• سه‌شنبه / ۲۵ فروردین ۱۳۹۴ / ۱۱:۳۲
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 94012509153
  • خبرنگار : 71413

صدای آمریکای لاتین خاموش شد

صدای آمریکای لاتین خاموش شد

«ادواردو گاله آنو» نویسنده مطرح آمریکای لاتین در سن 74 سالگی درگذشت.

«ادواردو گاله آنو» نویسنده مطرح آمریکای لاتین در سن 74 سالگی درگذشت.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ادواردو گاله آنو از مهم‌ترین نویسندگان کشور اوروگوئه که با کتاب «رگ‌های باز آمریکای لاتین»‌ شناخته می‌شد، درست یک روز پس از درگذشت «گونتر گراس» شاعر و نویسنده نام‌دار آلمانی برنده نوبل، در سن 74 سالگی درگذشت.

«ماریو بارگاس یوسا» نویسنده مطرح پرویی و برنده نوبل ادبیات 2010 از دست رفتن هر دو این شخصیت‌های ادبی را تسلیت گفته و یادشان را گرامی داشته است.

ادواردو گاله آنو که یکی از رساترین صداهای ضدکاپیتالیستی آمریکای لاتین به حساب می‌آمد، در اثر ابتلا به بیماری سرطان از دنیا رفت.

رییس‌جمهور کشور بولیوی در پی درگذشت گاله آنو گفت: آمریکای لاتین و جهان، استاد آزادگی مردم را از دست داده است. آثار و پیام‌های او همیشه به سمت دفاع از قدرت و کرامت انسانی سوق داشت.

«رگ‌های باز آمریکای لاتین» که مهم‌ترین کتاب گاله آنوست‌، سال 1971 به چاپ رسید و در صدر فهرست پرفروش‌ترین آثار آمریکا قرار گرفت. «هوگو چاوز» رهبر وقت ونزوئلا نسخه‌ای از این کتاب را در سال 2009 برای «باراک اوباما» رییس‌جمهور آمریکا پست کرد.

این کتاب به سوءاستفاده اروپا و آمریکا از کشورهای آمریکای لاتین اشاره می‌کند و علت فقر دائمی این قاره را، استعمار اقتصادی غرب می‌داند. این کتاب گاله آنو را به یک نویسنده صاحب‌نام تبدیل کرد و از آثار قابل‌ توجه چپ‌گرایان سیاسی شد که در درگیری‌های سیاسی و نظامی شیلی‌، آرژانتین و اوروگوئه فعالیت داشتند. نسخه‌های جدید «رگ‌های باز آمریکای لاتین» حاوی مقدمه‌ای از «ایزابل آلنده» نویسنده سرشناس شیلیایی است که پس از کودتای نظامی 1973 کشورش را ترک کرد.

«دیلما روسف» رییس‌جمهور برزیل مرگ گاله آنو را «فقدانی بزرگ» خواند و افزود: امیدوارم آثار و نمونه‌های مبارزه او، با ما بماند و در راستای ساختن آینده‌ای بهتر برای آمریکای لاتین هر روز الهام‌بخش ما باشد.

به گزارش گاردین‌،‌ «رافائل کوره‌آ» رییس‌جمهور اکوادور از دیگر چهره‌های سیاسی است که درگذشت این نویسنده را تسلیت گفته است.

گاله آنو طی حدود نیم قرن فعالیت فرهنگی‌اش چندین اثر ادبیات‌داستانی و غیرداستانی نوشت و کتاب‌هایی را به 20 زبان دنیا ترجمه کرد.

او در دهه 1960 به روزنامه‌نگاری مشغول بود و پس از کودتای نظامی سال 1973 آرژانتین را ترک گفت و در اسپانیا ساکن شد‌. نام گاله آنو بعدها برای نگارش کتابی درباره ورزش فوتبال بر سر زبان‌ها افتاد‌. «گاردین» او را برای نوشتن «فوتبال در آفتاب و سایه» با عنوان «پله فوتبال‌نویسی» خطاب کرد.

با این حال او همیشه خود را نویسنده‌ای می‌دانست که دغدغه یادآوری دارد‌؛ «یادآوری تمام گذشته آمریکا و بویژه آمریکای لاتین‌، سرزمین صمیمی که به فراموشی مبتلاست.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha