• شنبه / ۱۷ خرداد ۱۳۹۹ / ۱۳:۴۶
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 99031709947
  • خبرنگار : 50028

پونه بخورید، آرام باشید

پونه بخورید، آرام باشید

ایسنا/خراسان جنوبی مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: طبیعت گیاه پونه گرم و خشک است، برای قطع سکسکه مفید بوده و برای رفع آشفتگی و ناراحتی‌های معده مورد استفاده دارد.

محسن پویان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه پونه گیاهی از خانواده نعناع است، اظهار کرد: طعم پونه در ابتدا گرم، گس و تلخ است، اما پس از مدتی در دهان حس خنکی ایجاد می‌کند.

وی افزود: این گیاه دارای بوی مطبوع و قابل تشخیصی است که فضای خانه را مطبوع و حشرات موذی را دور می‌کند و می‌توان آن در گلدان کاشته و در بالکن قرار داد.

این پژوهشگر با بیان اینکه پونه را می‌توان از طریق ریشه تکثیر کرد، تصریح کرد: طبیعت گیاه گرم و خشک است، برای قطع سکسکه مفید است و برای رفع آشفتگی و ناراحتی‌های معده مورد استفاده دارد.

پویان با بیان اینکه برای رفع خارش رحم از این گیاه استفاده می‌شود، خاطرنشان کرد: برای بیماری استسقا و یرقان از آن استفاده می‌شود و مالیدن سوخته شده گیاه نیز برای تقویت لثه‌ها مفید است.

وی با بیان اینکه این گیاه در رایحه درمانی برای رفع حالت غش کاربرد دارد، برگ و گل پونه خاصیت آنتی بیوتیکی دارد، افزود: دم کرده آن برای سرماخوردگی و زکام مفید است، برای تسکین گلودرد مفید بوده و نفخ معده را از بین می‌برد.

مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه این گیاه برای رفع حالت تهوع و بی‌خوابی مفید بوده و تولید صفرا را تحریک می‌کند، افزود: گیاه پونه، تسکین‌دهنده و آرام‌بخش است.

پویان ادامه داد: عصاره پونه در مقابل ویروس تب خال، آنفلوانزا و نیوکاسل فعال است، خون را متوجه پوست می‌کند و برای بی اشتهایی کاربرد دارد.

وی در مورد میزان مصرف، یادآور شد: مقدار مصرف آن روزانه 8 تا  10 گرم به صورت دمنوش است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.