«فریبا کاهنی» در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: این رسم در چهارشنبه آخر سال انجام میشود.
وی افزود: برای اجرای این مراسم کوزههای کهنه و قدیمی را که آب از آن تراوش نمیکند و سرد نمیشود و یا داخل آن به مرور زمان و استفاده طولانی از آن، جلبک گرفته و دیواره آن سبز رنگ شده است، چند تکه زغال به نشانه سیاه بختی، کمی نمک به نشانه شور چشمی و یک سکه به نشانه تنگدستی میاندازند.
کارشناس مردم شناسی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسانجنوبی ادامه داد: سپس کوزه را به دور سر خود و افراد خانواده میچرخانند و از سر در حیاط خانه به داخل کوچه میاندازند.
کاهنی تصریح کرد: مردم در گذشته بر این باور بودند که با شکسته شدن این کوزه بلا و بیماری از این خانواده دور خواهد شد.
وی افزود: در پایان این مراسم نیز کوزهای نو و تمیز را از چشمه آب کرده و به داخل خانه میآورند.
کارشناس مردم شناسی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسانجنوبی یادآور شد: کوزهشکنی همراه با شور و شعف و شادمانی اجرا میشود و به شماره817 در چهار بهمنماه 91 در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده است.
انتهای پیام
نظرات