جشنواره فجر

  • یکشنبه / ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۴:۳۱
  • دسته‌بندی: رسانه
  • کد خبر: 1403112115972
  • خبرنگار : 71404

صداوسیما به نسخه سینمایی «موسی کلیم‌الله (ع)» چه نگاهی دارد؟

صداوسیما به نسخه سینمایی «موسی کلیم‌الله (ع)» چه نگاهی دارد؟

قائم‌مقام معاون سیما درباره جریان تولید سریال و تهیه نسخه‌های سینمایی این آثار ازجمله سریال‌های «موسی کلیم‌الله (ع)» و «اشک هور» که نسخه‌های سینمایی‌شان در جشنواره فیلم فجر سال ۱۴۰۳ نمایش داده شد توضیحاتی ارائه کرد.

سلیم غفوری اعلام کرد: در چهل‌وسومین جشنواره فیلم فجر، نسخه سینمایی از دو سریال تولید شده توسط صداوسیما به‌ نام‌های «موسی کلیم‌الله (ع)» ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا در رابطه با زندگانی حضرت موسی (ع) و «اشک هور» به‌ کارگردانی مهدی جعفری با قصه‌ای درباره شهید علی‌هاشمی نمایش داده شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی صداوسیما، سلیم غفوری، قائم‌مقام معاون سیما تصریح کرد: اینکه بتوانیم از سریال‌های خودمان نسخه سینمایی تولید کنیم، مسبوق به سابقه است و پیش از این درخصوص شهید مهدی باکری، علاوه‌ بر تولید سریال، نسخه سینمایی نیز تهیه شد و با عنوان «موقعیت مهدی» به نمایش درآمد.

غفوری افزود: زمانی که سازمان صداوسیما برای تولید سریال‌ها هزینه‌ای صرف می‌کند، طبیعتاً تهیه نسخه‌های سینمایی از این سریال‌ها قدم مثبت و رو به‌ جلویی است.

وی با تأکید بر اینکه همه سریال‌ها قابلیت تبدیل شدن به فیلم سینمایی را ندارند، توضیح داد: برای این امر باید از مرحله طراحی اولیه، تولید دو نسخه سریال و سینمایی از یک محصول را مدنظر قرار داد و صداوسیما نیز در تجربه‌هایی که داشته، دقیقاً بر همین اساس حرکت کرده است.

غفوری با بیان اینکه نمی‌توانیم از هر سریالی یک نسخه سینمایی استخراج کنیم ادامه داد: لزوماً این حرکت جوابگو نخواهد بود و هر قالب نمایشی الزامات خاص خودش را دارد و اگر این الزامات رعایت نشود، محصول نهایی ممکن است انسجام کافی را نداشته باشد.

قائم‌مقام معاون سیما یادآوری کرد: درواقع، نمونه سریالی و نمونه سینمایی فیلمنامه‌های جداگانه‌ای لازم دارند. در مواردی سکانس‌ها یا پلان‌هایی مختص فیلم سینمایی تولید می‌شود که در نسخه سریالی و برای نمایش در قاب تلویزیون موردنیاز نیست؛ اما نسخه سینمایی به‌لحاظ زیبایی‌شناسی به آن نیاز دارد. در فیلم‌های سینمایی و سریال‌هایی که ما به این شکل تولید کرده‌ایم، از ابتدای امر، فیلمنامه‌ای مستقل برای هر دو نوع سینمایی و سریالی تهیه شده است.

او در زمینه ادامه همکاری و تولید مشترک با مراکزی مانند اوج، سوره و تقویت تنوع و کیفیت در آنتن شبکه‌های سیما نیز این‌طور گفت: ما با حوزه هنری مجموعه آثاری مشترک‌ را در دست تولید داریم. همچنین، در همکاری با مؤسسه شهید آوینی محصولاتی را تهیه می‌کنیم. سازمان صداوسیما همیشه با نهادها و ارگان‌های مختلف تولیدات مشترکی داشته و در دوره جدید نیز این امر ادامه پیدا خواهد کرد.

قائم‌مقام معاون سیما اضافه کرد: همین حالا با تعدادی از مراکز در حال تهیه و تولید آثاری مشترکیم و با برخی دیگر از مجموعه‌ها در مرحله مذاکره و گفت‌وگو قرار داریم تا به طرح و برنامه‌های مشترک برسیم. امیدواریم این روند ادامه پیدا کند و آنتن رسانه ملی از توان سایر بسترهای تولیدی و رسانه‌ای بهره ببرد.

غفوری در ادامه به برنامه‌هایی که به نقد تلویزیون و آثار سینمایی می‌پردازند، از جمله برنامه «هفت» و عملکرد آن‌ در امتداد سازندگی و ارتقای کیفی محصولات نمایشی اشاره و بیان کرد: برای نمونه، می‌دانیم که «هفت» از برنامه‌های قدیمی تلویزیون در حوزه سینماست که هم جنبه نقد دارد، هم به معرفی توانمندی‌های سینمای کشور می‌پردازد.

او تأکید کرد: این برنامه همیشه از تولیدات موردتوجه و پرمخاطب تلویزیون بوده و در ایام جشنواره فیلم فجر نیز مأموریت اصلی خود را به بررسی سینمای کشور معطوف کرده است. 

وی در پایان اظهار کرد: امسال برنامه «هفت» به تولیدات و عملکرد تلویزیون و سینمای ایران می‌پردازد و امیدواریم بتواند نظر مخاطبان را جذب کند و عملکرد آن برای طیف‌های مختلف مخاطبان رسانه ملی رضایت‌بخش باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha