• یکشنبه / ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۷:۳۹
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 1403012614236
  • خبرنگار : 71021

واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی برای مرمت و بهره‌برداری

واگذاری ۱۰۰ بنای تاریخی برای مرمت و بهره‌برداری

مدیرعامل صندوق توسعه و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی از هدف‌گذاری برای واگذاری نزدیک به ۱۰۰ بنای تاریخی برای مرمت و بهره‌برداری خبر داد.

به گزارش ایسنا، شهاب طلایی شکری ـ مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی ـ در نشستی با علی دارابی ـ معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ با بیان اینکه بیش از ۱۷ سال از تأسیس این صندوق می‌گذرد و در حال حاضر، تنها مرجع قانونی واگذاری بهره‌برداری بناهای تاریخی است، گزارشی از عملکرد یک‌ساله خود در این صندوق ارائه کرد و افزود: امسال هدف‌گذاری صندوق احیا، واگذاری نزدیک به ۱۰۰ بنا برای مرمت و بهره‌برداری است.

طلایی این صندوق را بازوی اجرایی معاونت میراث فرهنگی در حوزه‌های مرمت و احیا دانست و بر انجام برنامه‌های مشترک میان صندوق توسعه و احیا و معاونت میراث فرهنگی تاکید کرد و با اشاره به ضرورت ایجاد شرایط مناسب برای حضور سرمایه‌گذاران و بهره‌برداران آثار تاریخی، گفت: بناهای تاریخی حتی آثار ثبت جهانی به تنهایی نمی‌تواند سرمایه‌گذار را برای حضور در این حوزه مجاب کند. به بیان دیگر، سرمایه‌گذاری در حوزه میراث فرهنگی، پرریسک است. ما این را می‌دانیم و به همین دلیل، رویکردمان در وهله نخست احیاست نه درآمدزایی.

مدیرعامل صندوق توسعه و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی درحالی‌که در ماه‌های اخیر واگذاری برخی بناهای تاریخی به سرمایه‌گذاران خصوصی برای مرمت و بهره‌برداری واکنش‌برانگیز شده است، اظهار کرد: تمام فعالیت‌های این صندوق در چارچوب تفسیر دقیق قانون است.

علی دارابی ـ قائم‌ مقام وزیر میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ در ادامه این سخنان، تاکید کرد: برنامه‌ها و اقدامات صندوق با حفظ مرجعیت معاونت میراث فرهنگی و در عین حال، تسهیل و تفویض اختیار و تمرکززدایی در امور دنبال شود.

صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی هنوز فهرستی از یکصد بنای تاریخی را که قرار است برای مرمت و بهره‌برداری واگذار شود، به صورت عمومی منتشر نکرده است، ‌اما سال گذشته ۸۰ بنای تاریخی از جمله «ارگ راین» را برای مزایده فهرست کرده بود، که تعداد محدودی از آنها سرمایه‌گذار پیدا کرد. مدیرعامل این صندوق، درحالی‌که موضوع به مزایده گذاشتن و واگذاری برخی بناهای تاریخی به سرمایه‌گذار خصوصی با واکنش همراه شده بود، تاکید کرد: با واگذاری این بناها نمی‌خواهیم خرج کشور را بدهیم. بناهایی هم که به مزایده گذاشته می‌شوند جزء نفیس‌ها نیستند و فهرست چالش‌برانگیزی برای مزایده نداریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha