• پنجشنبه / ۲۰ تیر ۱۳۹۸ / ۱۱:۳۷
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 98042010526
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

گرمازدگی و راه‌های مقابله با آن

گرمازدگی

محقق طب اسلامی در چهارمحال و بختیاری راه‌های مقابله با گرمازدگی را تشریح کرد.

‌محمدامین افرا در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: وقتی هوا بیش از حد طبیعی گرم شود انسان دچار گرمازدگی می‌شود که این امر ممکن است با حالت تهوع، سرگیجه، بیهوشی، بیحالی و … همراه باشد.

وی افزود: در این شرایط بهتر است از شربت‌های طبیعی و نوشیدنی‌های خنک همچون خاکشیر استفاده کرد، زیرا خاکشیر دارای طبیعت معتدل است که می‌توان علاوه بر شربت آن که به صورت خنک تهیه می‌شود آن را به صورت یخ‌مال استفاده کرد.

افرا گفت: استفاده از تخم شربتی نیز برای گرمازدگی توصیه می‌شود، همچنین استفاده از کاسنی و شاتره برای درمان گرمازدگی مفید است.
وی بیان کرد: یکی از شربت‌های طبیعی که سالیان سال در ایران به صورت سنتی استفاده می‌شود شربت سکنجبین است که برای جلوگیری از گرمازدگی بسیار مؤثر است که علاوه بر شرت آن را با کاهو نیز میل می‌کنند.
افرا ادامه داد: این شربت به دلیل اینکه از سرکه طبیعی تهیه می‌شود طبع معتدلی دارد و به نشاط افراد کمک می‌کند.
وی با اشاره به اینکه نوشیدنی‌های گرم کافئین دار برای گرمازدگی توصیه نمی‌شود، تصریح کرد: دمنوش مالت تیره که از فرآوری جو تهیه می‌شود نوعی قهوه بدون کافئین است که دارای طبیعت خنک بوده و برای غلظت خون و روشن شدن رنگ پوست صورت مفید است.
محقق طب اسلامی در استان گفت: افرادی که دچار گرمازدگی شده‌اند می‌توانند آب خنک به سر و صورت خود بزنند، همچنین استفاده از آب خنک مخصوصاً آبی که در کوزه ریخته می‌شود به دلیل رطوبت خاصی که دارد، برای گرمازدگی مناسب است.
وی گفت: میوه‌هایی همچون خیار، آلو، آلبالو و گیلاس برای جلوگیری از گرمازدگی و رفع عطش مفید هستند، همچنین انگور و سیب درختی نیز برای گرمازدگی و جلوگیری از آن مناسب است.
افرا توصیه کرد: با توجه به افزایش دما، افراد لازم است روزانه چندین مرتبه دست و پاهای خود را با آب سرد شستشو دهند و حتی‌الامکان از قرار گرفتن در آفتاب خودداری کنند، در غیر این صورت از کلاه نقاب‌دار استفاده شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.