سیدحسن موسوی پس از 11 ماه ریاست در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بعدازظهر امروز (شنبه، 18 آذرماه) در مراسم تودیعش که با حضور رییسجمهور برگزار شد، رسما این مسئولیت را به محمدشریف ملکزاده که چند سال پیش هم در این سازمان، معاون گردشگری بود، واگذار کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این مراسم که با حضور چهرههایی مانند حمید بقایی - معاون اجرایی رییسجمهور -، حمید بهبهانی - مدیرعامل شرکت نفتکش ایران -، سعید مرتضوی - رییس سازمان تأمین اجتماعی -، عباس جدیدی - قهرمان سابق کشتی- ، مرتضی تمدن - استاندار تهران -، روحالله احمدزاده - رییس پیشین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - و همچنین جمعی از نمایندگان مجلس و مسئولان قدیم و جدید سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، مدیران میراث فرهنگی و گردشگری استانها و فعالان بخش خصوصی در سالن اجتماعات موزهی ملی ایران برگزار شد، سیدحسن موسوی از پست رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تودیع شد و محمدشریف ملکزاده پس از دریافت حکمش از محمود احمدینژاد، کارش را در این سازمان آغاز کرد.
منوچهر جهانیان - معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - در این مراسم با بیان اینکه اسفندیار رحیممشایی، پدر معنوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری است، اظهار کرد: با توجه به نگاه تیزبینانه و دوراندیش محمود احمدینژاد - رییسجمهور - در دولت نهم، شخصیت فرهنگی، فرهیختهی عاشق ایران و ایرانی و تأثیرگذار در عرصهی بینالمللی و داخلی و همچنین علاقهمند به تاریخ این مرز پرگهر، برای این مسئولیت خطیر در نظر گرفته شد؛ مهندس مشایی که پایهگذار برنامههای خوب سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای معرفی تاریخ و تمدن ایران اسلامی به ایرانیان و جهانیان بوده است. در ادامهی کار، مهندس بقایی همهی این کارهای ارزشمند را انجام داد و این مسئولیت را به احمدزاده سپرد.
وی بیان کرد: سکاندار این مجموعه در ادامه، سیدحسن موسوی، شخصیت اخلاقمدار، پاک، برنامهمحور، متواضع و فروتن بود که با آرامش خاصی براساس شاخصهای کمی و هدفمند و به دور از جنجال و هیاهو و تعامل با سایر دستگاههای مرتبط، با ایجاد روحیه، سبب شادابی، نشاط و شور اجتماعی پرسنل این سازمان شد و توانست از عهدهی وظایفش برآید.
جهانیان ایجاد 920 پست سازمانی و راهاندازی ادارههای میراث فرهنگی و گردشگری در نقاط مختلف کشور، تعامل خوب با رسانهها، استفاده از نظرات انتقادی آنها بهعنوان مشاوران امین، ثبت جهانی سه اثر تاریخی و بررسی دو اثر دیگر برای ثبت جهانی را از جمله اتفاقهای رخداده در زمان مدیریت موسوی دانست و با اشاره به هدفگذاری برای جذب 5 / 7 میلیون نفر گردشگر خارجی در زمان حضور او در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، افزود: ورود گردشگران در ششماهه نخست امسال 68 درصد رشد داشت. رتبهی ورود گردشگر به ایران از 167 در سال 2007 میلادی اکنون به 54 در دنیا رسیده و همچنین درآمد گردشگری از رتبهی 134 به 41 رسیده است.
به گفتهی او، توسعهی صادرات صنایع دستی در این مدت 100 درصد رشد کرد و 2840 میلیارد ریال تسهیلات دولتی اختصاص یافت و 6600 میلیارد ریال نیز سرمایهگذاری خصوصی صورت گرفت.
امیر امینی - معاون سرمایهگذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - نیز در این مراسم با اشاره به خدمات صورتگرفته توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در دولتهای نهم و دهم و همچنین در دورهی ریاست سیدحسن موسوی و پس از آنکه به تکتک اتفاقهای صورتگرفته در سه بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی، گردشگری و همچنین پژوهشگاه این سازمان پرداخت، خطاب به رییسجمهور گفت: سهم اعتبارات تملک و دارایی این سازمان در سال گذشته 93 / 1 بود و افزایش این سهم به 5 / 2 درصد در بودجهی سنواتی، این سازمان را در تحقق اهدافش میتواند موفق کند.
به گزارش ایسنا، سیدحسن موسوی - رییس پیشین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - که با حکم رییسجمهور مسئول دفتر او شده است، در این مراسم با خواندن مطلبی ادیبانه، بیان کرد: این نشست برای دعای خیر و آرزوی توفیق کردن برای محمدشریف ملکزاده در مسئولیت خطیر جدیدش برگزار شده است. من از خداوند بزرگ طلب میکنم که حضور او در این جایگاه را مبارک کند.
