• سه‌شنبه / ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ / ۱۳:۰۴
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 99011206035
  • منبع : مطبوعات

جهان پس از کرونا چگونه جهانی است؟

جهان پس از کرونا چگونه جهانی است؟

«سؤال‌ها و ابهام‌های فراوانی در پیش است. آیا این پدیده موقتی یا دیرپاست؟ چه نهادها، ساختارها و سیستم‌هایی اعم از سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در برابر آن دوام خواهند آورد و کدام‌ها فرو خواهند ریخت؟ و آیا با نهادهای جدیدی که تاکنون تجربه ناکرده‌ایم روبه‌رو خواهیم شد؟ آیا نهاد دولت-ملت دچار استحاله خواهد شد؟ جهان پساکرونا چگونه جهانی خواهد بود؟»

به گزارش ایسنا، عباس آخوندی، استاد دانشگاه، در روزنامه ایران نوشت: «دوست خوبم آقای علیرضا سرفرازی یک ویدیوی کوچک از خیابان‌های نیویورک در اینستاگرام گذاشته بود بسیار خلوت همراه با آژیرهای پی‌درپی آمبولانس‌ها. همان شهری که وال‌استریت را در خود جای داده است و قلب بازار جهانی بورس در آن می‌تپد و در زیر آن نوشته بود که:

«نیویورک یکی از حساس‎ترین صحنه‌های نبرد بشر با ویروس کرونا است. دامنه آسیبی که این بحران به شهر، ایالت نیویورک و مردمانش زده، به راحتی قابل درک نیست. هر کس صحنه و بعدی خاص را جست‌وجو می‎کند و به نمایش می‎گذارد. صدای آژیر آمبولانس‌ها در شب نیویورک... »

و

من که مدتی است که به ویژگی‌های جهان پساکرونا می‌اندیشم. این ویدیوی کوتاه از آن جهت برایم جالب بود که می‌دیدم این نشانی از عمق نفوذ کرونا در زندگی بشر است. با وجود این، سؤال‌ها و ابهام‌های فراوانی در پیش است.

آیا این پدیده موقتی یا دیرپاست؟ چه نهادها، ساختارها و سیستم‌هایی اعم از سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در برابر آن دوام خواهند آورد و کدام‌ها فرو خواهند ریخت؟ و آیا با نهادهای جدیدی که تاکنون تجربه ناکرده‌ایم روبه‌رو خواهیم شد؟

آیا نهاد دولت-ملت دچار استحاله خواهد شد؟

جهان پساکرونا چگونه جهانی خواهد بود؟ قدرت ‌های بزرگ، متوسط و کوچک چه سرنوشتی خواهند داشت؟ آیا شاهد تغییری در ساختار و نظم جهانی خواهیم بود؟ فردگرایی و یا جمع گرایی چه معناها و سرنوشتی خواهند یافت؟ آیا اصل بقای اصلح در سطح جوامع و نظام بین‌الملل عمل خواهد کرد؟ و آیا شاهد فروپاشی برخی تمدن‌ها خواهیم بود؟

این سؤال‌ها را با همگان در میان می‌گذارم تا به‌ طور جمعی بیندیشیم. صد البته که شما هم می‌توانید به این سیاهه‌ سؤال‌ها بیفزایید.

بی‌تردید ملتی موفق‌تر است که آمادگی دیدن و شنیدن واقعیت و تجزیه و تحلیل عالمانه آن را داشته باشد و بتواند به‌موقع موضع بگیرد.

با آرزوی دیرپایی تمدنی ایران و سربلندی و سرفرازی آن.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۲ ۱۳:۵۳

برای این که بدانیم یا حدس بزنیم در آینده- پس از کرونا- چه خواهدشد، نخست باید دانست «الان چه می گذرد؟» تکرار نگرانی ها و اعلام وضعیت فوق العاده و امثال اینها، کمکی به شناخت وضع موجود و روند تحولات نمی کند. باید اوضاع با داده ها و مستندات دقیق تحلیل و ارزیابی کرد. پس آنگاه می شود آمادگی پیش بینی آینده راشت.احتمالا!

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۲ ۱۴:۱۱

عباس آخوندی، استاد دانشگاه، ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

avatar
۱۳۹۹-۰۱-۱۳ ۰۰:۰۲

متاسفانه و بدون شک در کشورهای غیر دموکراتیک، شهروندان ضربات بیشتری از کُرونا متحمل خواهند شد ؛ چه جانی چه اقتصادی.