• چهارشنبه / ۵ شهریور ۱۳۹۳ / ۱۰:۳۴
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 93060503001
  • خبرنگار : 71404

/بررسی پیش‌نویس قانون سازمان نظام رسانه‌ای/

شکرخواه: دولت برای خودش سیاست ارتباطی بنویسد نه رسانه

شکرخواه: دولت برای خودش سیاست ارتباطی بنویسد نه رسانه

دکتر یونس شکرخواه - روزنامه نگار و استاد دانشگاه تهران - در نشست علمی بررسی پیش‌نویس قانون سازمان نظام رسانه‌ای انتقاداتش را نسبت به متن این پیش نویس ارائه داد و گفت: ما نه دوست دولت هستیم و نه دشمن آن؛ بلکه رابطه ما با دولت یک رابطه متعهدانه به قواعد بازی است. پس بهتر است در این زمینه بگویم دولت باید برای خودش سیاست ارتباطی بنویسد، نه برای ما قانون وضع کند.

دکتر یونس شکرخواه - روزنامه نگار و استاد دانشگاه تهران - در نشست علمی بررسی پیش‌نویس قانون سازمان نظام رسانه‌ای انتقاداتش را نسبت به متن این پیش نویس ارائه داد و گفت: ما نه دوست دولت هستیم و نه دشمن آن؛ بلکه رابطه ما با دولت یک رابطه متعهدانه به قواعد بازی است. پس بهتر است در این زمینه بگویم دولت باید برای خودش سیاست ارتباطی بنویسد، نه برای ما قانون وضع کند.

به گزارش خبرنگار رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، این استاد ارتباطات در نشست «بررسی پیش‌نویس قانون سازمان نظام رسانه‌ای» که با حضور جمعی از اساتید و فعالان رسانه از منظر رعایت حقوق رسانه و مصالح عمومی در ساختمان کمیسیون حقوق بشر اسلامی برگزار شد، تاکید کرد: ما نه دشمن دولت هستیم و نه دوست دولت، بلکه ما رقیبانی هستیم که یک رابطه متعهدانه نسبت به قواعد بازی با دولت داریم. دولت‌ها به نیابت آرایی که گرفته‌اند، حق مدیریت اطلاعات دارند؛ بنابراین بحث ما حق دانستن است. حق ماست که مانع فساد شویم و از ظلم و بی‌عدالتی جلوگیری کنیم؛ بنابراین تعجبم این است که دولت برای چه برای ما قانون می‌نویسد بلکه باید برای خودش سیاست ارتباطی بنویسد نه اینکه برای ما قانون وضع کند و طبق قانونی که برای خودش می‌نویسد متوجه شود که چطور باید با رسانه‌ها رفتار کند.

وی در ادامه عنوان کرد: رابطه ما با دولت یک رابطه متعهدانه به قواعد بازی است ما نمی‌توانیم غیراخلاقی زیر نفوذ و با قدرت پذیری رفتار کنیم؛ کماینکه برخی از همکاران ما در حوزه‌ی ارتباطات متاسفانه این بحث‌ها را با یکدیگر اشتباه می‌کنند متاسفانه در ایران ما آغشتگی روزنامه‌نگاری و سیاست را زیاد دیده‌ایم و این بحث را همچنان داریم برخی در این زمینه مخالف هستند و برخی هم در مقابل می‌پذیرند.

شکرخواه در بخشی از این نشست درباره‌ی متن پیش‌نویس سازمان نظام رسانه‌ای خاطرنشان کرد: برخی‌ها می‌گویند متن این پیش‌نویس بر مبنای دیدگاه دکتر معتمدنژاد تهیه شده است؛ در حالی که اینگونه نیست و متاسفانه رویکرد من کاملا فرق دارد. من نتوانستم خودم را مجاب کنم که وارد این بازی شوم؛ چرا که احساس می‌کنم که اگر به این بحث ورود پیدا کنم چیزهایی مطرح می‌شود که به هر حال می‌توانم خود من هم یک سازه‌ای باشم در تصویب این اتفاق.

او تاکید کرد که دیدی که دولت‌ها برای رسانه‌ها بخواهند مواد تهیه کنند را اصلا نمی‌پذیرد.

سردبیر همشهری آنلاین سپس درباره پیش‌نویس قانون سازمان نظام رسانه‌ای تاکید کرد: ما از لحاظ روزنامه‌نگاری شبیه به هیچکس نیستیم من اصلا وارد این متن نمی‌شوم چرا که وارد یک بازی ناخواسته می‌شوم؛ البته بعدها راجع به این متن یادداشتی نوشتم. جا دارد بگویم مرحوم دکتر معتمدنژاد بارها تاکید کرده‌اند که سازمان نظام رسانه‌ای چیزی شبیه نظام وکلا یا نظام پزشکی است اما به دلیل اینکه ما سال‌ها شاگرد ایشان بودیم می‌دانیم که ایشان این عنوان را فقط در حد یک مثال طرح کردند نه به عنوان یک مقصد. بنابراین من نمی‌دانم این حرف از کجا درآمده است که استاد معتمدنژاد گفته‌اند ما شکل نظام حقوق‌دانی هستیم در حالی که اصلا چنین چیزی نیست. ما شبیه پزشکان نیستیم پزشک اگر یک نفر را به کشتن بدهد باید یقه‌اش را گرفت اما ما قرار نیست چیزی را اجرا کنیم بلکه ما منعکس می‌کنیم و گاهی اوقات هم می‌توانیم نظر بدهیم و نظراتمان را هم هیچ وقت با خبرها ادغام نمی‌کنیم چراکه تعهد حرفه‌ای داریم.

او اضافه کرد: ما شبیه اصناف و مهندسان نیستیم که اگر ساختمانی به اشتباه تخریب شود مسئولیت داشته باشیم. در همه جای دنیا سخت‌ترین قوانین درباره حرفه ما توسط خودمان نوشته شده است نه اینکه توسط حقوقدان‌ها نوشته شده باشد؛ بنابراین ارزش‌گذاری ما در متن اخلاق بین‌المللی حرفه‌ای برای داده‌ها نیست بلکه برای آنچه که نباید انجام بدهیم ارزش‌گذاری در حال انجام است.

به گزارش ایسنا، دکتر شکرخواه در بخش پایانی سخنانش در این نشست به صنف گروه ارتباطات اشاره کرد و گفت: صنف ما صنف یک دستی نیست؛ این بدان معناست که قطعا من با مدیرمسئولم خیلی تفاوت دارم و یا به عنوان مثال خبرنگار با دبیرش خیلی فرق دارد؛ بنابراین نمی‌شود نظرات را با یکدیگر ادغام کرد، چرا که صنف ما صنف یکدستی نیست. اگر در یک سو قوه مجریه و نهاد رسانه‌ای داریم و قرار است این نظارت را داشته باشند تا شفافیت و عدم از ریل خارج شدن افراد کنترل کند در این بین چیزی می‌تواند روابط ما را تصحیح کند که من نوعی به آن می‌گویم سیاست رسانه‌ای. اگر دولت به این سیاست رسانه‌ای برسد قطعا ما هم به دولت کمک خواهیم کرد چرا که وظیفه ما این است که این کمک را داشته باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha