• یکشنبه / ۱۸ مهر ۱۳۹۵ / ۱۳:۵۴
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 95071811248
  • خبرنگار : 71461

آغاز بزرگترین مسابقات قرآنی از ۲۵ مهرماه/رقابت ۷۵۰ نخبه قرآنی در این دوره مسابقات

آغاز بزرگترین مسابقات قرآنی از ۲۵ مهرماه/رقابت ۷۵۰ نخبه قرآنی در این دوره مسابقات

رییس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه شعار امسال ما در این دوره از مسابقات برگرفته از قیام امام حسین (ع) با عنوان «انی احب الصلوة له و تلاوة کتابه» است، گفت: این دوره از مسابقات از ۲۵ مهرماه با حضور بیش از ۷۵۰ نخبه قرآنی و در بیش از ۱۰ رشته در استان گیلان برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام سیدمصطفی حسینی صبح امروز (یکشنبه، ۱۸ مهرماه) در نشست خبری سی‌ونهمین دوره مسابقات قرآن کریم که در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد با بیان اینکه برگزاری این مسابقات قدمی در راستای ایجاد فضای قرآنی و ترویج علوم و فنون و معارف آن در بین افراد جامعه است، اظهار کرد: سالانه سازمان اوقاف توفیق برگزاری مسابقات قرآن را بر عهده دارد. در سال گذشته برای اینکه مسابقات به بخش استانی برسد به فصل زمستان برمی‌خوردیم و از آنجایی که فصل سرما مشکلاتی را از نظر تردد و همینطور از نظر خواندن برای قاریان به وجود می‌آورد از ۲ سال قبل تصمیم گرفتیم که مراحل شهرستانی و استانی در بهار و تابستان و مرحله کشوری در پاییز برگزار شود چرا که مبتهل و قاری باید از سلامت آوایی کامل برخوردار باشند.

وی ادامه داد: قرار بود که در اوایل مهرماه این مسابقات برگزار شود اما به دلیل همزمانی با دهه محرم به بعد از عاشورا و تاسوعای حسینی موکول شد. البته برگزاری مسابقات در ماه محرم مورد استقبال ما بود زیرا همواره شاهد هستیم که بسیاری از برنامه‌ها و جلسات قرآنی در ماه محرم تعطیل می‌شود از این رو با توجه به اینکه قیام امام حسین(ع) هم یک قیام قرآنی بود این دوره از مسابقات را با شعار «انی احب الصلوة له و تلاوة کتابه» برگزار می‌کنیم.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف درباره زمان‌بندی ای دوه از مسابقات گفت: این رقابت‌ها از ۲۵ مهر با برگزاری افتتاحیه آغاز و مسابقات دعاخوانی و مدیحه سرایی در روز ۲۶ مهر آغاز و در روز ۲۷ مهر مسابقات معارف، ابتهال و اذان برگزار می‌شود. همچنین مسابقات حفظ ۱۰، ۲۰، کل و قرائت و ترتیل قرآن از ۲۸ مهر تا یک آبان برگزار خواهد شد.

حسینی با اشاره به تغییراتی که در این دوره از مسابقات به وجود آمده است گفت : امسال مسابقات رشته‌های تواشیح اذان، ابتهال و دعاخوانی با مسابقات قرآن تجمیع شده و رقابت‌های آقایان و خانم‌ها هم با هدف انعکاس مطلوب و برگزاری با کیفیت تفکیک شده است. تا سال گذشته مسابقات فقط از رادیو قرآن به صورت کامل پوشش داده می‌شد اما امسال شبکه قرآن این وعده را داده که از روز نخست همه مسابقات را به صورت زنده و مستقیم از این شبکه پخش کند.

وی ادامه داد : امسال قرعه‌های رشته قرائت از چند هفته قبل اعلام شده تا قاریان بتوانند با کیفیت بهتر و استرس کمتر در مسابقات حضور پیدا کنند. موضوع حضور کارشناس در صحن مسابقات امسال هم مانند سال گذشته برقرار است، همچنین برای آمادگی بیشتر متسابقان دوره‌ای را در روزهای ۶ الی ۸ مهرماه در خزرآباد ساری برگزار کردیم.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف در خصوص برنامه‌های جانبی مسابقات امسال گفت: از ابتدای محرم محافل مختلف قرآنی آغاز شده و قرار است، تا قبل از مسابقات ۶۰ محفل در سطح استان گیلان برگزار شود. همچنین در ایام برگزاری رقابت‌ها هم ۷۰ محفل قرآنی در استان برگزار خواهد شد. برپایی نمایشگاه قرآن، برگزاری ۵۲ کارگاه آموزشی با حضور اساتید کشوری، تجلیل از پیشکسوتان و برگزاری مسابقات برای عموم مردم از دیگر موضوعاتی است که در کنار مسابقات در مجموعه رفاهی زیباکنار درنظر گرفته شده است.

حسینی یادآور شد: امسال یک تیم کارگردانی هنری با مشارکت سازمان صدا و سیما، مدیریت هنری سالن مسابقات را بر عهده دارد. هدف ما از معرفی قله‌های حفظ و تلاوت کشور این است که مردم به آیات الهی بیش از پیش علاقه‌مند شوند و استفاده از مضامین هنر هم به همین دلیل است. امسال ۷۵۰ نفر در مسابقات شرکت می‌کنند که ۴۵۰ شرکت کننده آقا و ۳۰۰ شرکت کننده خانم در مسابقات به رقابت می‌پردازند. برادران به این دلیل تعدادشان بیشتر است چرا که رشته‌هایی مانند اذان و ابتهال در بین خواهران برگزار نمی‌شود.

وی از اعطای ۶۰ میلیون ریال به حائزان رتبه ممتاز مسابقات خبرداد و گفت: تا ۲ سال قبل فقط یک نفر جایزه اول و دیگر جوایز را هم فقط یک نفر می‌گرفتند اما از سال گذشته تنها ۲ ملاک در مسابقات وجود دارد و براساس آن هر چند نفر حائز رتبه ممتاز و عالی بشوند جایزه در نظر گرفته شده را دریافت خواهند کرد.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف در خصوص روند انتخاب داوران مسابقات گفت: برای انتخاب داور در مسابقات یک نظام معین وجود دارد یعنی آنها باید در مراحل شهرستانی و استانی قضاوت کنند تا بتوانند در مسابقات کشوری داوری کنند، همچنین داورانی که سابقه ۳ دوره حضور در مسابقات کشوری را دارند می‌توانند در مسابقات بین‌المللی قرآن کریم هم قضاوت کنند.
انتهای پیام
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha