• دوشنبه / ۲۳ مهر ۱۳۹۷ / ۰۵:۲۶
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 97072212464
  • منبع : نمایندگی یزد

60 درصد نانوایی‌های یزد غیراستانداردند

60 درصد نانوایی‌های یزد غیراستانداردند

ایسنا/یزد در حالی هنوز استاندارد مشخصی برای نان به عنوان قوت غالب مردم تعریف نشده که بنا به گفته‌ی مسئولان، 60 درصد از نانوایی‌های استان یزد که عمدتاً نیز نانوایی تنوری‌اند، غیراستاندارد هستند.

 متاسفانه با وجود مصرف بالای نان در جامعه، هنوز استاندارد بودن نان برای مردم تعریف مشخصی ندارد و این در حالی است که برخی از نان‌ها دارای نمک بیش از حد معمول، افزودنی و آرد باکیفیت پایین هستند.

در برخی موارد نیز نان‌های یک نانوایی یک شکل و یک اندازه نیستند یا حتی سوخته از تنور بیرون می‌آیند و بر سر سفره مردم جای می‌گیرند که تمام این مسائل  گویای غیراستاندارد بودن برخی از نان‌ها است. البته نانوایان نیز در شرایط نامطلوب اقتصادی کنونی تعریف‌های جدیدی برای نان و قیمت آن تعیین می‌کنند و از این طریق کاستی‌های‌ خود در تهیه و عرضه نان را سرپوش می‌گذارند.

سید جلال پیروزی فرد، رییس اتحادیه نانوایان یزد در گفت‌و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به غیراستاندارد بودن نانوایی‌های تنوری موجود در استان، اظهار می‌کند: 60 درصد از نانوایی‌های یزد، تنوری و غیراستاندارد هستند اما به دلیل سازگاری نان‌های حجیم با ذائقه مردم یزد نمی‌توان از پخت این نوع نان‌ها جلوگیری کرد.

وی در مورد علت غیراستاندارد بودن نانوایی‌های تنوری نیز تصریح می‌کند: نان‌های تنوری به طور مستقیم در معرض آتش قرار می‌گیرند و این به معنای غیراستاندارد بودن تنور پخت نان در این نوع نانوایی‌هاست. چنینی وضعیتی در برخی از دستگاه‌های دوار نانوایی‌ نیز وجود دارد که آنها را نیز غیراستاندارد کرده است چرا که نان را در معرض مستقیم آتش، پخت می‌شود.

این مسئول استاندارد بودن نانوایی‌ را شامل داشتن شرایط استاندارد برای تمام دستگاه‌ها و تجهیزات، آرد و در نهایت نان عنوان می‌کند و می‌گوید: استاندارد بودن تنها منحصر به نان نیست بلکه باید تمام موارد مذکور نیز مشمول آیین‌نامه‌های استاندارد باشند که البته نظارت بر این حوزه برعهده اداره استاندارد است.

وی در مورد ویژگی‌های نان استاندارد نیز بیان می‌کند: نان دارای سبوس، با کیفیت و دارای وزن، اندازه و قیمت مشخص در زمره نان‌های استاندارد قرار می‌گیرد و در چنین وضعیتی ماندگاری نان حتی به بیش از 24 ساعت نیز می‌رسد.

پیروزی‌فرد، ثبات نداشتن وضعیت آرد را یکی از مشکلات نانوایی‌ها برای استاندارد شدن عنوان می‌کند و می‌گوید: تولید آرد طباخی در یزد به دلیل شرایط سبوس‌گیری و رطوبت از وضعیت ثابتی بهره‌مند نیست هر چند که وضعیت کنونی آن قابل قبول است و جای هیچ نگرانی وجود ندارد.

این مسئول، بازنگری و نظارت جدی بر نانوایی‌ها را یادآور می‌شود و می‌گوید: به زودی با تغییرات جدید و متناسب با قیمت و در نظر گرفتن موارد مشابه، استاندارد نان شامل وزن دقیق، اندازه و قیمت آن، تعریف و به صورت تابلو در تمام نانوایی‌ها، نصب و در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.

ناهید شجاع الساداتی، معاون ارزیابی و انطباق اداره استاندارد استان یزد نیز در رابطه با استاندارد بودن نانوایی‌ها به خبرنگار ایسنا می‌گوید: استانداردهای اجباری این حوزه در حال حاضر شامل آرد و دستگاه‌های نانوایی‌هاست و نان مشمول استاندارد اجباری نیست از این رو اداره استاندارد بر آن نظارتی ندارد.

وی، استاندارد بودن نان پخت شده و نظارت بر آن را در حوزه کاری بهداشت، اتحادیه مربوطه و فرمانداری می‌داند ولی در عین حال عنوان می‌کند: آرد مصرفی در استان به عنوان ماده اولیه نانوایی‌ها از حداقل استاندارد لازم برخوردار است و این موضوع بیانگر کیفیت قابل قبول آن برای تهیه نان است.

این مسئول خاطرنشان می‌کند: در حال حاضر، نانوایی‌های تنوری به دلیل پخت مستقیم نان با آتش، غیراستاندارد تلقی می‌شوند و لازم است با صنعتی شدن پخت نان از بروز چنین اتفاقی در فرآیند تولید نان جلوگیری شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.