• سه‌شنبه / ۲۲ مرداد ۱۳۹۲ / ۱۲:۵۸
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 92052212449
  • خبرنگار : 71451

«راویان صحنه جنگ» و «گزارش‌های روزانه صحنه نبرد» رونمایی شد

سردار عراقی:نباید شهیدان را طیفی یا قشری ببینیم/زندگی شهدا رمان شود

سردار عراقی:نباید شهیدان را طیفی یا قشری ببینیم/زندگی شهدا رمان شود

جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه گفت:باید از سرمایه‌های اجتماعی جامعه محافظت شود.

جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه گفت:باید از سرمایه‌های اجتماعی جامعه محافظت شود.

به گزارش خبرنگار سرویس «فرهنگ‌حماسه» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سردار عبدالله عراقی که در مراسم رونمایی از کتاب‌های «راویان صحنه جنگ:شهید محمدرضا ملکی» و «گزارش‌های روزانه صحنه نبرد: لشکر 17 علی‌بن ابیطالب در عملیات بدر» در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع‌مقدس سخن می‌گفت،با بیان سخنانی در رابطه با حفظ امنیت ملی در هر کشور گفت: هر جامعه‌ای به دنبال این است که امنیت ملی خودش را حفظ کند. علاوه بر این، یکی دیگر از وظایف جوامع در کنار حفظ امنیت ملی حل مشکلات رفاهی،‌معیشتی و به سعادت رساندن آن جامعه است.

وی ادامه داد: در دنیا و مخصوصا خاورمیانه امنیت ملی از مؤلفه‌های مختلفی تشکیل شده است. به این صورت که در خاورمیانه این موضوع پنج یا شش مؤلفه را دربرمی‌گیرد که اولین آن حفظ دستاوردها، ارزش‌ها، هنجارهای جامعه و سرمایه‌های اجتماعی است. سرمایه‌های اجتماعی را پول‌، زمین یا ماشین تشکیل نمی‌دهد بلکه مجموعه ارزش‌هایی است که به واسطه یک فرد یا گروه در جامعه توسعه داده می‌شود.این ارزش‌ها را یک هنرمند،‌دانشمند یا شهید می‌تواند به عنوان سرمایه اجتماعی به وجود آورد.

سردار عراقی افزود: در صحنه جنگ هشت ساله نیز همین موضوع دیده شد. شهدا با جانفشانی و ایثار توانستند امنیت ملی کشور را حفظ کنند. قطعا اگر امنیت در جامعه‌ای نباشد اقتصاد، خانواده و سرزمینی پایدار به وجود نخواهد آمد. در دوران هشت سال دفاع مقدس تمام دنیا متحد شده بود تا این سرمایه‌های ارزشمند را از ما بگیرد. تجاوز آن‌ها فقط این نبود که بخشی از خاکمان را اشغال کنند بلکه آمده بودند تا نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را نابود کنند. اگر فداکاری ملت، راهنمایی امام راحل(ره) و ایثارگری‌های شهدا نبود قطعا تمامیت ارضی ما دچار خدشه می‌شد.

وی تاکید کرد:باید از این سرمایه‌های اجتماعی محافظت کنیم. شهدا به همه جامعه تعلق دارند و باید کاری کنیم که به کمک آن‌ها عزت و سربلندی ایران بیش از پیش رقم بخورد و قدردان شهدا باشیم. هنر ما این است که نباید شهیدان را طیفی یا قشری بینیم. این شهیدان باید به گونه‌ای به جامعه شناخته شوند که هر نوع رفتاری را به خود جذب کنند. این کار را رسانه باید انجام دهد چرا که می‌تواند با توجه به امکاناتی که در اختیار دارد به واسطه‌ شهدا حافظ منافع ملی شود. علاوه بر این می‌توان زندگینامه یا خاطرات این شهدا را طوری بنویسیم که کم باشد اما حالت رمان گونه داشته باشد تا از جذابیت بیشتری برای مطالعه‌کننده برخوردار باشد.

سردار عراقی در بخشی دیگر از سخنانش یادآور شد: در دوران هشت سال دفاع مقدس مرسوم نبود که فرماندهی بایستد و با راویان صحبت کند و با آن‌ها به سختی همکاری می‌کردند حتی گاهی از این راویان دوری می‌کردند و اگر اکنون اسنادی از آن زمان باقی مانده است به صورت غافلگیرانه و ناگهانی جمع‌آوری شده است. کار ارزشمندی که مرکز اسناد و مطالعات دفاع مقدس انجام داده نیز جمع‌آوری همین اسناد دست نخورده و ارزشی است. اگرچه ما آن زمان یعنی در دوران دفاع مقدس قدر آن را نمی‌دانستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha