• شنبه / ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ / ۰۹:۲۴
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 98121007288
  • خبرنگار : 50179

تانن‌ها باعث جلوگیری از متابولیسم نیتروژن در شکمبه ‌نشخوارکنندگان می‌شوند

تانن‌ها باعث جلوگیری از متابولیسم نیتروژن در شکمبه ‌نشخوارکنندگان می‌شوند

ایسنا/لرستان یک دکترای تغذیه دام گفت:‌تانن‌ها باعث جلوگیری از متابولیسم نیتروژن در شکمبه ‌نشخوارکنندگان می‌شوند.

بهروز یاراحمدی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بیشتر اسیدهای چرب غیر اشباع خوراک، در شکمبه نشخوارکنندگان بیوهیدروژنه شده به نحوی که ترکیب ورودی به شکمبه و خروجی آنها تفاوت قابل ملاحظه‌ای دارد.

وی ادامه داد: از این رو به حداقل رساندن فرآیند بیوهیدروژناسیون شکمبه‌ای اسیدهای چرب غیراشباع یکی از موارد مهم و مورد توجه تولیدکنندگان مکمل‌های خوراکی و متخصصین تغذیه دام برای افزایش فراهمی این اسیدهای چرب در روده است.

یاراحمدی اضافه کرد: تانن‌ها فرآیند بیوهیدروژناسیون شکمبه‌ای را کاهش داده و باعث افزایش جریان اسیدهای چرب غیراشباعی به سمت دوازدهه می‌شوند.

این عضو هیات علمی مرکز تحقیقات و کشاورزی و منابع طبیعی لرستان یادآور شد: همچنین ترکیبات فنلی و تانن‌ها از طریق فعالیت انتخابی بر باکتری‌های شکمبه می‌توانند سبب تغییر فرآیند بیوهیدروژناسیون شکمبه‌ای و افزایش اسید لینولئیک  کانژگه در شیر نشخوارکنندگان شوند.

وی افزود: مطالعات نشان داد تانن‌ها باعث جلوگیری از متابولیسم نیتروژن درشکمبه و عبور آن به روده باریک جهتمتابولیسم می‌شوند.

یاراحمدی یادآور شد: بر این اساس وجود تانن به مقدار جزیی در جیره موجب افزایش ابقاء نیتژروژن در بدن می‌شود. همچنین تانن‌هابا کاهش نرخ تجزیه پروتئین درشکمبه منجر به کاهش غلظت آمونیاک وهمچنین کاهش دفع نیتروژن ازطریق ادرار می‌شوند.

این کارشناس امور دامی گفت: درنتیجه جابجایی دفع نیتروژن از ادرار به مدفوع باعث ابقاء بیشتر نیتژروژن در بدن و بهبود بازده استفاده از نیتروژن می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.