• چهارشنبه / ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ / ۱۱:۵۵
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: Bojnourd-51622
  • خبرنگار : 50046

دیگر تولید در قطب تولید خیارشور زوارم صرفه اقتصادی ندارد

73b8037a-04c6-4077-8133-b7a57754a899

روستای زوارم شیروان یکی از روستاهای شهرستان شیروان است که مردم این منطقه در این فصل از سال با برداشت خیار اقدام به تولید خیارشور می کنند که همین امر این منطقه را تبدیل به یکی از قطب های تولید خیارشور در منطقه کرده است.

تولید خیارشور در این منطقه هر ساله آنقدر رونق دارد که برای تولید آن حتی در این ارتباط چندین کارگاه خیارشورسازی نیز راه اندازی شده است.

شهریار صالحی دهیار روستای زوارم شیروان در گفت و گو با ایسنا، منطقه خراسان شمالی، با اشاره به اینکه تعداد خانوارهای این روستا 328 خانوار است، گفت: اما به هنگام فصل کار و تولید خیارشور تعداد به بیش از 500 خانوار نیز می رسد.

وی با بیان اینکه بیشتر افراد این روستا اقدام به تولید خیارشور در سطح انبوه می کنند و هفت تا هشت کارگاه تولید خیارشور نیز در این روستا راه اندازی شده است، افزود: 93 درصد از خانوارهای روستا به تولید خیارشور مشغول هستند.

وی ادامه داد: در گذشته در سطح زیادی از زمین های این منطقه کشت خیار انجام می شد اما طی سال های اخیر با توجه به سایه انداختن درختان دیگر نمی توان به اندازه مساحت سال های گذشته خیار را تولید کرد در نتجیه تعدادی از افراد مجبور به اجاره زمین در روستاهای اطراف می شوند.

وی به بالارفتن قیمت اجاره بهای زمین های کشاورزی برای کشت خیار در این منطقه اشاره و اظهار کرد: در گذشته هر هکتار زمین با مبلغ دو تا سه میلیون تومان به کشاورز اجاره داده می شد اما اکنون رقم اجاره به هکتاری 15 تا 16 میلیون تومان رسیده که رقم بسیار بالایی است.

صالحی با تاکید بر اینکه درآمد خیارشور خوب بوده اما هزینه ها بسیار بالا رفته است، تصریح کرد: اکنون قیمت خرید یک دبه خالی به چهار تا هفت هزار تومان رسیده است و از سوی دیگر بذر خیار نیز وارداتی است قیمت هر قوطی بذر 250 گرمی به حدود یک میلیون و 200 هزار تومان رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: میزان تولید خیار شور در این روستا بسیار بالاست که قسمت عمده آن به استان های گلستان و خراسان رضوی ارسال می شود.

وی افزود: البته در سال گذشته نیز مقداری از خیار تولید شده به کشور عراق صادر شد اما مشکلی که در این زمینه وجود دارد آن است که روستایی مجبور است خیارشور تولیدی را به دلال بفروشد و دلال آن را صادر کند و از سوی دیگر روستاییان ساکن در این منطقه نیز هیچ مهارتی برای بازاریابی جهت فروش محصول به بازارهای هدف خارجی را ندارند.

وی در ادامه به موضوع مصرف آب نیز اشاره کرد و توضیح داد: برای تولید خیارشور باید آب زیادی مصرف شود و در حقیقت با انجام اینکار بیشتر، آب از این روستا صادر می شود چراکه برای هر دبه خیار شور دو تا سه لیتر آب باید مصرف شود.

دهیار روستای زوارم شیروان ادامه داد: در حال حاضر موتوری که برای تولید و عرضه آب شرب در این روستا کار می کند 7.5 لیتر در ثانیه آب می دهد این درحالیست که بنا به گفته کارشناسان آب و فاضلاب روستایی باید میزان آب شرب مصرف شده در این روستا چهار لیتر در ثانیه باشد.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.