• دوشنبه / ۴ دی ۱۳۹۱ / ۰۷:۴۶
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 91100401977
  • خبرنگار : 71461

یک استاد دانشگاه: کرامت انسان یعنی بزرگی و بلند همتی

یک استاد دانشگاه: کرامت انسان یعنی بزرگی و بلند همتی

یک استاد حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با بیان این‌که «کرامت در مقابل اهانت است» گفت: کرامت به معنی سرافرازی، بزرگی و احترام به عظمت انسان‌ها است.

یک استاد حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با بیان این‌که «کرامت در مقابل اهانت است» گفت: کرامت به معنی سرافرازی، بزرگی و احترام به عظمت انسان‌ها است.

علیرضا صدرا در گفت‌وگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: کرامت از مبدا آفرینش آدم بوده و برترین کرامت از ناحیه خداوند خلافت آدم است، یعنی خلافت فرد بر خودش و سرنوشتش و شیطان این خلافت را نمی‌پذیرد و همین کرامت منشاء سقوط شیطان است.

وی با بیان این‌که «کرامت با تقوای انسان تامین می‌شود» گفت: این دو با هم ارتباط تنگاتنگ دارد و در این راستا تقوای هر کس با عمل خودش سنجیده می‌شود.

این استاد دانشگاه تهران ادامه داد: کرامت از القاب خداوند، قرآن و تمام افراد دنیا است و خداوند نفس انسان را شبه خودش آفریده و این نعمت خداوند در امامی مثل امام حسین(ع) کاملا قابل مشاهده است.

صدرا با بیان این‌که «امام حسین(ع) با عدم بیعت خود تن به حقارت نداد» گفت: یکی از ارزش‌های متعالی انسان خلافت بر سرنوشت خودش است و امام حسین(ع) این امر را بدرستی اجرا کرد. انسان همواره تحت حاکمیت خداوند است و حکومت و حاکمیت نهایی از آن خداوند است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در اینجاست که انسان از بندگی خودش خارج و به بندگی خداوند می‌رسد زیرا انسان بنده کرامت است نه بنده نفسانیت.

وی با بیان این‌که «تمام حرکات امام حسین(ع) نشان از کرامت و عزت نفس است» تصریح کرد: برای افراد حال حاضر جامعه ما انقلاب یک کرامت و بزرگی در حق مردم بود و آنها را از ظلمت و تحت سلطه بودن رها کرد و خودشان برای سرنوشت خود تصمیم گرفتند و هیچ کرامتی بالاتر از تسلط فرد بر سرنوشت خودش نیست.

صدرا گفت: در ذات تمام انسان‌ها کرامت وجود دارد و آنها نیاز دارند که به طور مناسب با آنها صحبت و رفتار شود و کرامت نیاز روح جاودان انسان است.

این استاد دانشگاه با بیان این‌که «جنگ 8 ساله ما اوج کرامت انسان‌ها را نشان داد» تصریح کرد: این حرکت افراد جامعه ما سبب شد که سایر ملتها از جمله ملت غزه از این امر پیروی کرده و کرامت و عزت انسانی خود را حفظ کنند.

وی با اشاره به این‌که «احیای امربه معروف که اوجش کرامت و نهی از منکر که اوجش ضعف است به عزت انسان کمک می‌کند» گفت: معروف و منکر در هر زمانی ابعاد مختلفی دارد و در حال حاضر توسعه ملی و کارآمدی کشور و اشتغال ایجاد کردن از مهم‌ترین معروف‌ها است،‌ اگر ملتی در عزتش احساس ضعف یا وابستگی کند در تمام مسائل شکست می‌خورد.

صدرا با بیان این‌که «در حال حاضر کرامت‌ ما بستگی به چشم‌انداز آینده کشور ما دارد» گفت: ما باید به مقتضیات کارآمد زمان خود نگاه کنیم و همواره عزت نفس و کرامت جمعی و اجتماعی خود و جامعه را حفظ کنیم و کارآمدی خود را در سطح ملی، خرد، اقتصادی و تمامی موارد بالا ببریم.

این استاد دانشگاه با بیان این‌که «کرامت و کارآمدی لازم و ملزوم یکدیگر هستند» تصریح کرد: امر به معروف حال حاضر دنباله‌رو گذشته جامعه ما است و رسیدن به توسعه ملی یک آزادگی است که این امر در رفتار امام حسین(ع) کاملا قابل مشاهده است.

وی در پایان گفت: بین آزادگی و سعادت رابطه زیادی وجود دارد و ما باید قبل از آزادی آزادگی داشته باشیم و برای بدست آوردن آزادی در تمام ابعاد باید کارآمدی خود را بالا ببریم تا به آرامش مادی و معنوی دست پیدا کنیم و این امر اوج پیام امام حسین(ع) در عاشورا بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha