به گزارش ایسنا، کوروش محمدخانی - باستانشناس و متخصص آرکئوژئوفیزیک و سرپرست هیأت پژوهشهای میان رشتهای در محوطه میراث جهانی پاسارگاد - هدف از انجام مطالعات این فصل را شروع مطالعات گیاه باستانشناسی، گرده باستانشناسی و زمین باستانشناسی به منظور بازسازی پوشش گیاهی باغ سلطنتی پاسارگاد و مطالعات چشمانداز باستانی محوطه و دشت پاسارگاد در دوره هخامنشیان اعلام کرد .
وی پژوهش روی مدیریت آب در دوره هخامنشیان در محوطه و دشت مرغاب را از دیگر اهداف مطالعاتی هیأت مشترک ایران و فرانسه دانست و افزود: در این فصل برای برداشت نمونههای گرده و گیاه باستانی از چند نقطه از محوطه پاسارگاد، از مطالعات آرکئوژئوفیزیکی که در سالهای قبل توسط هیأت در محوطه انجام شده بود، استفاده شد.
به گفته این متخصص آرکئو ژئوفیزیک، با توجه به نقشههای مغناطیسی تهیه شده، چند نقطه از محوطه انتخاب و نمونهبرداری از این نقاط انجام شد و علاوه بر آن از محل باغ سلطنتی نیز چند نمونه برداشت شد.
استادیار گروه باستانشناسی دانشگاه شهید بهشتی افزود: مطالعه سدها، بندها و مسیر رودخانه پلوار و همچنین سیستم آبی باستانی در دشت از دیگر مطالعاتی بود که در این فصل انجام شد.
او اضافه کرد: همهی نمونههای برداشت شده برای مطالعات گیاه باستانشناسی، گردهشناسی و زمین باستانشناسی و آزمایشات کربن 14 به منظور تاریخگذاری برای آزمایش توسط متخصصان به کشور فرانسه ارسال شد.
محمدخانی در پایان اظهار کرد: پژوهشهای باستانشناسی و میان رشتهای در محوطه میراث جهانی پاسارگاد و دشت مرغاب، بر اساس تفاهمنامه پنج ساله منعقد شده بین پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و دانشگاه لیون 2 فرانسه از سال 1394 آغاز شده است.
به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، این پژوهشها به سرپرستی دکتر کورش محمدخانی (پایگاه میراث جهانی پارسه- پاسارگاد و دانشگاه شهید بهشتی تهران) و دکتر سباستین گندت (مرکز ملی پژوهشهای علمی فرانسه- دانشگاه لیون 2) و به همراهی دکتر مرتضی جمالی (دیرین اقلیمشناس و متخصص گردهشناسی، مرکز ملی پژوهشهای علمی فرانسه - مارسی)، دکتر ژان باتیست ریگو (زمین باستانشناس، دانشگاه تور فرانسه) و پروفسور دومنیک دوما (جغرافیدان و متخصص آب، دانشگاه لیون 3) بامجوز ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، همکاری پژوهشکده باستانشناسی و پایگاه پژوهشی میراث جهانی پاساگاد به انجام رسید.
انتهای پیام
نظرات