او ادامه داد: موضوع فرهنگ، میراث فرهنگی، مفاخر ملی، صنایع دستی و گردشگری همواره برای دولت حائز اهمیت فراوان بوده و حضور مشایی در این جایگاه در سالهای آغازین کار دولت محمود احمدینژاد، نشانگر جایگاه رفیعی است که رییسجمهور برای این مسئولیت قائل بوده است. برای من هم کمال افتخار است که گام به جای پای بزرگواری میگذارم که زبانم از توصیف او قاصر است.
رییس جدید دفتر محمود احمدینژاد با یادآوری صفاتی که رییسجمهور در حکم مشایی به او لقب داده است، گفت: این موضوع نشانگر جایگاه ممتاز و متمایز ایشان (رحیممشایی) است. در چشم هر دو بزرگوار، دنیا با همه بزرگیاش کوچک است و من از آنها آموختهام در نظام جمهوری اسلامی هیچ جایگاه بلند و خطیری نباید موجب دوری از مردم و غرور و کبر شود، زیرا شرافت مقام و مسئولیت در این نظام به تواضع و مهربانی و با مردم بودن است.
موسوی همچنین ادامه داد: جایگاه خدمت در جمهوری اسلامی ایران از آن نظر خطیر است که مردم باید در سایهی چتر عدالت و مهرورزی به آرامش برسند. من از آنها آموختم که کسانی از مردم دوری میکنند که میترسند در نزدیکی با مردم، کوچکیشان نمایان شود و فراگرفتم بزرگترین شرافت، پوشیدن جامهی خدمت به مردم است.
رییس پیشین سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: در دوران خدمت در این سازمان از رییسجمهور همواره آموختم که در تندباد حوادث روزگار، درخت ملتی استوار میماند که در معنویت، عمق فرهنگ و سنت الهی و انسانی دیرینهاش ریشه کرده باشد.
وی اظهار کرد: در پاسداشت مرزها در برابر تهاجم بیگانه باید از جان و آبرو مایه گذاشت. بین تجاوز به مرزهای کشور و تعدی به میراث فرهنگی کشور تفاوتی وجود ندارد. به همین دلیل دولت تلاش کرده است تا ستارگان فرهنگی این سرزمین را معرفی کند.
موسوی ادامه داد: از خطیر بودن مسئولیت جدیدم آگاهم و نیک میدانم دادن پاسخ شایسته به انتخاب رییسجمهور و پر کردن جای برادر عزیز، مشایی، دشوار و بس ناشدنی است.
او سخنانش را با این شعر به پایان رساند: شکوه لطفتان را با کدامین عمر صدها ساله پاسخ میتوانم داد؟ صفای مهرتان را با سرا پای وجودم.
محمدشریف ملکزاده هم پس از آنکه حکمش را از رییسجمهور گرفت، تغییرات بنیادین و سازندهی ایجادشده در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را مدیون دوران ریاست مشایی دانست و با اشاره به ظرفیتهای میراث فرهنگی و گردشگری ایران، گفت: هیچ پیشنهاد خردمندانهای را نادیده نمیگیرم و بهگونهای عمل خواهم کرد که گویی دهها سال در این سمت خدمت کردهام.
او نیز سخنانش را با این بیت حافظ به پایان رساند: تو با خدای خود انداز کار و دل خوش دار / که رحم اگر نکند مدعی، خدا بکند.
حاشیهها
- مراسم تودیع و معارفهی روسای پیشین و جدید سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در حالی در سالن همایشهای موزهی ملی ایران برگزار شد که جمعیت زیادی بهدلیل کوچک بودن سالن، تا مدتی پس از آغاز شدن مراسم، پشت درها مانده و عدهای هم تا پایان مراسم ایستاده بودند و در میان آنها، محمدحسن صالحی مرام - معاون صنایع دستی - و همچنین ملکمحمد نجفی - معاون توسعهی این سازمان - نیز دیده میشدند.
- حضور افرادی مانند حمید بهبهانی و سعید مرتضوی در این مراسم توجه بسیاری از عکاسان را جلب کرد. همچنین حضور عباس جدیدی - کشتیگیر - در مراسم تودیع و معارفهی روسای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری جالب توجه بود.
- اسماعیل آذر که مجری این مراسم بود، هر از گاهی با خواندن شعرهایی، سخنرانان را که آنها هم صحبتهایشان را با شعر به پایان میرساندند، همراهی میکرد. آذر همچنین با خواندن این شعر سعدی که «هزار سال جلالی بقای عمر تو باد / شهور آن همه اردیبهشت و فروردین» دعایی روانهی ملکزاده - رییس جدید سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - کرد.
- محمود احمدینژاد هم مزاح کوچکی با نام خانوادگی ملِکزاده داشت و گفت: ما شما را مَلَکزاده صدا میکنیم، چون به شما ملِکزاده نمیآید.
وقتی رییسجمهور در حال سخنرانی بود، یکی از حاضران با صدای بلند از انتهای سالن درخواست کرد که ملکزاده جلسهای را با هتلداران بگذارد. محمود احمدینژاد هم در پاسخ، «چشم!» گفت.
- در میان این مراسم، یک مداح اهل بیت (ع) به مرثیهخوانی برای امام حسین (ع) پرداخت.
انتهای پیام
نظرات