به گزارش ایسنا، علی قمصری _ نوازنده تار و آهنگساز _ در بخشی از متنی که درباره این بخش از پروژه «تار ایرانی» نوشته آورده است:
«همه چیز در گیلان به دلیل تصمیم سفر ناگهانی به خوزستان مثل برق و باد گذشت. به طوری که حتما باید برای ضبط در بخش های دیگر این استان به ویژه تالش، به زودی سفری دوباره داشته باشم.
در همان مجال کوتاه بخت با من یار بود که با این گروه شریف آشنا شدم و به طراوت و سرزندگی نغمههای گیلانی مبتلا گشتم. مقصر هرگونه کاستی در اجرای من چای لاهیجانی است که عطر، طعم و میل به تکرار نوشیدنش تمرکزم را از نواختن دور میکرد. حتی به شوخی گفتم نام اجرای گیلان را باید گذاشت «چای ایرانی ۱». دوستان لطف کردند و برایم ارسال کردند اما شگردهای دم کردن این چای ظاهرا برای گیلانیها مهر محرمانه دارد.
موسیقی این منطقه در دو بخش کوهستانی و جلگهای به سه گروه کلیِ آوازها، قطعاتِ سازی، و منظومهها و ترانهها تقسیم میشود. بیشتر این نغمهها در مایههای شور و دشتی است و با شیوه کار و زندگیِ سنتی مردم یعنی دامپروری، کشاورزی و صیدِ ماهی پیوندی ناگسستنی دارد.
قطعات اجرا شده شامل دیلمون دادو و له له بوده است.»
انتهای پیام
نظرات