• چهارشنبه / ۱۵ آبان ۱۳۹۲ / ۱۰:۰۰
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 92081509557
  • خبرنگار : 71408

اشرفی: هنوز درباره‌ی تغییرات شورای صنفی نمایش صحبتی نشده / باید شورا دبیرخانه شود

اشرفی: هنوز درباره‌ی تغییرات شورای صنفی نمایش صحبتی نشده / باید شورا دبیرخانه شود

محمدقاصد اشرفی درباره وضعیت شورای صنفی نمایش و حضور نمایندگان اصناف خانه سینما در این شورا گفت: فعلا هنوز درباره تغییر در شورای صنفی نمایش هیچ صحبتی با ما نشده است و طبیعتا تا زمانی که در این زمینه نکته‌ای را رسما اعلام نکنند، وضعیت همین‌گونه ادامه خواهد داشت.

محمدقاصد اشرفی درباره وضعیت شورای صنفی نمایش و حضور نمایندگان اصناف خانه سینما در این شورا گفت: فعلا هنوز درباره تغییر در شورای صنفی نمایش هیچ صحبتی با ما نشده است و طبیعتا تا زمانی که در این زمینه نکته‌ای را رسما اعلام نکنند، وضعیت همین‌گونه ادامه خواهد داشت.

رییس انجمن سینماداران که در شورای صنفی نمایش حاضر است، درباره حضور نماینده کانون کارگردانان در ترکیب شورای صنفی نمایش به خبرنگار بخش سینمایی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: از اردیبهشت امسال و براساس احکامی که مسوولان سازمان سینمایی وقت صادر کرد،‌ آقای مسعود اطیابی به عنوان نماینده کانون کارگردانان در این شورا حضور داشته است اما طبیعتا هر گونه تغییری بنا بر نظر سازمان سینمایی اتفاق می‌افتد که هنوز در این باره چیزی نگفته‌اند.

اشرفی در پاسخ به این پرسش که به عنوان یک مدیر سینمای و فعال صنفی باسابقه نظرش درباره وضعیت شورای صنفی نمایش چیست؟ گفت: از 25 سال قبل تاکنون نظر من این است که شورای صنفی نمایش مانع پیشرفت سینما است و به آن نیازی نیست.

رئیس انجمن سینماداران توضیح داد: شورای صنفی باعث می‌شود تعدادی از فیلم‌های غیرقابل اکران، نازل و بی‌محتوا برای نظم دادن به وضعیت نمایش به زور راهی پرده سینما شوند، همین موضوع باعث می‌شود اولا سینمادار متضرر شود و ثانیا اعتماد مخاطب نسبت به فیلم‌های روی پرده از بین برود و همین وضعیتی که اکنون شاهدش هستید را باعث شود.

وی با تأکید بر اینکه عرضه و تقاضا باید به شکل طبیعی تنظیم شود، اظهار کرد:‌ اگر شورای صنفی نمایشی وجود نداشته باشد، عرضه و تقاضا، بازار را تنظیم خواهد کرد و بسیاری از فیلم‌های ضعیف مهلت اکران پیدا نمی‌کنند و همین موضوع باعث می‌شود تهیه‌کنندگان و فیلم‌سازان به دنبال بهتر کردن کیفیت آثارشان باشند نه مانند الان که خیلی از تهیه‌کنندگان چشم امیدشان برای جای گرفتن در میانه اکران به شورای صنفی است.

مدیر سینمای «ماندانا» در پاسخ پرسشی درباره کارکرد شورای صنفی در آینده تصریح کرد: به نظرم شورای صنفی نمایش باید به یک دبیرخانه تبدیل شود که فقط بر اکران نظارت می‌کند و اختلافات فی‌مابین تهیه‌کننده، سینمادار و... را حل می‌کند. در واقع مقصودم این است که شورا نباید در تنظیم بازار و عرضه و تقاضا دخالت کند.

