او در گفتوگویی با ایسنا درباره حال و هوای این روزهای هنرهای تجسمی در ایام قرنطینه و کرونا، اظهار کرد: این اتفاقی که برای کل جهان افتاده، بسیار تلخ، سنگین و دردناک است. در این مدت چهرههای ماندگار و عزیزی رخ در نقاب خاک کشیدند و جامعه بشری از شرایط مردمی که امکانات در اختیارشان نبوده و نیست، دلتنگ شده است. امروز همه بشریت درگیر این جریان هستند و آمارها از کل جهان آنقدر عجیب است که قلب هر انسانی به درد میآید.
او با بیان اینکه «بشر همواره در حال یاد گرفتن زبان نو است»، یادآور شد: هنر این دوران، هنر عصر دیجیتال، نوگرا و چندساختی و ترکیبی است. امروز از سینما و تئاتر گرفته تا هنرهای آپارتمانی و موسیقی و ... همگی فرآیندی را طی میکنند که در عین مردمی بودن، لهجه و زبان جدید را نیز ترویج میکنند. در این میان به پدیده کرونا نیز میتوان نگاههای مختلفی داشت. میتوان کرونا و جهان دوره جدید را همانند «طاعونِ» آلبر کامو نگاه کرد یا میتوان نگاه تلخ اکپرسیونیستی صادق هدایت در «بوف کور» را مورد توجه قرار داد.
صادقی خاطرنشان کرد: به هر حال پدیده بسیار جدیدی در چند ماه گذشته اتفاق افتاده و دنیا در حال تجربه یک اتفاق جدید است. در این میان با وجود تاسفی که برای از دست دادن خیلیها در کنارمان داریم، اما میشود سرآغاز این فصل نو را بگذاریم اهتمام بشری و تلاشهایی که انسان برای حیات مجدد، احیاگری و کارآفرینی میکند.
این هنرمند نقاش با بیان اینکه «پدیده شیوع ویروس کرونا باعث افزایش تفکر خلاق شده است»، یادآور شد: مطمئن باشید که در چند ماه آینده و با بازگشایی موزهها و نگارخانهها، شاهد رویکردهای جدیدی در میان هنرمندان هستیم. تردید نکنید که زبان و بیانی نو در حال وقوع است؛ واژه «زبان» به معنای زبان سخنوری (language) نیست، بلکه به نماد، نشانهشناسی، شناخت مجدد انسان از خودش و قدرتی که خداوند در دورن او گذاشته، اشاره دارد. باور دارم که هنر معاصر ایران دوران جدید و شکوفایی را در پیش خواهد داشت و راه موفقیت و عزت برای بسیاری از هنرمندان باز است.
انتهای پیام
نظرات