مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) با بیان اینکه «گسترش و ترویج فرهنگ رضوی مبتنی بر استفاده درست از فضای مجازی و اطلاع رسانی به موقع است» گفت: فعالیت جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) در فضای مجازی گسترش مییابد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران( ایسنا)، سیدجواد جعفری در نشست کارگاه آموزشی یکپارچهسازی بانک جامع اطلاعات آثار مخاطبان فضای مجازی و اطلاع رسانی جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) اظهار کرد: امروز به واسطه فعالیت سایت این جشنواره آنچه در حوزه فعالیتهای جشنواره امام رضا (ع) اتفاق میافتد در کل کشور و حتی خارج از کشور اطلاع رسانی میشود.
وی با اشاره به اهداف تشکیل کارگاه یکپارچه سازی بانک جامع اطلاعات آثار مخاطبان فضای مجازی و اطلاع رسانی جشنواره امام رضا (ع) گفت: اساسا در فرهنگ اسلامی ما به دو مقوله نشر علم و گسترش شناخت و آگاهیهای عمومی و بصیرت افزایی سفارش فراوانی شده است.
وی اظهار کرد: زمانی که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به دولت ماموریت میدهد که تمهیدات لازم را برای رشد فضائل اخلاقی بر اساس ایمان و تقوا و اعتلای آگاهیهای عمومی و ایجاد روحیه تحقیق و تتبع و ابتکار در جامعه و هم چنین رواج فرهنگ و هنر اسلامی بیندیشد، دولت نیز با تاسیس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این وظیفه را به انجام میرساند.
وی گفت: جشنواره بینالمللی امام رضا (ع) نیز در این راستا و برای اشاعه فرهنگ اهل بیت (ع) به ویژه آموزههای رضوی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاسیس شده و بر دو بال تفکر مبتنی بر زبان علم در قالب فعالیتهای علمی و پژوهشی و دیگری زبان عواطف و احساسات در قالب فعالیتهای فرهنگی و هنری استوار شده است.
وی افزود: تحقق این برنامهها بدون در نظر گرفتن فضای مجازی پیش نمیرود، لذا باید نگاهی جدی به فضای مجازی داشته باشیم که لازمه آن ایجاد زیرساختها، یکپارچه سازی بانک جامع اطلاعات آثار مخاطبان فضای مجازی و اطلاع رسانی و استفاده از ظرفیتهای خبری برنامههای موضوعی جشنواره است.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگی - هنری امام رضا (ع) گفت: ایجاد زیرساختهای فضای مجازی در قالب راه اندازی زیرپورتالهای "شمس توس" در تمامی استانهای کشور انجام گرفته است.
فرهنگ رضوی مطابق با نیازها و ابزارهای روز گسترش یابد
هم چنین حجتالاسلام والمسلمین محمد کاظم راشد یزدی در این نشست گفت: برنامه ها در راستای ترویج فرهنگ رضوی باید مطابق با نیازها و ابزارهای نوین و با عمق و علم بیشتر باشد.
این استاد اخلاق حوزه علمیه مشهد افزود: اولین ابزاری که در دین اسلام از آن نام برده شده، قلم و اولین فرمان الهی در این دین "اقرا" به معنای بخوان است.
وی بیان کرد: در دین اسلام بر قلم و کتاب تاکید شده است و پروردگار در قلم و خرد برکتی نهاده که آثارش تا پایان دنیا باقی است.
وی اظهار کرد: قلم بسیار محترم است زیرا خداوند به قلم سوگند یاد کرده است. لذا قلم را باید پشت گوش بزنند یا آن را در دست چپ و نزدیک به قلب قرار دهند زیرا قرار دادن قلم از این مناطق به پایین کراهت دارد.
وی با بیان اینکه «از زمان ظهور اسلام تاکنون بشر مدام در حال تغییر و تحول بوده است» افزود: اکنون عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات است لذا فرهنگ اسلام باید تابع زمان باشد و با ابزار روز دنیا اشاعه یابد.
مشهد متعلق به همه جهان تشیع است
معاون هماهنگی امور زائران استاندار خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: فرهنگ رضوی باید در تمام عرصههای زندگی مردم کشورمان نمود داشته باشد و این مهم، هدف کلی طرح جامع زیارت و جشنواره بین المللی امام رضا (ع) است.
محمد حسن واحدی افزود: جشنواره بین المللی امام رضا (ع) که با هدف اثرگذاری فرهنگ رضوی بر مردم راه اندازی شده یک تلاش حرفهای و خارق العاده است که توسعه و تعمیق فرهنگ رضوی را بر عهده دارد.
وی اظهار کرد: سال آینده که مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی میشود خوشبختانه با عنایتی که دستاندرکاران حوزه فرهنگی در کشور داشتند زمینه شناختن یک تمدن اسلامی به جهان فراهم می شود.
