• سه‌شنبه / ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ / ۱۴:۰۴
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 1403020403038
  • خبرنگار : 71454

چرا غرفه اسرائیل در بینال ونیز تعطیل است؟

چرا غرفه اسرائیل در بینال ونیز تعطیل است؟

در حالی که بخش غرفه‌های ملی در دوسالانه هنرهای تجسمی ونیز چند روزی است آغاز به کار کرده، غرفه مرتبط با رژیم صهیونیستی تعطیل است.

به گزارش ایسنا، شصتمین دوره دوسالانه هنرهای تجسمی ونیز از ۲۰ آوریل (اول اردیبهشت) آغاز شده و تا ۲۴ نوامبر (۴ آذر) ادامه خواهد داشت اما نکته قابل توجه تعطیلی غرفه رژیم صهیونیستی با یک یادداشت بر روی ورودی آن است.

از ماه فوریه هزاران فعال حامی فلسطین تلاش کرده‌اند تا حضور اسرائیل را به دلیل جنگ در غزه در دوسالانه ونیز ممنوع کنند؛ اتفاقی که ظاهرا به نظر می‌رسد رخ نداده است.

با این حال از زمانی که غرفه‌های بین‌الملل دوسالانه برای پیش‌نمایش رسانه‌ای باز شده،  به دستور متصدی‌های نمایندگی رژیم صهیونیستی، درهای این غرفه همچنان قفل است و در یادداشتی که تیم اسرائیلی به درب غرفه چسبانده‌اند، نوشته شده است: «هنرمند و متصدیان غرفه اسرائیل زمانی نمایشگاه را افتتاح خواهند کرد که توافق آتش بس و آزادی گروگان‌ها حاصل شود.»

چرا غرفه اسرائیل در بینال ونیز تعطیل است؟

«روث پاتیر» ـ نماینده اسرائیل در بینال ونیز ـ در مصاحبه‌ای با نیویورک تایمز درباره تصمیم خود برای افتتاح نکردن غرفه گفت: «در حالی که دوسالانه ونیز، فرصت بزرگی برای هنرمند جوانی مانند خودش است اما وضعیت غزه بسیار بزرگتر و مهم‌تر است و او احساس می‌کند که بستن غرفه تنها راه و اقدامی است که می‌توانست انجام دهد.»

در این زمینه بخوانید:

دوسالانه هنر ونیز، المپیک هنرهای تجسمی جهان است

افتتاح سایت پاویون ایران در بینال ونیز

پاویون ایران در شصتمین بینال ونیز اعلام حضور کرد

حضور ایران در بینال ونیز با آدم‌های جشنواره فجر چگونه است؟

جنگ رژیم صهیونیستی علیه فلسطین که تاکنون جان بیش از ۳۳ هزار نفر از اهالی غزه را گرفته، در بسیاری از رویدادهای فرهنگی بازتاب داشته است و هنرمندان در رویدادهای مهم از جمله گرمی، اسکار و مسابقه یوروویژن نسبت به این موضوع واکنش نشان داده‌اند.

از سوی دیگر تعطیلی غرفه اسرائیل می‌تواند ناشی از ترس از واکنش دیگر شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی باشد. در دهه‌های اخیر، دوسالانه ونیز اغلب منعکس‌کننده روابط پرتنش اسرائیل با دیگر کشورهای خاورمیانه بوده است. در سال ۱۹۸۲، پس از حمله اسرائیل به لبنان، بُمبی را در خارج از غرفه اسرائیل منفجر شد و به برخی از آثار هنری داخل آن آسیب دید. در سال ۲۰۱۵ نیز فعالان طرفدار فلسطین برای مدت کوتاهی غرفه اسرائیل را به نشانه اعتراض اشغال کردند.

حواشی اخیر پیرامون غرفه اسرائیل در دوسالانه ونیز از ماه فوریه و زمانی آغاز شد که گروهی تحت عنوان «ائتلاف هنر و نه نسل‌کشی» نامه سرگشاده‌ای منتشر کرد و خواستار ممنوعیت حضور اسرائیل در این رویداد هنری  به دلیل «جنایت‌های مداوم» اسرائیل در غزه شد.

در این نامه آمده بود: «هرگونه نمایندگی رسمی اسرائیل در صحنه فرهنگی بین‌المللی، تأییدی بر سیاست‌های آن و نسل‌کشی غزه است». امضاکنندگان این نامه شامل «نن گلدین» عکاس و فعال مطرح آمریکایی و همچنین هنرمندانی بودند که کشورهایشان را در ۱۴ غرفه دوسالانه امسال، از جمله غرفه‌های شیلی، فنلاند و نیجریه، نمایندگی می‌کردند.

«ائتلاف هنر و نه نسل کشی» در بیانیه‌ای در اینستاگرام در واکنش به تعطیلی غرفه اسرائیل، این اقدام را حرکتی پوچ و فرصت‌طلبانه و زمان‌بندی شده برای پوشش حداکثری رسانه‌ای خواند».

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha