• سه‌شنبه / ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۰۹:۳۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98022412560
  • خبرنگار : 71415

تجمعات ضد دولتی در پایتخت جمهوری چک برای سومین هفته

تجمعات ضد دولتی در پایتخت جمهوری چک برای سومین هفته

با آغاز دور جدید اعتراضات در جمهوری چک علیه نخست وزیر این کشور، هزاران تن از معترضان به خیابان‌های شهر پراگ و یک شهر بزرگ دیگر آمده و مخالفتشان را با هر گونه اقدام احتمالی وزیر دادگستری جدید برای تبرئه کردن نخست وزیر از اتهاماتش اعلام کردند.

به‌ گزارش ‌ایسنا، ‌به نقل از خبرگزاری فرانسه، طبق برآورد رسانه‌های جمهوری چک بالغ بر ۲۰ هزار تن از معترضان برای سومین هفته‌ متوالی در یک میدان تاریخی شهر پراگ به نام "میدان شهر قدیمی" تجمع کردند و همچنین در شهر "برنو" که دومین شهر بزرگ این کشور است، هزاران تن از تظاهرکنندگان به خیابان‌ها آمدند.

اخیرا پلیس جمهوری چک اعلام کرد که آندری بابیش، نخست وزیر این کشور در رابطه با یک پرونده کلاهبرداری مربوط به استفاده از یک یارانه دو میلیون یورویی اتحادیه اروپا در سال گذشته میلادی، متهم شناخته شده و از دادستان‌ها خواست تا علیه این نخست وزیر میلیاردر کیفرخواست صادر کنند.

این‌ در حالی است که معترضان در دور جدید اعتراضاتشان نگرانی خود را از این که ماری  بنسوا ، وزیر دادگستری جدید جمهوری چک برای تبرئه آندری بابیش از اتهاماتش تلاش کند، ابراز کردند.

در صورتی که بابیش گناهکار شناخته شود با مجازات زندان تا سقف ۱۰ سال روبرو است.

او بارها اتهامات علیه خود را رد کرده است و آنها را یک توطئه و با انگیزه سیاسی دانسته است.

در تظاهرات روز دوشنبه در شهر پراگ معترضان اعتراضشان را با به صدا در آوردن سوت و زنگ و دادن شعار "استعفا" و "خجالت" مطرح کردند.

در یکی از بنرهای اعتراضی با اشاره به نام مستعار بابیش در زمانی که در دهه ۱۹۸۰ به عنوان مامور پلیس مخفی کمونیستی  فعالیت داشت نوشته شده بود: "شما دروغ  می‌گویید و دزدی می کنید و اسم‌تان بوریس است".

بابیش دومین فرد ثروتمند جمهوری چک محسوب می‌شود. بنسوای ۷۱ ساله در سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ وزیر دادگستری جمهوری چک بود و از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۵ نیز دادستان کل این کشور بوده است.

همچنین بابیش با تحقیقاتی از جانب اتحادیه اروپا در خصوص یک شرکت بزرگش با سابقه فعالیت  در حوزه رسانه، مواد غذایی و شیمیایی به نام شرکت "آگروفرت" نیز مواجه است.

او چندی پیش این شرکت را به لحاظ قانونی به یک صندوق تراست منتقل کرد تا از تعارض منافع خود جلوگیری به عمل آورد.

حزب متعلق به بابیش موسوم به حزب "ANO" در انتخابات پارلمانی اکتبر ۲۰۱۷ به عنوان بزرگترین حزب پارلمان با کسب ۷۸ کرسی از مجموع ۲۰۰ کرسی شناخته شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha