• پنجشنبه / ۳ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۰:۵۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 98110301925
  • خبرنگار : 50072

واکسن خوراکی آنفلوانزا ساخته شد

واکسن خوراکی آنفلوانزا ساخته شد

ایسنا/خراسان رضوی واکسن خوراکی آنفلوانزا ممکن است حداقل 5 سال آینده در بازار عرضه شود و در صورت موفقیت‌آمیز بودن، می‌توان از این روش واکسیناسیون خوراکی در برابر بسیاری از بیماری‌های دیگر نیز استفاده کرد.

نتایج آزمایش مرحله دوم انسانی این واکسن، اثربخشی چشمگیر نمونه خوراکی واکسن آنفلوانزا را ثابت کرد. در این آزمایش، این قرص را با رایج‌ترین واکسن آنفلوانزا تزریقی مقایسه و آن را به‌اندازه همتای تزریقی خود ایمن و مؤثر اعلام کردند.

به گزارش نیوز، کاهش انتشار بیماری‌های عفونی از طریق جامعه بسیار حیاتی است. هرچه تعداد بیشتری از افراد واکسینه شوند خطر همه‌گیری کاهش می‌یابد. بااین‌حال ، یکی از بزرگترین موانع علمی برای غلبه بر واکسیناسیون بیشتر افراد، فقدان واکسیناسیون مؤثر خوراکی است.

واکسیناسیون کنونی مبتنی بر نمونه‌های تزریقی است. تولید واکسن‌های خوراکی به شکل قرص ارزان‌تر بوده و استفاده از آن نیز راحت‌تر است، البته ناگفته نماند واکسیناسیون خوراکی به دلیل آسیب به دستگاه گوارش چالش‌برانگیز است.

شرکت بیوتکنولوژی واکسارت Vaxart چندین سال است که درزمینه واکسیناسیون خوراکی کار می‌کند. در حال حاضر مهمترین فعالیت این شرکت تولید واکسن‌های خوراکی آنفلوانزاست.

در این آزمایش 179 فرد سالم شرکت کردند. افراد در گروه‌های مختلف این آزمایش یک دوز واکسن خوراکی و واکسن تزریقی آنفلوانزا یا دارونما دریافت کردند. بعد از گذشت حدود 90 روز نتایج این آزمایش تحلیل شد.

نتایج نشان داد، واکسن خوراکی بدون عوارض جدی کمی مؤثرتر از واکسن تزریقی پیشرو در بازار است. در این آزمایش گروه واکسن خوراکی، در مقایسه با گروه دارونما، 39درصد کاهش علائم بالینی و 47درصد کاهش در میزان عفونت داشتند. این نتایج کمی بهتر از گروه واکسن تزریقی بود که نشان‌دهنده کاهش 27 درصد علائم بالینی و 43 درصد کاهش در میزان عفونت بود.

شان تاکر، مدیر علمی واکسارت اظهار کرد: نتایج مطالعه بالینی نشان داد که واکسن آنفلوانزا به شکل قرص خوراکی در درجه اول از طریق ایمنی مخاطی محافظت می‌شود که عاملی کلیدی برای بهبود عملکرد واکسن آنفلوانزاست.

وی گفت:" عرضه این واکسن خوراکی به بازار نیازمند چندین سال آزمایش است و در آزمایش فعلی فقط یک نمونه ویروس آنفلوانزا مورد آزمایش قرارگرفته است. اکثر واکسن‌های آنفلوانزا بر اساس سه یا چهار مورد از ویروس‌های بسیار آلوده‌کننده ساخته می‌شود که هرسال در حال گردش هستند، بنابراین مطالعات آینده نیاز به کشف این روند دارد که این واکسیناسیون خوراکی با فرمولاسیون‌های سه‌گانه یا چهارگانه نیز عملکرد خوبی داشته باشد."

این شرکت خاطرنشان کرد: واکسن‌های خوراکی باید بر عوامل بیماری‌زای آلوده کننده غشاهای مخاطی (ازجمله سیستم تنفسی میزبان) تأثیر داشته باشند. این بدان معناست که اگر این روش مؤثر باشد می‌توان از آن در انواع راهبردهای واکسیناسیون استفاده کرد.

مدیرعامل شرکت واکسارت می‌گوید: "واکسن مناسب و مؤثر خوراکی ممکن است میزان واکسیناسیون فعلی و مزایای بهداشت عمومی در گروه‌های در معرض خطر و کل جامعه را به طرز چشمگیری افزایش دهد.این نتایج ارزش جایگاه واکسن خوراکی ما را تایید می‌کند به‌ویژه برای پاتوژن‌های مخاطی مانند آنفلوانزا، نورو ویروس، RSV  (ویروس سین‌سیشیال تنفسی) و همچنین ویروس‌هایی مانند SARS (سارس، نوعی بیماری تنفسی) ، MERS(کرونا، نوعی بیماری ریوی) که به‌تازگی در چین شیوع یافته است."

نتایج این تحقیق در نشریه The Lancet Infectious Diseases منتشرشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.