک قهرمان واقعی است که علاوه بر امام و پیشوا بودن برای مسلمانان، تمام تعلقات دنیوی خود را زیر پای گذاشت و با شجاعت و جسارت در برابر لشکر نفاق و کفر ایستادگی فرمود.

وی با تاکید بر این‌که «مظلومیت و اقتدار حسینی باید در حماسه عظیم کربلا به صورت همگام به جهانیان نشان داده شود» تصریح کرد: امام(ع) با قاطعیت و شجاعت، از بیعت با یزید خودداری و اعلام فرمود که حاضر به شهادت با عزت است، اما تن به زندگی ذلت‌بار و ننگین نخواهد داد.

دکترای تاریخ، فرهنگ و تمدن ملل اسلامی دانشگاه آزاد ارومیه، تبیین عقلانی تمام وقایع و رخدادهای روز عاشورا توسط دانشگاهیان و حوزویان را ضروری خواند و گفت: چنانچه حماسه روز کربلا به صورت شفاف و روشن در بین مردم تبیین شده و راه برای هرگونه بدعت‌ها بسته شود، افرادی که از خارج به مسلمانان می‌نگرند در می‌یابند که شیعیان عاشق چه شخص بلندمرتبه‌ای هستند و حتی آنان نیز از امام حسین(ع) تبعیت خواهند کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha