جمشید حمزهزاده ـ دبیر مجمع تشکلهای گردشگری ـ با اشاره به آخرین دیداری که با برخی نمایندگان مجلس برای رفع ابهامهای مربوط به طرح تبدیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وزارتخانه انجام شد، به ایسنا گفت: تصور برخی نمایندگان بر این است که تبدیل سازمان به وزارتخانه، هزینه اضافی به دولت تحمیل خواهد کرد و نیروی انسانی بیشتری به کار گرفته میشود که دلایل موافقان این طرح در رد این ابهامها مطرح شد و به نظر آنها هم توجیه شدند.
وی افزود: در طرح اولیه نه قرار است دولت بزرگ شود و نه بودجه اضافی به آن تحمیل شود، بلکه با همان اعتبار طرح پیش خواهد رفت و حتی امکان دارد دو معاونت گردشگری و سرمایهگذاری در یکدیگر ادغام شوند. باور ما بر این است که با تبدیل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به وزارتخانه حتی ساختار دولت نسبت به قبل کوچکتر خواهد شد و حضور بخش خصوصی که به حاشیه رفته، پررنگتر میشود.
او در پاسخ به این پرسش که اگر قرار است سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پس از تبدیل به وزارتخانه ارتقاء بودجهای نداشته باشد و با همان اعتبار ادامه دهد چه منفعتی در این تبدیل وجود دارد، اظهار کرد: منظور ما این است که تبدیل سازمان به وزارتخانه هزینهی اضافی را به سازمان تحمیل نمیکند. به هر حال فرقی نمیکند چه سازمان باشد، چه وزارتخانه، اعتبارات موجود کفاف سه حوزه در اختیارش را نمیدهد.
حمزهزاده همچنین گفت: مهمترین اتفاقی که در تبدیل سازمان به وزارتخانه رخ میدهد ارتقاء وجهه بینالمللی و جایگاه ساختاری آن است، چرا که در دیدارها و قرارهای بینالمللی حضور معاون رییسجمهور چندان معنا ندارد و وزیر شخصیت نهادینه شدهتری در بعد بینالملل است.
او سپس درباره علت غیبت تشکلهای میراث فرهنگی و صنایع دستی در پیگیری طرح تبدیل این سازمان به وزارتخانه و ایجاد ابهامهایی در اینباره، گفت: متاسفانه نمایندگان این دو بخش در پیگیریهای این طرح حضور ندارند، این میان نظریاتی هم درباره وضعیت این دو بخش مطرح شده که مثلا به سازمانی مستقل تبدیل شود، هرچند که هنوز جایگاه آن سه بخش مشخص نیست و موضوع اصلی که فعلا پیگیری میشود، تبدیل این سازمان به وزارتخانه است.
حمزهزاده کرد: تشکلها و یا بخشهای مرتبط با میراث فرهنگی و صنایع دستی خودشان باید در این مسیر فعال باشند، ما وقت و انرژی زیادی برای برگزاری جلسه با نمایندگان مجلس میگذاریم، نمیتوانیم دنبال آن تشکلها و فعالان میراث فرهنگی و صنایع دستی هم برویم، اتفاقا به شدت از حضور آنها حتی مخالفان طرح، استقبال میکنیم، ولی متاسفانه تا کنون یک مورد درخواست هم مطرح نشده است. اصلا یکی از نقاط ضعف این سازمان همین است که تشکلهای سه حوزه آن هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند و تعامل خوبی تا کنون برقرار نکردهاند که این هم باید جبران شود.
به گزارش ایسنا، طرح تشکیل وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و صنایع دستی که برای چندمین بار در یک دهه اخیر اردیبهشتماه امسال در صحن علنی مجلس به رأی گذاشته شد، با نظر رییس مجلس به دلیل مغایرت با برنامه ششم توسعه و بدست نیاوردن دو سوم رأی نمایندگان از دستور کار خارج شد، اما بلافاصلهی یک روز، با اجماع هیأت رییسه، این طرح برای بررسی بیشتر دوباره به کمیسیون مشترک مجلس ارجاع شد. طرح هنوز درحال بررسی است و سازو کار آن شفاف نیست که مدیران دولتی، کارشناسان و فعالان خصوصی بسیاری در گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی نظری در مخالفت با آن دارند.
انتهای پیام
نظرات