• دوشنبه / ۱۴ مهر ۱۳۹۹ / ۰۸:۴۴
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 99071410163
  • خبرنگار : 71451

مأموریت غیرممکنی که انجام شد

مأموریت غیرممکنی که انجام شد

جمعی از متخصصان یکی از یگان­‌های نیروی هوایی پس از تشکیل چند جلسه، به اتفاق اعلام کردند که قطعات حساس هلی­کوپترها به علت نگهداری در انبارهای رو باز و تأثیر عوامل جوی بر آنها زنگ زده و فرسوده شده‌اند و به هیچ وجه قابلیت بازسازی ندارند.

به گزارش ایسنا، ناصر فرزدی از رزمندگان و متخصصان دوران دفاع مقدس است. او در خاطراه‌ای از شهید منصور ستاری روایت می‌کند: هلی­کوپترهای «اچ-۴۳» ۱۵ سال بود که از رده پروازی کنار گذاشته شده بودند. تیمسار ستاری (شهید سرلشکر منصور ستاری  فرمانده نیروی هوایی ارتش) کار تعمیر و بازسازی آنها را به جمعی از متخصصان یکی از یگان­‌های نیروی هوایی سپرد. آنها پس از تشکیل چند جلسه، به اتفاق اعلام کردند که قطعات حساس هلی­کوپترها به علت نگهداری در انبارهای رو باز و تأثیر عوامل جوی بر آنها زنگ زده و فرسوده شده‌اند و به هیچ وجه قابلیت بازسازی ندارند.

اعضای کمیسیون به طور شفاهی نظر خود را به اطلاع تیمسار ستاری می‌رسانند. تیمسار که مصرانه تصمیم داشتند این هلی­کوپترها بازسازی شوند، از فرماندهان آن یگان می‌خواهند نتیجه کمیسیون را نوشته و ۲۵ نفر اعضای جلسه زیر آن را امضا کنند.

نمونه ای از هلیکوپتر اچ-۴۳

تیمسار ستاریچند روز پس از اینکه گزارش مکتوب متخصصان را دریافت کردند، به آشیانه فرماندهی لجستیکی آمدند و ما را جمع کردند و گفتند: بازسازی هلی­کوپترهای «اچ-۴۳» را به متخصصان فلان یگان سپردیم، ولی آنها نامه نوشتند و گفتند: «چون قطعات فرسوده شده است، این کار غیرممکن است». شما در بازسازی هواپیمای «تی-۳۳» نشان دادید که حتی از قطعات زنگ زده و از رده خارج شده هم می‌توان بهترین استفاده را برد. با ایمانی که به کار و توانایی شما دارم، می‌خواهم باز سازی «اچ-۴۳» را نیز به شما بسپارم.

ما برای اینکه به تیمسار پاسخ قطعی بدهیم، ابتدا هلی­کوپترها را بازدید کردیم و سپس گفتیم: «این کار شدنی است. ما هم تا جایی که در قدرت­مان باشد، در این زمینه کوتاهی نخواهیم کرد. تنها تقاضایی که داریم، قطعه و لوازم یدکی در اختیارمان گذاشته شود تا وقفه­ ای در کار پیش نیاید.» تیمسار از پاسخ مثبت ما بسیار خوشحال شدند و گفتند: «از لحاظ تأمین قطعات مشکلی نداریم. ولی باز جلسه­ ای تشکیل می‌دهیم و راه‌های رفع موانع احتمالی را بررسی می‌کنیم.»

جلسه برگزار شد و طی آن راه­‌های انجام کار و رفع موانع بررسی شد و ما کار را آغاز کردیم. تیمسار هر روز برای بازدید به آشیانه می‌آمدند و پرسنلی را که بر روی هلی­کوپتر کار می‌کردند، تشویق می‌کردند.

مقداری که از کار بازسازی گذشته بود، روزی تیمسار تابلویی را آوردند و در جلوی در آشیانه نصب کردند. همه پرسنل مشتاق بودند که آن را از نزدیک ببینند. همه به پای تابلو رفتیم و با تعجب دیدیم تابلویی در کار نیست. تیمسار صورت جلسه کمیسیونی را که ۲۵ نفر از متخصصان زیر آن را امضا کرده بودند، بزرگ کرده و بصورت تابلو در آورده بودند.

این کار تیمسار، انگیزه ما را بیشتر از پیش بالا برد و در حقیقت یک نوع اخطار به کسانی بود که از ابتکار و نوآوری دوری می‌جستند. چرا که پرسنل ما پس از چند ماه تلاش و کوشش اولین فروند از این هلی­کوپترها را برای پرواز آماده ساختند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha