به گزارش ایسنا، «گاردین» نوشت: آکادمی نوبل ادبیات پس از دریافت نامهای از «باب دیلن» خواننده و ترانهسرای آمریکایی اعلام کرد که او به دلیل «تعهدات دیگر» نمیتواند شخصاً در مراسم اعطای نوبل شرکت کند.
آکادمی نوبل روز ۲۲ مهرماه نام «باب دیلن» را به عنوان برنده نوبل ادبیات ۲۰۱۶ اعلام و «خلق تعابیر جدید شاعرانه در سنت شعر آمریکایی» را علت برگزیدن او عنوان کرد. انتخاب یک ترانهسرا و خواننده به عنوان برنده نوبل ادبیات، واکنشهای مثبت و منفی بسیاری را به همراه داشت.
این حواشی وقتی شدت گرفت که «دیلن» از پاسخگویی به تماسهای آکادمی برای مدت طولانی خودداری کرد و یکی از اعضای این آکادمی او را «متکبر و بیادب» خواند. با این حال «دیلن» پیش از این نامه اخیر، از آکادمی سوئدی تشکر کرده و گفته بود در صورت امکان در مراسم نوبل شرکت خواهد کرد.
اما آخرین خبر درباره جایزه جنجالی نوبل ۲۰۱۶ این است که «دیلن» در نامهاش به آکادمی نوبل نوشته، آرزو داشته خود میتوانسته شخصا این جایزه را دریافت کند اما «متاسفانه تعهدات دیگر مانع از این کار میشود».
در این نامه همچنین آمده است که این خواننده آمریکایی به طور باورنکردنی به کسب جایزه نوبل افتخار میکند.
آکادمی سوئدی هم پس از این اتفاق، اعلام کرد: ما به تصمیم «باب دیلن» احترام میگذاریم.
با این حال در بیانیه آکادمی تاکید شده که نیامدن «دیلن» به استکهلم برای دریافت جایزه امری «غیرمعمول» برای برنده است.
ناگفته نماند که «باب دیلن» تنها کسی نیست که برای دریافت جایزهاش به سوئد سفر نکرده؛ «دوریس لسینگ» به دلیل کهولت سن در این مراسم شرکت نکرد، «هرولد پینتر» در بیمارستان بود و «الفرید یلینک» فوبیای حضور در مراسم جمعی داشت و نتوانست شخصا نوبلش را دریافت کند.
پس از همه این جریانها، آکادمی سوئدی اعلام کرد: جایزه نوبل همانطور که به آنها تعلق دارد، به «باب دیلن» هم تعلق دارد.
قوانین این آکادمی حکم میکند برنده درباره موضوعی مرتبط با کارش که بابت آن برنده جایزه نوبل شده، در مراسم رسمی که به افتخار برندگان برگزار میشود، سخنرانی کند. این سخنرانی باید پیش از مراسمی که در ماه دسامبر برپا میشود، یا حداکثر شش ماه پس از آن ایراد شود.
«باب دیلن» از نگاه بسیاری تاثیرگذارترین چهره در تاریخ موسیقی آمریکاست. برخی از ترانههای او توسط بسیاری از خوانندگان مشهور دوبارهخوانی شده که از جمله آنها میتوان به «از فراز برج دیدبانی» که توسط «جیمی هندریکس» اجرا شد، اشاره کرد.
او در پدیدارشدن سبکی در موسیقی به نام «راک بومی» در اواسط دهه ۶۰ بسیار تاثیرگذار بود و به «شکسپیر» همنسلان خود شهرت یافت. «دیلن» در پنج دهه اخیر در موسیقی آمریکا یک پدیده بوده است.
با وجود شهرت و محبوبیت او، نظرات درباره اعطای مهمترین جایزه دنیای ادبیات به او متفاوت بوده است. «ماریو بارگاس یوسا» نویسنده مشهور پرویی و برنده نوبل ادبیات سال ۲۰۱۰ در اینباره گفت: «باب دیلن» بیتردید آهنگساز و خواننده توانایی است، اما نویسنده مهمی محسوب نمیشود. اعطای ابین جایزه به «دیلن» نمایانگر سطحیشدن فرهنگ در روزگار ماست.
«لئونارد کوهن» ۸۲ ساله اما پیش از مرگش، از تعلق گرفتن این جایزه مهم به همتای موسیقیدان خود ابراز خوشحالی کرد و گفت: به نظر من دادن این جایزه به «دیلن» مثل آویختن یک مدال روی اورست به خاطر بلندترین قله بودن است.
انتهای پیام
نظرات