اشرفی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به پرسشی درباره عملکرد شورای صنفی نمایش در سه سال گذشته و همچنین تصمیماتی که باعث انتقاد سینماگران شده است، عنوان کرد: شورای صنفی در تمام دورانش از اشتباه مبرا نبوده است. شورا چه قبل و چه در حال حاضر تمام تلاشش این بوده که اکران درستی در سینما داشته باشیم، گرچه این اکران به فیلم‌ها بستگی دارد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دخالت شورای صنفی نمایش در چینش فیلم‌های اکران‌های عید نوروز در سه سال گذشته اظهار کرد: گرچه شورا در اکران‌ها دخالت ندارد اما وضعیت اکران نوروز کمی متفاوت است ضمن آنکه معاونت سینمایی هم همیشه درباره این اکران اظهار نظر می‌کند تا جایی که باید بگویم مخصوصا سال گذشته سازمان سینمایی مستقیما درباره اکران اظهار نظر کرد.

رئیس انجمن سینماداران همچنین در پاسخ به پرسشی درباره محدودیت ایجاد شده برای دفاتر پخش توسط کانون پخش‌کنندگان و خسارت‌هایی که ممکن است سینماداران از این بخش ببینند، اظهار کرد: سینماداران فعلا در این زمینه هیچ نظری ندارند. معتقدم عرضه و تقاضای درست و بدون دخالت قطعا می‌تواند همه چیز را بالانس کند و چنین محدودیتی را از بین ببرد.

مدیر سینما «ماندانا» درباره اینکه آیا این تصمیم غیرقانونی نیست، خاطرنشان کرد: تمام اصناف برای حفظ منافع اعضایشان قدرت تصمیم‌گیری دارند. اصناف باید تلاش کنند عدالت بین بخش‌های مختلف برقرار باشد تا اعضاء ضرر نکنند. البته این نکته را باید تأکید کنم که من اصلا یک دفتر پخش مشخص را در کار نکردن دفاتر دیگر پخش خطاکار نمی‌دانم چون آن یک دفتر عملکرد، سیاست‌گذاری و مطالعه درستی از حوزه کارش داشته و طبیعتا در آن موفق شده است، حال اینکه بخواهیم جلوی یک واحد صنفی بخش خصوصی موفق را بگیریم به هیچ وجه درست نیست.

وی افزود: معتقدم بجای محدودیت برای فعالان، باید بخش‌هایی که در بازار فعلی قادر به فعالیت نیستند را حمایت کنیم تا جایگاهشان ارتقا پیدا کند. به نظرم دولت باید در این بخش مانند سینماها کمی کمک کند تا پخش‌های قوی ایجاد شود اما در هر صورت معتقدم با هیچ زوری نمی‌توان یک دفتر که نمی‌خواهد درست فعالیت کند را فعال کرد.

اشرفی تأکید کرد: در هر صورت به عنوان یک فعال فرهنگی که به مقوله اقتصادی سینما نیز توجه دارم، باید تأکید کنم که در هیچ صنفی نمی‌توان دید که یک فروشنده را محدود کنند و این کار و وضع چنین قوانینی در تجارت و بازار به هیچ وجه درست نیست.

رئیس انجمن سینماداران درباره آخرین وضعیت این صنف برای فعالیت مجدد در خانه سینما نیز گفت: حقیقت این است که ما تا الان در این زمینه بلاتکلیف هستیم. ما در دوره‌های گذشته نه در انتخابات خانه سینمای 2 و نه در انتخابات خانه سینما شرکت نکردیم.

وی در این باره توضیح داد: سینماداران حق و حقوقی دارند که متأسفانه در دوران حضورشان در خانه سینما کوچکترین توجهی به آن‌ها نشد. ما به عنوان صنف کارفرما که 50 درصد از سینمای کشور را در اختیار داریم، اعلام کرده‌ایم که هر زمان جایگاه‌مان در خانه سینما مشخص شد، قطعا در این تشکل صنفی با جدیت و پیگیرانه مشارکت خواهیم کرد.

محمدقاصد اشرفی در پایان سخنانش با ابراز امیدواری از اینکه خانه سینما در دوره جدید خود به انجمن سینماداران به عنوان یک صنف مهم توجه ویژه‌ای کند به ایسنا گفت: من در این زمینه با آقای توحیدی (رئیس هیأت مدیره خانه سینما) نیز صحبت کردم و ایشان هم پذیرفتند که در حق سینماداران اجحاف شده و در خیلی از موارد جایگاه سینماداران مد نظر قرار گرفته نشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha