«برنامه ششم توسعه و مجوزهای میراثی که نیازمند رأی مجلس هستند، اکنون در حال بررسی و معاونت میراث فرهنگی نیز در حال رصد اوضاع است.»
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، پس از انتشار پیشنویس برنامه ششم توسعه و گنجاندن تبصره 36 در برنامه پیشنهادی حوزه میراث فرهنگی، اهالی میراث فرهنگی نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند و حتی جامعه باستانشناسی ایران بیانیهای صادر کرد.
این در حالی بود که چهرههای شناختهشده در میراث فرهنگی نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان دادند، تا آنجا که سیدمحمد بهشتی، رییس پژوهشگاه، واگذاری بناهای تاریخی به شهرداری را خلاف قانون دانست و مهدی حجت، رییس ایکوموس ایران و بنیانگذار سازمان میراث فرهنگی، از سازمان مدیریت و برنامهریزی و مجلس خواست تا جلوی تصویب این قانون را بگیرند، طبق خبرهای رسیده این برنامه حالا باید در دست بررسی و تائید نهایی در سازمان مدیریت و برنامهریزی نهایی باشد.
محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در این زمینه به خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا توضیح داد: ما برنامه پیشنهادی خود را ارائه کردیم. افزون بر این دو بار نیز حضوری پیگیری کردیم که گفتند در حال ارسال آن به ستاد برنامه ششم توسعه برای طرح موضوع هستند، با این وجود هنوز نتیجه قطعی مشخص نیست، چون در حال بحث و گفتوگو درباره برنامه ششم هستند.
وی در پاسخ به این پرسش که این برنامه دقیقاً چه زمانی تصویب و به مجلس شورای اسلامی ارسال میشود، گفت: اطلاع دقیقی در اینباره ندارم، اما میدانم هم اکنون در دولت برنامه ششم توسعه و مجوزهای نیازمند رأی مجلس در حال بررسی است، ما هم در حال رصد اوضاع هستیم.
او ادامه داد: برای ما واضح است چه میخواهیم. اعلام کردیم یا آن دو بند 1 و 2 تبصره 36 را حذف کنید، یا اگر به بودنش اصرار دارید، با توجه به برنامه پیشنهادی سازمان اصلاحش کنید؛ اما نگاه کلی ما بیشتر به سمت مجوزهایی است که نیاز داریم.
وی درباره بازخورد اصرار اهالی میراث فرهنگی مبنی بر حذف دو بند تبصره 36 توضیح داد: تا آنجا که اطلاع دارم و اهالی سازمان مدیریت و برنامهریزی به ما گفتند، در تلاش هستند تا مجوزهایی را که سازمان میراث فرهنگی نیازمند است بگنجانند و امیدوارم که این اتفاق بیفتد.
انتهای پیام
نظرات