وی با بیان اینکه «امروز اثرگذاری فرهنگ ناب رضوی بر زندگی مردم اندک است» افزود: این نقیصه باید جبران شود که برای جبران آن کارهای خلاقانه انجام گیرد.
وی بیان کرد: سالانه 25 میلیون زائر ایرانی و دو میلیون زائر خارجی به استان خراسان رضوی وارد میشود و همچنین در 28 صفر هر سال مشهد مقدس پذیرای230 هزار زائر پیاده از اقصی نقاط کشور است.
واحدی افزود: این استان هر سه سال یکبار جمعیت کل کشور را پذیراست زیرا مشهد مقدس فقط متعلق به مردم این شهر نیست بلکه متعلق به همه جهان تشیع است.
معاون استاندار خراسان رضوی ادامه داد: با هدف فراهم کردن زیارت عارفانه، آسان، ارزان و باکیفیت برای زائر، تکریم و ماندگاری زائران، ترویج و تثبیت فرهنگ رضوی با اثرگذاری مردم، طرح جامع زیارت با 10 راهبرد، 39 سیاست، 140 برنامه، 825 پروژه در یک پروسه پنج ساله، 45 روز قبل در شورای برنامه ریزی و توسعه استان به تصویب رسید.
واحدی اظهار کرد: در حوزه زیارت خراسان رضوی 16 کمیته اجرایی وجود دارد که هر یک مسئولیت ویژهای را برای خدمت رسانی مطلوب به زائران برعهده دارند ضمن اینکه تاکنون در حوزه زیارت فعالیتهای پژوهشی مطلوبی نیز انجام گرفته است.
وی افزود: یکی از کمیتههای 16 گانه در حوزه زیارت، کمیته اجرایی فناوری نوین در زیارت است که خبرنگاران و دستاندرکاران فضای مجازی و اینترنت متولی آن هستند، لذا باید در این بخش به گونهای فعالیت کرد که فرهنگ رضوی به یک بخش جداییناپذیر از زندگی روزمره مردم تبدیل شود.
وی اظهار کرد: یکی از بستهها، اجرای طرح مبدا به مبدا از طریق ارائه کارت ویژهای به زائران است تا آنان با کمترین هزینه و بدون دغدغه از منزل خود به مشهد مقدس وارد شوند و زیارت و سیاحتی مطلوب داشته باشند.
معاون استاندار خراسان رضوی با اشاره به انجام سالانه 720 هزار ازدواج در کشور ادامه داد: بسته دیگر مربوط به طرح جامع زیارت، گذراندن ماه عسل مزدوجین در مشهد است تا از طریق ثبت نام در یک سامانه ویژه زمینه آغاز زندگی مشترک زوجین از کنار حرم مطهر رضوی، فراهم شود.
واحدی افزود: بسته اجرایی طرح سالمندان زیارت اولی بالای 60 سال، بسته دیگری از طرح جامع زیارت است که سال آینده به کل کشور تعمیم داده میشود.
معاون استاندار خراسان رضوی اضافه کرد: همچنین از سال آینده اختصاص غذای حضرت به زائرانی که به صورت گروهی به حرم مطهر رضوی مشرف میشوند، انجام میشود.
وی گفت: سال آینده احداث جاده ولایت از شلمچه تا مرو آغاز میشود که بخشی از مسیر آن در خراسان رضوی منطبق بر جاده ابریشم است.
واحدی افزود: در جاده ولایت 19 مکانی که امام رضا (ع) در مسیر خود به مرو در آن توقف کردند، با اهداف ترویج فرهنگی رضوی و خدمت رسانی به زائر احیا میشود.
معاون استاندار خراسان رضوی، ساخت 30 زائرسرا در زمینی به متراژ 20 هکتار در بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی برای زائران استانهای مختلف را از دیگر بستههای اجرایی طرح جامع زیارت با اهداف اسکان ارزان زائر برشمرد و گفت: تاکنون 27 قطعه زمین به 27 استان به صورت کاملا رایگان تحویل شده است.
واحدی افزود: هر قطعه زمین بین 750 تا 800 مترمربع وسعت دارد که قیمت هر زمین 50 میلیارد ریال و قیمت پروانه شهرداری برای هر زائرسرا 50 میلیارد ریال است، اما هیچ هزینهای بابت این دو بخش از متولیان ساخت زائرسراها از استانها گرفته نمیشود.
وی بیان کرد: تاکنون 7 استان کار ساخت زائرسراها را در زمینهای مزبور آغاز کرده و استان قزوین ساخت زائرسرا را به اتمام رسانیده است و در مجموع ساخت این زائرسراها مشکل هزینه اسکان زائران را برطرف میکند.
انتهای پیام
نظرات