• شنبه / ۱۹ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۵:۰۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 92111913679
  • خبرنگار : 71263

مخالفت کشاورزان آمریکایی با برچسب‌زنی محصولات تراریخته

کشاورزان آمریکایی با صنعت غذایی این کشور متحد شده و جبهه مشترکی علیه برچسب‌زنی محصولات تراریخته یا اصلاح شده ژنتیکی تشکیل دادند.

کشاورزان آمریکایی با صنعت غذایی این کشور متحد شده و جبهه مشترکی علیه برچسب‌زنی محصولات تراریخته یا اصلاح شده ژنتیکی تشکیل دادند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بیش از نیمی از ایالت‌های آمریکا سال گذشته لایحه‌هایی را برای الزامی کردن برچسب داشتن محصولات تراریخته معرفی کردند.

در این کشور 80 درصد از مواد غذایی حامی ترکیباتی هستند که با ارگانیسم‌های تراریخته تهیه شده‌اند.

در حالیکه تنها دو ایالت تاکنون چنین الزامی را تصویب کرده و هیچ یک هنوز الزام برچسب‌گذاری را به اجرا نگذاشته‌اند، کشاورزان در مورد دورنمای چنین اقدامی نگران هستند.

انجمن کشاورزان سویای آمریکا اعلام کرده اگر هر ایالتی الزام برچسب زنی متفاوتی داشته باشد، کشاورزان نمی‌توانند خود را با آن تطبیق دهند و محصول خوب و مقرون به صرفه ای تولید کنند.

رییس این انجمن هشدار داده که هر گونه قوانین برچسب زنی ایالتی جدید، قیمت‌ها را 15 تا 30 درصد افزایش خواهد داد.

این انجمن با تاکید بر اینکه هیچ شواهد علمی مبنی بر مضرر بودن محصولات تراریخته وجود ندارد، به تولیدکنندگان ذرت، نانواها، رستوران‌ها، ماهی‌گیران و تولیدکنندگان غذای دام و فروشندگان صیفی‌جات پیوسته و ائتلاف متشکل از 30 عضو با نام ائتلاف برای غذای مطمئن مقرون به صرفه تشکیل داده است.

اعضای این گروه خواستار یک راه حل در سطح دولت فدرال هستند که برچسب‌زنی را در صورتیکه سازمان غذا و داروی آمریکا محصول مورد نظر را دربردارنده خطر سلامتی تشخیص دهد، اجباری کند.

با این‌همه مصرف‌کنندگان آمریکایی مایل هستند در مورد غذایی که مصرف می‌کنند، اطلاعات بیشتری داشته باشند و گروه‌های مدافع مصرف کننده خواستار الزامی شدن برچسب زنی محصولات تراریخته هستند.

فشار مصرف کننده در آمریکا عامل کلیدی ابتکارهای اخیر برای برچسب زنی غذاهای تراریخته بوده است و انتظار می‌رود اقدامات بیشتری در سال‌های آتی انجام گیرد. از سوی دیگر چین نیز از واردات ذرت تراریخته آمریکا جلوگیری کرده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، ذرت، سویا و نیشکر در آمریکا سال‌هاست که به صورت تراریخته تولید می‌شوند و کشاورزان می‌گویند بذرهای اصلاح شده در برابر آفت‌ها و شرایط آب و هوایی نامساعد مقاوم‌تر هستند.

گندم تنها محصول بزرگی است که برای تولید تراریخته تایید نشده زیرا دورنمای گندم تراریخته با مقاومت از سوی صادرکنندگان خارجی بویژه در آسیا روبرو است اما ذرت تراریخته پذیرش بیشتری در خارج از آمریکا دارد هرچند اختلاف با چین حل نشده باقی مانده و به تجارت جهانی لطمه زده است.

چین از سال گذشته مانع واردات ده‌ها هزار تن از نوعی ذرت تراریخته تولید آمریکا شده است.

رییس انجمن ملی تولیدکنندگان ذرت در این باره اظهار می‌کند اگر نشانه‌ای از سالم نبودن ذرت تراریخته وجود داشت ما آن را مصرف نمی‌کردیم.

یافته‌های نظرسنجی نیویورک تایمز در سال گذشته نشان داد که 93 درصد از مردم آمریکا مایل هستند در مورد وجود ترکیبات تراریخته در غذایشان مطلع باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha