• سه‌شنبه / ۲۵ آذر ۱۳۹۹ / ۱۳:۴۴
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 99092519516
  • خبرنگار : 50210

کشف یک باکتریوفاژ جدید توسط محققان دانشگاه اراک

کشف یک باکتریوفاژ جدید توسط محققان دانشگاه اراک

ایسنا/مرکزی سرپرست تیم تحقیقاتی گروه زیست شناسی دانشگاه اراک از کشف یک باکتری خوار(باکتریوفاژ) عفونت جدید توسط محققان این دانشگاه خبر داد.

دکتر مجید کمیجانی در گفت‌وگو با ایسنا، درخصوص کشف باکتری‌خوار عفونت توسط محققان دانشگاه اراک طی تحقیقات دو ساله، بیان کرد: باکتریوفاژها در واقع باکتری‌ها را از بین می‌برند.

وی با اشاره به اینکه تیم تحقیقاتی دانشگاه اراک، باکتریوفاژی را جدا کرد که می‌تواند کرونوباکتر ساکازاکی را از بین ببرد، افزود: این نوع باکتری بیشتر در شیرخشک، غذای کمکی کودک و حتی پوره سیب زمینی وجود دارد چراکه می تواند در فضاهای خشک به خوبی دوام آورد و در نوزادان یک ماهه گاهی باعث مرگ می‌شود.

کمیجانی گفت: در دهه ۶۰ و ۷۰ اکثر نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می‌شدند درگیر بیماری‌های گوارشی می‌شدند و در واقع کرونوباکتر ساکازاکی شایع شده بود، اما باکتریوفاژی که توسط محققان دانشگاه اراک جدا شده است، کرونوباکتر ساکازاکی را از بین می‌برد.

وی با بیان اینکه عملکرد این باکتریوفاژ به مانند آنتی‌بیوتیک‌ها نیست، گفت: با مصرف آنتی بیوتیک‌ها، باکتری های مفید بدن در کنار باکتری‌های مضر از بین می‌رود و علاوه بر این باکتری‌ها نسبت به آنتی‌بیوتیک‌ها مقاوم شده‌اند، اما باکتریوفاژ این ویژگی آنتی بیوتیک‌ها را ندارد، باکتری‌ها نسبت به آن مقاوم نمی‌شوند و عملا به صورت اختصاصی باکتری‌های مضر را از بین می‌برد و آسیبی به باکتری‌های مفید بدن وارد نمی‌کند.

سرپرست تیم تحقیقاتی گروه زیست شناسی دانشگاه اراک با اشاره به اینکه عمر کشف باکتریوفاژها از عمر کشف آنتی‌بیوتیک‌ها بیشتر است، اما در واقع مهجور واقع شدند و مورد مطالعه و پژوهش قرار نگرفتند، اظهار کرد: در سال‌های اخیر بسیاری از کشورها مانند چین، هند، امریکا مرکز باکتریوفاژ تاسیس کرده‌اند و نشان می‌دهد که مطالعه بر باکتریوفاژها بسیار مهم است چراکه در دوران پسا آنتی‌بیوتیک‌ها هستیم و هر ساله در ماه فوریه سازمان جهانی بهداشت لیستی از باکتری‌های مقاوم شده به آنتی‌بیوتیک‌ها را اعلام می‌کند چراکه باکتری‌ها بسیار خزنده و بی سروصدا در حال مقاوم شدن نسبت به آنتی بیوتیک‌ها هستند و عفونت‌های ناشی از باکتری‌ها گاهی منجر به مرگ می‌شود.

وی تصریح کرد: هدف این است که این مهم که باکتریوفاژها هم قابل استفاده هستند به مانند دیگر کشورهای بزرگ جهان در ایران هم نهادینه شود و خوشبختانه در دانشگاه اراک، باکتریوفاژ جداسازی شده، از نظر مولکولی شناسایی شده و ویژگی‌های فیزیولوژی آن نیز بررسی شده است.

کمیجانی اضافه کرد: در حین جداسازی و بررسی ویژگی باکتریوفاژ و ژنوم آن متوجه شدیم که باکتریوفاژ جدیدی کشف شده است و در این راستا از پژوهشگران چینی نیز کمک گرفته شد و در کمیته بین المللی ویروس شناسی پیشنهاد نامگذاری آن تحت عنوان پارس ۲ داده شد و مقرر شد که در جلسه ای در سال ۲۰۲۱ این مسئله تصمیم گیری می‌شود و در صورت موافقت آنها این باکتریوفاژ تحت عنوان جنس پارس ۲ معرفی می شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha