• سه‌شنبه / ۲۸ دی ۱۳۹۵ / ۱۵:۳۶
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 95102818174
  • خبرنگار : 71454

بازسازی آثار تاریخی تخریب شده عراق توسط جوان مسیحی

بازسازی آثار تاریخی تخریب شده عراق توسط جوان مسیحی

یک جوان هنرمند عراقی تلاش می‌کند آثار باستانی که توسط گروه تروریستی داعش تخریب شده‌اند را بازسازی کند.

به گزارش ایسنا به نقل از «رویترز»، در حالی که نیروهای عراقی در حال جنگ برای بازپس‌گیری شمال شهر موصل از دست تروریست‌های داعش هستند، یک هنرمند جوان در نزدیکی شهر اربیل در کارگاه کوچک و محقر خود با شکل دادن به خاک رس آثار تاریخی تخریب شده متعلق به آشوری‌ها را مجددا در مقیاس کوچک خلق می‌کند.

«نینوس ثابت» یک جوان ۱۸ ساله مسیحی است که در دانشگاه موصل در رشته هنر تحصیل کرده، مشغول ساخت نمونه‌ای کوچک از مجسمه‌هایی است که با تهاجم داعش به شهر ۳۰۰۰ ساله نمرود در جنوب موصل تخریب شدند.

نمرود که روزی پایتخت یک امپراطوری باستانی در منطقه کهن خاورمیانه بوده است، تنها یکی از چند شهری است که با اشغال بخشی از عراق و سوریه در سال ۲۰۱۴ توسط نیروهای تکفیری‌ تخریب و غارت شد.

این هنرمند جوان در گفتگو با رویترز گفت: این که آثار تاریخی کشورتان و تمدنی که هزار سال قدمت دارد در مقابل چشمان شما و در چند دقیقه تخریب می‌شوند بسیار دردناک است و دیدن این پس‌روی در فرهنگ و تاریخ‌ بسیار دشوار بود.

داعشی‌ها که معتقدند آثار تاریخی پیش از اسلام نمادی از بت‌پرستی است، سال گذشته ویدئوهایی منتشر کردند که در آن با بولدوزر و دریل و مواد منفجره اقدام به تخریب دیوارنماها و مجسمه‌های شهر نمرود می‌کردند.

«نینوس ثابت» که به همراه خانواده‌اش از روستایی در شرق موصل به سمت شهر اربیل فرار کرده است گفت با این کار می‌خواستم پیامی به جهان برسانم که ما می‌خواهیم تمدن خود را از نو بسازیم و دوباره از لحاظ هنری رشد کنیم. هنر وسیله‌ای است که به من در دوری از زادگاه و دوستانم آرامش می‌دهد.

وی از زمانی که روستایش را ترک کرده بیش از ۵۰ مجسمه و آثر تاریخی را بازسازی کرده که برخی از آنها در نمایشگاه‌ها و موزه‌ها به نمایش گذاشته شده‌اند و برخی دیگر نیز به مجموعه‌داران فروخته شده است.

شهر نمرود اولین بار در قرن ۱۹ میلادی توسط باستان‌شناس بریتانیایی به نام «آستن لایارد» کاوش شد و پس از آن نیز «مکس والاوان» و همسرش و همچنین «آگاتا کریستی» نویسنده معروف آثار جنایی نیز در دهه ۱۹۵۰ میلادی در نمرود به تحقیق و کاوش پرداختند. تجربه «آگاتا کریستی» در عراق پس‌زمینه چندین رمان از نوشته‌های او را شکل داد.

شهر تاریخی نمرود که از آن به عنوان "نگین تمدن آشوری" یاد می‌شود، در قرن ۱۳ پیش از میلاد و در حاشیه رود دجله، حدود ۳۰ کیلومتری جنوب‌شرقی موصل بنیان گذاشته شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha