«حتی مجلس شورای اسلامی هم وارد شد و جلسهای برگزار کردند، اما باردیگر توافقی حاصل نشد. تا این که در آخرین مرحله سازمان زیباسازی شهرداری، سازمان میراث فرهنگی و سازمان تأمین اجتماعی تصمیم گرفتند برای خانه منسوب به "ظهیرالاسلام" تفاهمنامهای امضا کنند.»
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، دِه «ولیآباد» یک خانه بدون دیوار دارد؛ جاییکه هر چند 10 سال پیش دیوارهایش را برای آمادگی بیشتر مردم جهت تخریب کامل خانه حذف شد، اما تصمیمشان به نتیجه نرسید و خانه منسوب به «ظهیرالاسلام» سالهاست همچنان بدون دفاع در خیابان قائدی تقاطع «ولیآباد» روی پاهای خود ایستاده، تا بالاخره متولیان میراث و تاریخ کشور بتوانند از راه مذاکره، حرمت این خانه قاجاری را حفظ کنند.
بنایی که یک قُل از نظر معماری درست مقابل خود و در چند قدمیاش داشت که بهخاطر بیتوجهیها، فکرهای پرسود و درآمدزا و ساخت برج چند سال پیش از روی زمین محو شد!
رجبعلی خسروآبادی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران اینبار خبرهای خوبی از آخرین تصمیمات برای خانه منسوب به دو شخصیت «ظهیرالاسلام» (یا سردار تنکابنی) میدهد.
او نخست درباره آخرین وضعیت ظهیرالاسلام توضیح میدهد: بیش از یک سال است که ما به دنبال حل مشکلات ظهیرالاسلام هستیم. دوستانی نیز که در حوزه میراث فرهنگی به دنبال این ماجرا بودند، به طور دائم پیگیری کردند. ما دائم موضوع را پیگیری کردیم و راههای مختلفی را رفتیم. شهرداری تهران از خریداری ملک استقبال کرد، اما متأسفانه مسوولان تأمین اجتماعی حاضر به فروش نشدند.
وی ادامه میدهد: از سوی دیگر، یک عده حاضر شدند آنجا را خریداری و تبدیل به یک بخش قابلقبول کنند که این هم مورد توافق قرار نگرفت. حتی مجلس وارد بحث شد، جلسهای برگزار کردند که بنده نیز در آن حضور پیدا کردم. باز هم موافقتی حاصل نشد. آخرین مرحله قرار شد سازمان زیباسازی شهرداری، سازمان میراث فرهنگی و سازمان تأمین اجتماعی تفاهمنامهای امضا کنند.
خسروآبادی میگوید: به موجب این تفاهمنامه، بخشی از هزینه مرمت معماری بنا را سازمان زیباسازی تقبل کرد که این اتفاق در آخرین مرحله و پس از تلاشی بیش از یک سال رقم خورد.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران، امضای تفاهمنامه هفته گذشته توسط این ادارهکل با معاونت اجتماعی - فرهنگی وزارت رفاه، تعاون و خدمات اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی انجام شد که بر اساس آن سازمان تأمین اجتماعی 2 میلیارد تومان اعتبار برای مرمت ظهیرالاسلام را تقبل خواهد کرد؛ آن هم در مدت یک سال و نیم با طرحی که زیر نظر اداره کل میراث تهران خواهد بود تا بنای ظهیرالاسلام به بهرهبرداری برسد و به مدت 10 سال به عنوان «خانه فرهنگ تلاش» در اختیار معاونت اجتماعی- فرهنگی وزارت رفاه، تعاون و خدمات اجتماعی قرار گیرد.
او درباره این خانه فرهنگ اظهار میکند: این خانهای است که قصد دارد فلسفه وجودی کار و تلاش را به یک نوعی در آنجا شکل بدهد و هنرمندان مختلف را با بخشهای گوناگون کارگری و تلاشگری آشنا کند. چون استنباط ما این است که خانه ظهیرالاسلام میتواند زمینه مثبتاندیشی به کار و تلاش را ایجاد کند، پاتوقی برای هنرمندان باشد، مشکلات این حوزه را رصد کند و به نوعی همافزایی در جهت رفع مشکلات در حوزه کارگری ایجاد کند که مطابق با فلسفه وجودی وزارت رفاه، تعاون و خدمات اجتماعی است.
وی اضافه میکند: بر این اساس یک کمیته راهبردی با حضور مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران، معاون اجتماعی- فرهنگی وزارت رفاه، تعاون و خدمات اجتماعی و مدیرکل تأمین اجتماعی استان تهران شکل میگیرد که این کمیته کارکردیهایی را که این بنا باید داشته باشد تعریف می کند.
انتهای پیام
نظرات