• یکشنبه / ۶ بهمن ۱۳۹۸ / ۰۹:۳۰
  • دسته‌بندی: علم و فناوری ایران
  • کد خبر: 98110603655
  • منبع : وزارت علوم و تحقیقات

تولید تجاری دشمنان طبیعی آفات کشاورزی توسط محققان دانشگاهی

تولید تجاری دشمنان طبیعی آفات کشاورزی توسط محققان دانشگاهی

پس از بررسی‌های چندین ساله و مشترک تیم تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس با گروه حشره‌شناسی دانشگاه بولونیا (ایتالیا)، دستیابی به تکنیک‌های پرورش انبوه و تجاری زنبورهای پارازیتویید برای کاهش جمعیت آفات امکان‌پذیر شد.

به گزارش ایسنا، دستیابی به تکنیک‌های پرورش انبوه زنبورهای پارازیتویید از اهمیت زیادی برخوردار است. در این راستا مهندس مهران رضایی، دانشجوی دکترای گروه حشره‌شناسی کشاورزی، روش پرورش انبوه زنبورهای پارازیتوئید شته‌های آفت را در قالب رساله دکتری با راهنمایی دکترعلی اصغر طالبی و دکتر یعقوب فتحی پور و با به‌کارگیری کمترین نیروی انسانی و امکانات به ثبت رسانید.

وی در این خصوص گفت: استفاده بی‌رویه از آفت‌کش‌های شیمیایی اثرات جبران‌ناپذیری روی محیط زیست و موجودات زنده برجای می‌گذارد. لذا بهترین گزینه برای جایگزینی ترکیبات شیمیایی، استفاده از روش بیولوژیک است. در این روش برای تولید محصول سالم و ارگانیک از موجودات زنده برای کاهش جمعیت آفات استفاده می‌شود. زنبورهای پارازیتوئید شته‌ها در محیط گلخانه یا فضای آزاد با پیدا کردن شته‌ها در بدن آنها تخم‌ریزی کرده و آنها را از بین می‌برند و هیچ‌گونه اثر سویی برای انسان ندارند.

انتظار می‌رود که با تجاری‌سازی این روش گامی موثر در عرصه تولید عوامل کنترل بیولوژیک آفات کشاورزی برداشته شود و از استفاده بی‌رویه از آفت‌کش‌های شیمیایی و پیامدهای باقیمانده آنها در محصولات کشاورزی کاسته شود.

بر اساس اعلام وزارت علوم، فرآیند پرورش انبوه زنبورهای پارازیتوئید شته‌های آفت توسط مرکز مالکیت معنوی و سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، اعتبارسنجی شد و مورد تایید قرار گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.