به گزارش ایسنا، مرتضی رحمانیموحد که حدود یکماه پیش با حکم زهرا احمدیپور ـ رییس پیشین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ـ از سمتش برکنار شد، همزمان با معرفی معاون جدید گردشگری، با حضور علیاصغر مونسان، رییس تازه منصوبشده این سازمان تودیع شد.
او با اشاره به اقداماتی که در زمان مدیریت او، در ابعاد بینالمللی و داخلی در حوزه گردشگری انجام شده است، اظهار کرد: در سال ۹۵ میزان پیشرفت گردشگری در اقتصاد مقاومتی، به استناد آمار ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، ۹۴ درصد بود و گردشگری از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۴ با ۳۰ درصد رشد همراه شد. اگر آن اتفاق در سفارت عربستان رخ نمیداد، در سال ۱۳۹۵ آمار گردشگران ورودی به ایران ۵ / ۱ میلیون نفر بیشتر بود. به طبع، گردشگری بینالمللی، با فضای جهانی ارتباط دارد و ما امیدواریم در این دوره، بهگونهای مدیریت شود که کمترین خسران را داشته باشد.
رحمانیموحد همچنین به ارتقای رتبههای ایران در شاخصهای کسب و کار، حمل و نقل عمومی، اولویتبخشی دولت به گردشگری، تجاریسازی و رقابتپذیری سفر در سال ۲۰۱۶ اشاره و یادآوری کرد: در آن سال، ایران با چهار پله صعود در رتبه نود و سوم جهان بود. این شاخصها معنی روشنی دارند که گردشگری را از حالت تزئینی خارج کرده و در صدر دیدگاهها قرار داده است.
وی سپس بیان کرد: با وجود چنین جابهجایی رتبهای که گردشگری ایران داشته، به هیچوجه پذیرفتنی نیست که صحبت از بیبرنامگی شود؛ این، کفران نعمت و نادیده گرفتن تلاشهای منسجم همکاران است.
اشاره رحمانیموحد به سخنان زهرا احمدیپور در روز معارفه علیاصغر مونسان بود که گفت: «کشور ما فاقد برنامه ملی توسعه گردشگری است. در چند دهه گذشته، در دو نوبت تلاش شده است تا کشور دارای یک برنامه ملی توسعه گردشگری باشد؛ یکی به دهه ۵۰ برمیگردد که کار آن را یک شرکت سوئیسی انجام داد و دیگری به دهه ۸۰ و در دور دوم ریاست جمهوری رییس دولتهای هفتم و هشتم برمیگردد. هر دو برنامه ملی بهدلیل طوفانهای سیاسی و دیگر مسائل، هیچگاه عملیاتی نشدند و در کتابخانه سازمان مدیریت و برنامهریزی خاک میخوردند.»
معاون پیشین گردشگری در ادامه، از عقب ماندن برنامه چشمانداز ۲۰ ساله گردشگری سخن گفت و افزود: باید سرعت کار به شکلی تنظیم شود که در دو برنامه پنج ساله، مشکلات کاهش یابند و چشمانداز ۲۰ ساله گردشگری تحقق یابد.
او تاکید کرد: گردشگری به همکاری و تعامل نیاز دارد و نه موضوعات دیگر. به سپردن امور به دست فعالان گردشگری، قوانین مترقی و شفاف، نظم درون سازمانی و بین بخشی، انسانهای با اراده و پاکدست، به پشتیبانی مادی و معنوی و ارادههای پاک نیاز دارند.
رحمانیموحد سپس درباره شیوه برکناریاش طعنهای زد و گفت: از ۱۲ آبانماه سال ۱۳۹۲ (زمان دریافت حکم معاونت گردشگری) تا آخرین روزی که در این سازمان بودم، همهاش خوش بود، حتی با وجود انتقادها. فقط دو اتفاق افتاد که انتظار آنها را نداشتم؛ استعفای آقای نجفی در ۱۰ بهمنماه ۱۳۹۲ و ۳۱ تیرماه ۱۳۹۶ (برکناریاش از معاونت گردشگری) که در عصر اخلاقمداری، شیوه مهرورزی به کار گرفته شد! لازم است در کار، به موضوعات اخلاقی بیشتر توجه کنیم و جوری باشیم که پاسخگوی وجدانمان باشیم.
او سپس برای این سازمان دعا کرد که «انشاءالله در دولت دوازدهم شاهد تودیع و معارفه در سطح ریاست این سازمان نباشیم، چون ثبات، پایداری و برنامهداری، رمز موفقیت همه تلاشهاست.»
معاون پیشین گردشگری همچنین از تشکلهای خصوصی گردشگری که بارها عملکردش را نقد کرده بودند، تشکر کرد و خطاب به آنها گفت: باید تلاش کنید حرفهای، توانمند و تخصصی شوید تا بار را از دوش دولت بردارید و بر دوش خود بگذارید. همه آرزوی من این بود که تشکلها هویتدار شوند، تشکل واقعی آن است که از جیب خود خرج میکند. امیدوارم به این سمت حرکت کنیم.
رحمانیموحد از معاون جدید گردشگری هم تعرف کرد و سخنان خود را با آیهای از قرآن (عفو کنید و درگذرید) که به گفته خودش، در استخارهاش آمده بود و این شعر «از صدای سخن عشق ندیدم خوشتر، یادگاری که در این گنبد دوار بماند» به پایان رساند.
انتهای پیام
نظرات